blommar nemanthus hemmaAtt ta hand om en icke-mutant hemma är en enkel sak och inte alls besvärlig. Blomman kräver inte speciella förhållanden eller timmars vattning. Men ändå finns det några funktioner som du behöver veta innan du tar hem en vacker växt.

Ursprungslandet är Brasilien där det växte i många år tills det uppmärksammades av uppfödare. Själva blomman krullar och är utmärkt för odling i krukor och hängande krukor, varifrån den kommer att falla av vackra vågor.

I naturen växer nematanthus vanligtvis bland fallna blad, så det gillar ljus, lös jord, mättad med fukt. Detta måste beaktas när man planterar en blomma hemma. Vilka andra aspekter behöver man veta för att få en vacker och hälsosam nemanthus hemma, kommer vi att analysera i artikeln.

Plantera en blomma

nematanthus transplantationBeskriv omsorgen om blomman bör börja med planteringen. För att han växer upp frisk måste du ordentligt plantera honom i den beredda jorden.

Först förbereder vi marken. För icke-Tantrajord och transplantation är dessa väldigt viktiga stunder av hans liv. För att förbereda substratet, blanda en del av humus, samma mängd torv och sand, tillsätt blandningen två delar av bladjorden. Ofta lägger det till fler bitar av kol, men det är inte nödvändigt. Det är denna blandning för plantering som hjälper blomman att aktivt utveckla och äta alla nödvändiga ämnen.

Det kommer inte vara överflödigt att befrukta för icke-ententus. Det rekommenderas att mata växten varannan vecka och på vintern var 4-6 veckor.

nemattintus i krukorByt gryta ska bara när det var för blomman är för liten. Det är inte nödvändigt att transplantera non-tangentum i en behållare som är mycket större än den föregående. Det kommer att räcka för att öka krukans diameter med några centimeter. Så kan rotsystemet snabbt behärska hela jorden. Dessutom, om blommans rötter är i ett lite pressat tillstånd växer blommans yttre del snabbare.

Related  Oförglömlig allium: landning och vård på det öppna marken

Funktioner av vård för otillbörliga matchningar

resultat av god vårdDet finns några funktioner för vård av manteln, för vilken respekt blomman kommer att tacka med grönt, saftigt lövverk och riklig långsiktig blomning.

Ge bra täckning för icke-enthantus. Växten uppfattar det spridda, men ljusa ljuset bäst. Det rekommenderas att lägga en icke-mutant på ett fönster som vetter mot väst eller öst. Om fönstret går norr, kommer blomman inte att ha tillräckligt med ljus, vilket leder till att bladen kommer att förlora färg och juiciness, och blomningen blir inte lång.

Efter att ha placerat nemanthus på södra fönstret kan det få solbränna som kommer att se ut som mörka fläckar på löven, och tillväxten kommer att sluta.

Ljuset ska falla på växten minst 12 timmar om dagen, och på speciella heta dagar bör den icke-tangentiska beläggningen vara täckt med gasväv eller annat genomskinligt tyg.

Vattning och fuktighet för icke-tantalet behöver måttligt. Under den varma årstiden bör blomman vattnas regelbundet, men överflöd inte. Jorden måste torka upp, annars kommer rotsystemet att börja rotna.Bevattning och belysning På vintern bör antalet vattenprocedurer minskas, låt växten vila. Oroa dig inte att han inte kommer att få tillräckligt med näringsämnen. Det har ackumulerat en tillräcklig mängd vitaminer och mineraler i bladen och på deras bekostnad perfekt vinter.

För bevattning är det bäst att använda renat vatten eller destillerat vatten vid rumstemperatur.

Temperaturen för en icke-enthantus kräver särskild uppmärksamhet. Blomman är opretentiös, men det är nödvändigt att observera en viss temperaturregim som positivt påverkar tillväxt och blomning. Under en period av aktiv tillväxt, på sommaren och på våren, ge honom värme. Temperaturen bör ligga inom + 22-26 grader. På dagtid kan blomman drabbas av en stor värme, men på natten behöver anläggningen fortfarande vila och en temperaturnedgång för att återfå sin styrka. Därför, om huset är för varmt, så på kvällen kan du ta köttet ut på gatan.

blommar ung nemantatusUnder den kalla årstiden är den minsta tillåtna temperaturen 12 grader Celsius. Men en långvarig vistelse i en sådan förkylning kan påverkar blomman otillbörligt, så öka temperaturen för en normal övervintring av växten. Det är bäst att hålla fast vid temperaturregimen inom + 15-16 grader.

Related  Subtiliteter av plantering och vård på det öppna marken för årlig och flerårig alissum

Hur blomman förökar sig

ovanliga blommor av megadotusenDet finns två sätt att reproducera blomman: sticklingar och användningen av frön för plantering. Låt oss analysera var och en av dem mer i detalj:

Sticklingar kan produceras året runt. För detta är det tillräckligt att ta en del av stammen, 10 cm lång, för att skala den från de nedre bladen och överföra den till den lufttäta jorden. I en kruk kan du placera flera processer samtidigt.

multiplikation av nemanthus genom sticklingarFör råtta sticklingar tar i genomsnitt 10-12 dagar, varefter du kan transplantera skotten i separata krukor, där de kommer att växa nästa år eller flera år.

Ett annat sätt att reproducera är med hjälp av frön. De kan antingen köpas i en specialaffär, eller förberedas självständigt. Först samla frön från plantens mogna bollar och torka i några dagar på ett vanligt papper.

Fortsätt att ta hand om den icke-mutanta hemma, förbereda lös jord, göra små indragningar i det och så ett skift i dem. Därefter täcka potten med en film eller ett glas, vilket ger en växthuseffekt. Under botten sätta en pall med våt claydite, som periodiskt fylls med vatten.

Om allt är gjort korrekt, så om 2-3 veckor ser du de första skotten. Dyk dem i jordblandningen, för förberedelsen av vilken du behöver två delar torvjord och en del av lövmarken. När plantorna är tillräckligt starka kan de transplanteras i sina egna krukor.

Som ni kan se, ta hand om nematanthus hemma verksamhet är inte besvärande, tid nog att vattna plantan, se till att det är dagsljus, och från tid till tid för att föda med hjälp av gödningsmedel. Men i gengäld för deras insatser, får du alltid grönt och lång blommande växt som är säker på att komplettera ditt hem.

Related  Tropisk skönhet – kaffeträd

Den noggrannhet att ta hand om en icke-enthantus-video