Användbara egenskaper hos pumpa är kända för allaUnder många århundraden före landning vid stranden av Amerika, Columbus och de spanska conquistadorindianstammar kände smaken av pumpa och dess frukter odlades i överflöd. I Europa kom samma kultur bara under XVI-talet och på grund av sin orubbliga natur erkändes i många länder. Idag är odling av pumpa utförs i olika delar av världen, och även om ledningen på industriell produktion är upp till USA, endast något mindre än pumpa växer på fälten i Ryssland, Kina, Nordafrika, Europa och Asien. Vad är orsaken till trädgårdsodling, och varför har den blivit bevarad redan i tre tusen år?

Självklart odlas frukt inte bara som en källa till överkomligt och gott, men också hälsosam mat.

Och för människokroppen är pumpan användbar nästan helt, bara cirka 15% hårdskal slösas och massa och frön används för mat och används som komponenter i en mängd olika kulinariska rätter.

Sammansättning och kaloriinnehåll av pumpa

Pumpasmassa är rik på olika vitaminerOavsett sorten inte odlades i trädgården pumpa, ca 75% av vikten faller på saftiga täta massa som innehåller en hel del användbara ämnen och har anslutningar. Bland de vitaminer som finns i den täta apelsinmassa, betakaroten, vitamin A, B1 och B2, B5 och B6, B9 och askorbinsyra, vitamin E, och PP. Inte mindre imponerande och listan över makro- och spårämnen som kommer in i kroppen om personen i menyn finns rätter av pumpa. Sådana mineral inkluderar kalium, kalcium, magnesium, järn, fosfor, svavel, natrium, mangan, jod och zink.

Hur många kalorier finns i pumpan, så mättad med värdefulla ämnen för kroppen? Eftersom huvudkomponenten pumpa – vatten som utgör upp till 90 vikt%, och bortsett från det, till 100 g av massan är närvarande cirka 4,2 gram socker, upp till 2 gram kostfiber och en mindre mängd av protein, organiska syror, aska och stärkelse, den caloric extremt är liten och är endast 22 kcal.

Idag, när användbarheten av mat placeras över dess kalorivärde, expanderar denna omständighet endast ledarna av pumpaälskare. Vilka är de användbara egenskaperna hos pumpa och finns det några kontraindikationer för dess användning?

Vad är användbart för en mänsklig kropps pumpa?

Pumpa är en kaloriproduktPumpa kan anses vara en riktigt unik grönsak, rekommenderas inte bara för friska människor, men också för dem som lider av en rad olika sjukdomar.

Med fördel av en organisms fördel kan pumpan endast orsaka sällsynta fall när patienter försummar säkerhetsregler.

Vilka sjukdomar kan förebyggas och lättare att bota om de ingår i kosten av rätter från pumpor? Tydliga och obestridliga fördelar grönsak bär matsmältningen, och har lågt kaloriinnehåll pumpa rekommenderas inte bara för människor som vill bli av med de extra kilo och centimeter på midjan, men också som vill utveckla matsmältningen och rengör tarmarna av gifter och föroreningar. Allt detta leder till rik på fibrer, men väsentligen fri från stärkelse söt massa som ger energi, men inte signifikant påverka vikten.

Related  Hur man transplanterar och sprider hem asparges

Praktiskt taget ingen kontraindicerad pumpa till dess användbara egenskaper kan lägga till en snabb och nästan fullständig assimilering. Men inte bara pumpa rätter är väl mottagna av kroppen, de främjar matsmältningen av andra livsmedel som serveras till bordet, till exempel fet kött, rökt mat eller nötter. Genom att aktivera matsmältningen och göra den effektivare, har pumpan också antiinflammatoriska egenskaper, skyddar tarmslimhinnan från irritationer, avlägsnande av befintliga.

Pumpasmassa absorberas lätt och snabbt av kroppenHjälpa till att gå ner i vikt, pumpa fiber är användbar för dem som lider eller är i riskzonen för högt blodtryck och ateroskleros. Läkare noterar de positiva effekterna av pumpa på levern och det kardiovaskulära systemet. Vilken typ av pumpa är användbar för människokroppen i denna situation? Dietary grönsaken tar aktivt bort slagg, tillåter inte att ackumulera skadligt kolesterol.

Om du äter pumpa regelbundet minskar risken för att utveckla ateroskleros och risken för ökat tryck avsevärt. Vattnen på fartygen upplever mindre stress, de behåller sin elasticitet och hälsa längre.

