Motley vårblommaPå gården av den andra vårmånaden i april blir det redan varmt och jag vill förvandla den tråkiga graynessen och lägga till den omgivande verkligheten av ljusstyrka och färger. Naturligtvis hjälper detta dekorativa växter som lockar ögat och lyfter stämningen med sina vackra blommor. Det är bara vad som kan planteras så tidigt, inte rädd att de kommer att dö av låga temperaturer? Vi kommer att prata om detta.

Två alternativ till den ursprungliga blomsterträdgården

Vissa blomsterbäddar ser eleganta ut nästan alltid, utan att fördärva intrycket av lövskog och blomstrande gräs. Hemligheten är enkel: du måste väl välja och kombinera växter med olika blomningstider, och hela tiden kommer att förbli ett dekorativt utseende. Om du vill ha levande blommiga kompositioner för att behaga ögat redan från mitten av våren, är det nödvändigt att välja den bästa frostbeständiga arten. Låt oss se vilka alternativ som är möjliga:

  1. Om du vill se ljusa blommor så snart som möjligt, plantera plantorna. Dessutom är det möjligt med redan fastsatta knoppar – så den dekorativa växten kommer att dyka upp i all sin ära snabbare.avstigning av blomplantor
  1. Om inte bråttom, såa frön. Denna metod är mer föredragen ur den synvinkel att växten automatiskt anpassar sig till miljön, blir inte sjuk efter transplantation och utvecklas snabbt. Men det förstås naturligtvis senare.fröskott i öppen mark

Att plantera en färdig blomplanta är riskabelt. Unga, oanpassade till miljöförhållanden, representanter för prydnadsflora kan brinna i solen eller frysa. Därför rekommenderas de för första gången att täcka, skydda mot negativa miljöförhållanden. Några dagar senare avlägsnas filmen.

Blommor som inte är rädda för lätta frostar: plantor

Låt oss börja med ett fröplante sätt att dekorera blomman. Du kan använda följande typer av växter som inte är rädda för små frost och aktivt blommar redan i mitten av våren eller på sommaren:

  1. Ringblommor. Välj sorter som är speciellt uppfödda mot kylning. Även om blommorna är obehagliga, är de rädda för solen – mycket lätt brända, då sjuka länge. April kan inte skryta med en mängd heta dagar, men vi rekommenderar dig att täcka de unga plantorna.ringfisk av Queen Sofia
  2. Asters. Vissa sorter är ganska kalla, men i norra regioner är det bättre att vänta till maj när frosthotet passerar. Visst är blomman “stjärna” inte i april, men närmare mitt på sommaren. Men under lång tid kommer det att glädjas åt det eleganta utseendet.
  3. Dahlias. Du kan också sätta i det sista apriltiondet, men igen, om du är säker på att stark frost inte förväntas. Blommande på sommaren.

Related  Finheten i vården av hemmet polish

I de södra regionerna, redan i mitten av våren, sätts ett ganska varmt klimat, runt 20 ° C. I kan planteras sådana villkor i rabatten plantor snapdragons, nejlikor, Ageratum, riddarsporre, prydnads tobak, nasturtium, petunia, Iberis, Ipomoea, zinnia, celosia, salvia, phlox sorter av ettåriga.Flox Stjärnigt regn

De flesta av de årliga växterna är lämpliga för tidig plantering. Stauder är mer krävande för temperaturen, och de skickas till öppen mark i maj.

Blommor som inte är rädda för ljus frost: frön

Fröer i april växer många blomgrödor. De erhålls starkare, vana vid de svåra förhållandena i miljön, inte rädda för förändringar i temperatur, nederbörd och ogynnsamt klimat.

För sådd direkt i jorden, är det att föredra att välja blommor som utvecklas snabbt, aktivt, med tid att behaga de vackra knopparna i en säsong.

Dessa inkluderar blåklint, vallmo, Mattioli (Wallflowers), ringblomma, Adonis, Clark, är mycket ovanligt för den typ av prydnadsväxter kål, brudslöja, sockerärtor, Eschscholzia (Kalifornien vallmo), morning glory (i regioner med stabil varmt klimat).morgon ära lila

Innan du planterar, glöm inte att förbereda jorden i förväg. Blommor – växter är ganska lustiga, många som en lätt, bördig jord med ett litet innehåll av sand. Förberedelsen påbörjas ungefär två veckor före sådd. Ta hänsyn till temperaturen för uppvärmning av marken, som direkt beror på dess strukturella struktur. Till exempel värmer sandig leam upp snabbare än tyngre chernozem eller loam. Det är därför som planteringsdatumen kommer att skilja sig om några dagar. I vissa regioner såddas en sådan jord endast under det första decenniet av maj.

Om allt är gjort korrekt, ändrar blomsträdgården väldigt snabbt sitt tråkiga, gråa utseende till en mycket elegantare och ljusare. Växtväxter med olika perioder av blomning – och du kommer att vara hela sommaren, och även på hösten att glädjas i sitt dekorativa utseende. Dessutom är det också möjligt att landa de snyggare männen i aprildagarna. Medan de blir starkare och utvecklar knoppar, kommer de tidiga sorterna redan att blomstra, och de kommer att ersättas med nya. Så utseendet och utformningen av blomträdgården ändras med varje vecka. Och du måste njuta av den vackra utsikten som lyfter humöret.

Related  Vad händer om det inomhusanturium inte blommar under en lång tid?

Sö blommor i april – video