Hibiskus blommar inte länge längeHibiskusar värderas för sina vackra blommor. Varför hibiscus blommar inte, trots god omsorg? Blommande är en önskan om reproduktion och tacksamhet för vård. Riklig blomstring kan uppnås genom balans mellan goda levnadsförhållanden och en faktor som provar att lämna frön.

Hur man gör hibiskusblomman i hemmet

Endast efter blomstodlarens rekommendationer om blommans innehåll kan man få årligen rikligt blommande buske. Men om alla krafter ges till att blomma, kommer tillväxten av busken att vara långsam. I vården av anläggningen är balansen viktig och överensstämmelse med alla rekommendationer:

  • plats för internering
  • vintervillkor
  • krav på mark och kapacitet
  • vattning och toppdressing av växten;
  • beskärning;
  • skydd mot sjukdomar och skadedjur.

Ett obligatoriskt tillstånd av blomning av den kinesiska rosen kommer att vara dess underhåll på en ljus plats. Solen ska inte bränna blommans löv. Men i ett mörkt rum kommer hibiskus inte att blomstra.

Blomningen av hibiskus påverkas av villkoren förFör att beundra blommorna på sommaren, håll hibiskus på vintern vid en temperatur på 12-15 grader. Rummet ska vara ljust. Det är vid denna temperatur som blommarprogrammet läggs. Vänta inte på den vilda öppningen av knopparna på sommaren, när hibiskusen blommar på vintern om den hålls varm.

Om hibiskusen växer i en för stor kruka, blommar den inteDen kinesiska rosen växer hemma snabbt, om växten får ett badkar att växa och fyller den med bördig jord. Medan växten inte fyller rötterna med jordens rötter, kommer den att bygga upp den gröna massan. Den övervuxna busken trivs med grönt lövverk, får ordentlig vård, men avslöjar inte en enda knopp. Varför blommar inte hibiskusrum?

Det är nödvändigt att transplantera en anläggning i mindre kapacitet, så att rötterna är ganska smala. Samtidigt kan de klippas och ta bort de gamla gamla delarna. Krukan måste ha bra dränering från den expanderade leran eller annan stoppning. Den övre delen av rötterna ska placeras nästan på markens yta. Blommor är hemväxter, om rötterna är för små.

Sammansättningen av marken för den kinesiska rosen ska vara bördig, men med införandet av lerkorv. Jordens surhet hålls närmare neutral. Träkol i marken bidrar till att bibehålla substratbalansen.

Det finns en biologisk egenskap, varför blommar inte hibiskus. Blommor bildas endast på de övre delarna av unga grenar. Därför behöver hemblomman systematisk beskärning eller nypning. Att göra kvistarna bush genom att klippa av är en viktig del av vården av hibiskus. Han ger snabbt unga skott, men knoppar utvecklas på dem. En av de främsta anledningarna till att det friska, vuxna hibiskusrummet inte blommar, bristen på beskärning.

För att få en frodig blomma behöver hibiskus beskärningDet är viktigt att vattnet blommar ordentligt. När som helst kan all skönhet brytas exakt på grund av felaktig bevattning:

  1. Vattnet ska vara mjukt. När du använder den finns det ingen avskum i vattenkokaren, och filmen flyter inte på ytan av det kokta vattnet.
  2. För vattning bör vattnet skyddas så att det inte finns några spår av klor i kranvatten.
  3. Vattentemperaturen ska vara ca 30 grader.

På sommaren vattnas hibiscusrummet rikligt och sprutas med löv från sprayen. Men mellan vattnet måste jordens övre lager torka ut. På vintern väts plantan sällan. I den kalla våta jorden kan inaktiva rötter ruttna. Bristen på vattning eller näring provocerar droppen av knoppar och blommor när hibiskus blommar.

För blomning är fosforgödselmedel särskilt effektiva. Det kan vara extrakt från superfosfat, eller en speciell komposition för inomhus blommande växter. Gödselmedel införs endast i fuktig jord.

Vad ska man göra om hibiskus inte blommar och hur man hittar orsaken. Överdriv inte rosen under kalla förhållanden. För att det ska blomma är det nödvändigt att utesluta temperaturfluktuationer under vegetation. Så om plantan är överexponerad i kylan innan knoppar dyker upp och sedan överförs till värme, kommer knopparna att falla av en kraftig temperaturförändring. Detsamma händer om växten faller under ett utkast.

För att plantan ska kunna spruta ut knoppar är det nödvändigt att införa ett fosforgödselmedelEtt blommande träd kräver noggrann hantering. Krukan sätts på plats en gång för hela sommaren. Det kan inte ens vända om knoppen redan är uppringda. Blommans spik är väldigt svagt fäst och faller av från den lätta wiggle twig. Därför, under blommande bör du gå försiktigt.

På sommaren älskar hibiskusar frisk luft. Installera blomkrukorna på en plats skyddad mot vind och direkt solljus. En loggia, balkong eller veranda med en gardin från solen blir det bästa stället för blommande hibiskus.

Varför hibiscus inte blommar med gula löv

Växten med det sjuka lövverket blommar inteDet bör noteras att endast friska hibiskusblommor som har de nödvändiga förutsättningarna för utveckling. Om fläckar visas på löv av något format eller bladbladet blir gult, är det tecken på en sjukdom. Så, gröna hängande löv kommer att säga att växten är uttorkad, då kommer det att kasta bort färg och knoppar.

Gula löv kan ge en signal om att det finns en störning med rotsystemet, och det är inte nödvändigt att vänta på blomning under dessa förhållanden. Dessutom kan växten kolonisera insekter skadedjur genom att välja mat från hibiskus. Därför bör varje beskärning, vattning, gnidning av bladen kombineras med en förebyggande inspektion av växten.

Överensstämmelse med jordbrukstekniken gör det möjligt för dig att njuta av den segrande blomningen av en tropisk växt varje år vilket ger harmoni med hemmet i relationerna mellan familjemedlemmarna.

Erfarenhet i vården av hibiskus – video