Pumpa med grönsaker, bakad i ugnenInnehåller många mineralsalter, inklusive kaliumföreningar, och fuktpumpa – det är en underbar naturlig diuretik, som används av både folk och officiell medicin. En viktig roll i behandlingen av sjukdomar i genitourinary sfären spelas av vegetabiliens förmåga att ta bort överskott av fukt från kroppen och antiinflammatoriska egenskaper. Pumpa är ordinerad för pyelonefrit, cystit, urolithiasis och andra sjukdomar.

Hur användbar en pumpa människor som känner obehag av njursvikt, som är förmågan att minska svullnad och att intensifiera arbetet i hela systemet. Kombinationen av mineralsalter, vitaminer, organiska syror och pektiner medger effektiv användning av pumpan på hösten och vintern, när immunsystemet är naturligt minskas, faller vitalitet, och särskilt frekventa depression, humörsvängningar och sömnlöshet.

En liten mängd pumpasmassa som sidovägg, bakning eller i form av saft hjälper till att klara av dessa problem och till och med motstå säsongsmässiga virusinfektioner.

Pumpasjuice kan öka immunförsvaretOm matsmältningsproblem eller övervikt användbara för den mänskliga kroppen pumpa rekommenderas att använda, lägga till gröt, den nervösa besvär och förkylningar hjälp juice, berikad med honung.

Related  Plantering, vård, regler och villkor för att transplantera iris i det öppna marken

Varför är en pumpa för kvinnor?

Pumpkin kött används för maskerRepresentanter för det rättvisa könet måste vara intresserade av både kalorier med låg kalori och dess diuretikförmåga. Kvinnor som föredrar att bära högklackade skor vet hur benen blir trötta i slutet av en hektisk dag, och fötterna lider av svullnad på morgonen. I båda fallen kommer pumpan att hjälpa, men i den första situationen appliceras grus som en lotion mot fötterna, och i den andra rekommenderas att introducera grönsaken i kosten.

Riven råpumpmassa är ett utmärkt botemedel mot hudutslag och irritationer. Den naturliga beredningen kan användas för manifestationer av eksem såväl som för brännskador.

Glöm inte att pumpan bara är något underlägsen morötter i innehållet av beta-karoten. Därför är pumpajuice användbar för kvinnor med känslig hud, men som vill få lite solbränna. Pumpa är en underbar, mycket användbar komponent för hemma masker, mättar huden med vitaminer, tar bort den minsta inflammationen och utjämnar ansiktsrynkorna.

Ett högt innehåll i köttet av järn – detta är anledningen till att försiktigt behandla pumpan för dem som lider av anemi.

Varför är pumpa användbar för män?

Stark könsbestämma kan ge både förbättrad immunitet och snabb återhämtning efter allvarlig fysisk och psykisk stress och självförtroende.

Pumpan innehåller mycket zinkBåde frön och pumpkött är användbara för kroppens män genom att de innehåller zink. Detta element spelar en viktig roll för att upprätthålla effektiviteten i reproduktionssystemet, hormonell bakgrund och kvaliteten på spermierna. Enligt de senaste studierna kommer det regelbundna införandet av pumpa i menyn att hjälpa en man att inte frukta utvecklingen av inflammation i genitourinärsystemet och cancer.

Kontraindikationer mot användningen av pumpa

Pumpa bör användas försiktigt i sjukdomar i matsmältningskanalenAtt känna användningen av pumpa, och inte skada från att äta en grönsak, kan du bara genom att noggrant behandla din hälsa och använda läkares rekommendationer. Söta, gourmetpumpasorter bör inte ofta inkluderas i stort antal i menyn för personer med diabetes, såväl som personer som är utsatta för denna sjukdom.

Individuell intolerans mot en grönsak som innehåller mycket beta-karoten, A-vitamin och andra aktiva föreningar är också möjligt.

Rå pumpa kan orsaka våldsam reaktion på produkten från matsmältningssystemet. Speciellt i riskzonen är de som diagnostiseras med sjukdomar i mag-tarmkanalen i akut stadium. Därför är det bättre att konsultera en läkare i förväg i närvaro av gastrit med låg syrahalt, magsår, akut pankreatit eller cholecystit. Samma rekommendation gäller rätter med pumpa för barnmat.

Related  Foto och namn på arter av exotiska orkidéer

För att minska den möjliga skadan från en hälsosam pumpa i de värmebehandlade rätterna som krydda, tillsätt fänkål eller dillfrön samt örterna i dessa örter.

Video om de användbara egenskaperna hos pumpa