clematis från den tredje trimningsgruppenDe största dröm trädgårdsmästare som odlar blommande korg anläggning – till sin avkomma vill med blommande så länge som möjligt, och samtidigt var det så lite krångel med långa fransar, särskilt som en förberedelse för vintern. Det kan genomföras genom att plantera clematis från den tredje gruppen beskärning på platsen. Beskrivningen och foto av sorter, urval av dessa har vi specialtillverkade, och i dag vill vi att presentera, kommer att fungera som en förstärkning av teorin om långsiktiga skönheten i dessa magnifika krypande vinstockar.

Karaktäristiska drag hos gruppen

trimning funktionenDen tredje gruppen av clematis är en av de enklaste att odla. Detta inkluderar sorter som kännetecknas av en lång blomningstid (upp till 3 månader), med de flesta arter senare. Orsaken till detta fenomen är det faktum att lianaknutarna knoppar bara på ung tillväxt. Följaktligen lämnar detta ett avtryck på proceduren för bildandet av busken. Varje år är det nödvändigt att helt skära ut busken och lämna penechki högst 15 cm i höjd (en eller två njurar). Detta räcker för att återuppliva lianen.

Varianter av den tredje gruppen har en ytterligare funktion: de växer ganska snabbt och om du försummar beskärning kommer snart busken att bli en trassig boll av fult vridna väv. Vad kan jag säga om det faktum att blomman måste glömmas bort. Således skär man årligen skotten som växte under säsongen, det är inte bara möjligt att förnya busken och stödja sina kompakta former, men också för att bevara blomningens kvalitativa egenskaper.

Bär beskärning är bäst på hösten – då busken, eller snarare dess kvarlevor, blir det lättare att dölja och förbereda sig för vintern.

Och nu erbjuder vi dig en beskrivning av de mest populära Clematis-sorterna i den tredje trimningsgruppen (med ett foto).

Storblommiga clematis

En av de mest spektakulära arterna är hybrider, där stora blomställningar. Stora blommor av rik eller känslig färg, enkel eller terry, få omedelbart ögat och gör busken stolt över blomsterhandlaren.

Clematis Ville de Lyon

Clematis Ville de LyonBeskrivningen av clematiserna i Ville de Lyon är värt att börja med det faktum att det tillhör Viticella-gruppen. Blomställningarnas diameter når 16 cm, medan de har en rik färgning och består av 5-6 enkla kronblad och långa, upp till 2 cm, stamens. Vissa anser att det är rött, men mestadels färgen liknar fuchsia, medan kronbladets tips är mörkare. Intressant är att i slutet av blomningen börjar violett nyanser överväga. Busken är tillräckligt stor, längden på löparna är från 3 till 4 m. Blomningen börjar i slutet av juli, men varar fram till de första frostarna.

Sorten har ökat vinterhårdhet och är resistent mot de flesta svampsjukdomar, men det kan brinna i solen (blommorna blir bleka).

Clematis Barbara

clematis barbaraVariation är ett resultat av arbetet i polska uppfödare, tjänade han popularitet på grund av den enkla, men mycket stora (upp till 16 cm i diameter) blomställningar med en intressant färg de rika rosa färg, men ståndare är målade i rödbrunt.

Busken själv växer till högst 3 m, vinterhåriga, senblommar från juni till september.

Du kan trimma clematis lätt och då blommande kommer att vara i maj, och med starka beskärningsblommor kommer det bara att visas under andra halvåret juni.

Clematis Venosa Violacea

Clematis Vanoze ViolaceaEn av de anspråkslösa arterna av clematis, växer inte mer än 3 m i höjd, väl dvalar och sällan blir sjuka. Blommande sker i mitten av sommaren och till oktober på böljningen pryds delikata blommor. De är enkla, består av 4 eller 6 enkla kronblad, har medelstorlekar och tvåfärgad färg:

 • Kronbladets mitt är vit;
 • längs hela längden på kanterna på båda sidor är lila ränder.

Clematis kan odlas på en piedestal, och även som en markdäckanläggning.

Clematis Etoile Violet

clematis eto violetEtt karakteristiskt drag hos denna clematis från Viticella-gruppen är det stora antalet stora blommor med en rik mörk violett färg som blommar i juni och pryder busken fram till slutet av sommaren. I mitten av blomställningen ses vita ståndare som en ljuspunkt. Liana är utsatt för svår beskärning, men tack vare en god tillväxthastighet får den snabbt höjd på ca 3 m, men en speciell densitet kan inte behaga.

På en hög båge är det bättre att inte starta – det kommer att vara för flytande, men på en låg stege, som kan vara helt sårad, kommer det att bli möjligt att uppnå effekten av prakt.

Sorten är opretentiös, kan växa nästan i vilken mark som helst, både på ett stöd och som en växtskyddsmedel.

Related  Video och beskrivning av processen att transplantera zamiokulkasa hemma

Clematis Pink Fantasy

clematis rosa fantasiEn mycket känslig kanadensisk hybrid med stora rosa blommor, med en knappt märkbar mörkare nyans längs den breda kronbladet, medan stammarna också är rosa. Liana ökar i genomsnitt upp till 3 m och blommar från mitten av sommaren till början av hösten.

