Zamiokulkas i det inre av rummetTrots den opretentiösa och värdiga avunden av uthållighet gör zmiokulkas ibland sina ägare oroliga över det. Varför blir zamiekulkas gula, och vad händer om stjälkarna blöder och löven torkar? Svaret på frågorna som hemsöker florikyrkaren ligger ofta i misstag som görs vid avresa eller brist på uppmärksamhet åt besökaren från tropiska, men inte alltför våta områden i Afrika.

Inte ta hänsyn till de biologiska egenskaperna hos kulturen, Florist riskerar att möta en situation där en ohälsosam Zamioculcas signalerar gula fläckar, torkar spetsarna på bladplattor, förlust av elasticitet och saftiga stjälkar. Ju längre växten är i obekväma förhållanden, desto allvarligare konsekvenser och yttre tecken på sjukdom.

Om vårdreglerna i hemmet inte observeras blir zmioculcus gul, antalet bladlöv minskar och deras färg blir synligt blekare. Men bristen på uppmärksamhet hotar inte bara förlusten av dekorativitet utan även rotansystemets förfall, skottets botten, deras torkning eller vissning på grund av skadedjurens attack.

Varför ger zamiokulkas inte nya skott?

Anledningen till att blommorna i zmioculcus blir gula, förlorar mättad grön eller till och med viss, är ofta en brist på ljus. Tyvärr glömmer blommodlarna förändringen i belysningen under hösten / vinterperioden.

Ligger i djupet av potten med zamiokulkasom måste flyttas närmare fönstret, när detta inte är möjligt, ger kulturen ytterligare belysning.

Gula löv foliocaTill ägaren av prydnadsväxter, klagande att zamioculcus inte ger nya skott, är det nödvändigt att vara uppmärksam på platsen för potten och jordens kvalitet i den. Trots att växten inte kan kallas snabbväxande, är den långsamma bildningen av unga löv ofta beroende av dåligt näringsämne eller behovet av att transplantera ett grönt husdjur. Rotsystemet i detta fall ockuperar hela potten, vilket ger inget utrymme för jord. På grund av detta lider blomman, bladen på zamioculcus blir gula, tillväxten stannar, och redan de befintliga gröna viljan.

För att avhjälpa situationen, för en dekorativ kultur väljs en kruka av rätt storlek, en transplantation eller utfodring av zamyokulcas utförs med en komplex komposition.Verifiering av växtstammar och transplantation

Vid zmiokulkasa var stammen skrynklig

Vad de flesta odlare tar som en stjälk av zamioculcus och dess spetsiga lanserade löv är faktiskt ett ark av komplex form. Om de förtjockade petiolerna förlorar elasticitet och blommorna i zmioculcus blir gula, kan orsaken vara täckt i strid med bevattningsregler.

I naturen står växten inför torka och för att upprätthålla livet ackumuleras fukt i kraftfulla saftiga blad. När zamiokulkas kroniskt saknar vatten, det vill säga att vattna är sällsynt och ytligt, hotar det med att gälla och förblåsa alla jordartade delar. En analog situation observeras efter översvämning av jorden vilket leder till skador på rotsystemet.

Byte färg på bladplattan signalerar problem i vårdenFråga: “Vad ska man göra och varför zmiokulkas blir gult?”, Blomisten måste analysera vården av växten och hitta den möjliga orsaken till djurets ohälsa.

Om stjälken i zamiokulkasa skrynklig från överflödet:

  • blomman tas ur potten;
  • Ta försiktigt bort marken och tvätta rötterna.
  • De skadade områdena avlägsnas med en ren skarp kniv;
  • Delar på hälsosam vävnad ströks med pulver från kol och torkas.

Efter att ha upptäckt tecken på råtta eller svampinfektion bör en älskare av inomhusväxter inte begränsas till kolbehandling. I detta fall är det nödvändigt att tillgripa fungicider som kommer att förstöra en av orsakerna till problemet, skydda rötterna och knölarna i framtiden.

Landning zmiokulkasa spendera i krukor, lite mer än volymen av ett hälsosamt rotsystem. Substratet måste vara lös, permeabelt för luft och fukt. Det är viktigt att bevattningsvatten inte ackumuleras i marken, så en potent dränering görs i potten, och sand, perlit eller vermikulit och kol läggs till jorden.Växtens rötter fyllde potten och behövde akut en transplantation

När bladen på zmioculcus blir gula efter transplantation kan detta indikera ett felaktigt urval av substratet, vilket visade sig vara för tätt.

En liknande situation väntar blomsterhandlaren, om han, försökte mata växten, felaktigt plockade upp koncentrationen av aktiva substanser. Inte klarar av överflödig näring, zmiokulkas känner obehag och försvagas. Därför blir zmioculcus gul, men vad ska jag göra i en sådan situation? Tyvärr kan vi inte göra utan att transplantera busken till en ny mark och tvätta rötterna.Felaktigt utvalt substrat kan orsaka gulning av lövverk

Vad ska man göra om bladen på zmioculcus har blivit gul och sedan täckt av mörka fläckar och snabbt torr. Dessa symtom indikerar en för låg temperatur på växten och överdriven vattning. Oftast händer detta när säsongen ändras, då blomsterhandlaren inte hade tid att justera vården. Om det gröna husets svaghet kommer i tid att märka kommer det att räcka för att sätta upp vattnet eller överföra potten för att värma.

Skadedjur av zmioculcace

Om zmiokulkasa gul lämnar kan blomman signalera skadedjursangreppet.

Växten, som transporteras till friluftsområdet på sommaren, står i riskzonen för bladlössinfektioner, som täcker de unga skotten och baksidorna av lövverk. Insekterna ger största skador på de bräckliga växterna.

Därför är det bättre att ordna en veckokarantin för zamiokulkas efter att ha infört krukan i rummet, och att inspektera skadedjuren för att behandla grönska med insektsmedel.

På bladet avgjorde bladlusarnaFörutom att kulturen hotas:

  • Spindelmider sprider sig snabbt i luft i torrrummet;
  • scutes som faller på zamiokulkas från gatan eller angränsande växter;
  • thrips och mealybugs.

Med en spindelmyt är det inte tillräckligt att kämpa med systemiska akaricider. Kemikalier kommer endast att ha en tillfällig effekt, om det inte tas omsorg för de gulnade hemma zamiokulkas.

Mot skottor, löp och insekter används systemiska insekticider, och i förhållande till de två sista skadedjurarna kommer det att bli nödvändigt att utföra en, men flera behandlingar.

Undvika en obehaglig syn för odlare när Zamioculcas gul blomma bladen vissna och falla av, är det möjligt att förse växter med den optimala temperaturen av innehållet, belysning, bevattning och gödsling. Glöm inte om den tidiga transplantationen av dekorativ kultur och uppmärksam inställning till urvalet av substratet.

Egenskaper av vård för zamiokulkas, så att bladen inte blir gula – video