Sorten har framgångsrikt tagit rot även i mittenbältet och norra breddgrader på grund av dess höga frostmotstånd.

Clematis kardinal Wyszynski

clematis kardinal vyshinskyVissa trädgårdsmästare kallar det Cardinal Vishnevsky, tolkar därmed den polska namn i den ryska sätt. Små, upp till 3 m höjd, buske uppskattar mycket stora (20 cm) vinröd-röd blomställning bestående av 5-6 enkla kronblad lätt vågig vid kanten. Rödbruna ståndare kompletterar den rika färgen. Blommande varar från sommar till tidig höst. Bland uppfödare välförtjänt erkänd som den bästa sorten i den stora grupp röd klematis.

Arten föredrar halvskuggade platser, i solen färgar ljusets ljushet och blommorna blir bleka.

Clematis Hegly Hybrid

clematis hegli highbrideLiten buske 2 till 3 m höjd växer långsamt, men kommer att uppskatta det överflöd av knoppar: de är stora, upp till 18 cm i diameter, mjuk ljusrosa färg, beskrivna på de unga grenar senare, i mitten av sommaren och blommar till september. Stammar är målade i chokladfärg. Hybriden har gott motstånd mot låga temperaturer.

Sorten föredrar delvis nyans – i den ljusa solen förkortas blomningen och färgen blir blek.

Clematis Taiga

clematis taigaVåra odlare kunde köpa denna ursprungliga japanska sorten är bara två år sedan, efter Taiga vann tredje plats på profilen utställningen. Och det var det – stora frottéblomställningar uppmärksamhet färgstarka färg om extrema kronblad vanligt, lila, resten är bara i början av bladet, och en stor del av kanten är målad i vitt och grönt, är tips lindade inuti.

Blooms Clematis, från juni till september. Liana i genomsnitt 2 m i höjd, med bra belysning växer till 2,5 m.

Clematis Mazowsze

clematis mazovsheLiana upp till 3,5 m höga grenar väl, och från juni är den dekorerad med mycket stora, upp till 20 cm i diameter, blomställningar. De hänger på långa pediceller och består av 6 breda kronblad med en flätig yta, målade i en rik vinröd färg. Längs centrum av kronbladet kan man knappt se en lättare remsa, som faktiskt ligger på undersidan. De själva är breda, i en enda rad, men på spetsen jämnt rundade och slutar med en liten skarp topp. Det är anmärkningsvärt att det är rosa och vitt i färg.

Blossoms Mazovze sent, i slutet av juni, men blommorna blommar en efter en till september. Sorten är väl vintermånad och lämplig för odling i mittbältet.

Clematis Comtech de Buchot

clematis comess de bouschouDenna clematis kallas också grevinnan de Bouchot. En ganska lång rad kan nå upp till 4 m i höjd, men det växer inte mycket snabbt. På ett ställe kan leva upp till 20 år. Knoppar är inte små, men inte mycket stora (högst 15 cm), rosa-lila, med spårade längsgående revben, stamens krämfärgade. Blomningen är lång, kommer i juni och slutar i september. Sorten har god vinterhårdhet.

För att knopparna bibehålls en rik färg fram till hösten planteras busken bäst i penumbra, annars kommer de att brinna ut och bli ljusa.

Clematis Stasik

clematis stasikI mittenbandet är en blomma med ett ovanligt namn Stasik inte dåligt – det här är ett lämpligt sortiment för nybörjare trädgårdsmästare. För mycket uppmärksamhet kräver inte det, det är en bra vinter och blommar, men inte för tidigt och inte mycket stora blommor. De första blomställningarna blommar i början av juli på unga grenar, de är de största, upp till 11 cm i diameter, målade i en mörkrosa färg med en röd kant som gradvis blir violett. Kronbladet på varje blomma är inte mer än 8, men oftare 6, de är lite spetsiga och samlade i form av en stjärna.

Related  Användningen av medicinska egenskaper hos en gyllene mustasch i folkmedicin

Ett särdrag hos sorten är närvaron mitt i varje kronblad av ett ljusare bredband eller några smala remsor, och baksidan av blomman är blekare än framsidan. Blommande slutar i september, medan knopparna redan är märkbart mindre.

Eftersom busken blir kompakt, upp till 1,8 m i höjd och tillväxten av den är liten, kan den planteras i behållare med inrättandet av ytterligare stöd.

Småblommiga clematis

Deras knoppar kommer inte bli överraskad av sin storlek, men riklig blomning får dig att glömma det – det är om vilka typer av vinstockar med en diameter på blomställningar upp till 10 cm Beskrivningen och foto klematis tredje grupp av skärning med små knoppar kommer att se till att storleken på det -. Inte det viktigaste.

Clematis of Tangut

En av de mest charmiga typerna av clematis kombinerar i en separat gruppsorter med en karakteristisk form av blomställningar: de är små, högst upp till 5 cm i diameter och liknar tulpanens eller klockans huvuden. Budens färg beror på den specifika hybriden, men de viktigaste är vitgula toner.

Det är intressant att växten i naturen inte överstiger 30 cm, men de odlade arterna växer från 3 till 6 m i höjd. En karakteristisk egenskap är vinklar med stark förgrening. De angränsar fast stödet, även om de inte bildar en tät vägg – löven är ganska sällsynta.

Bland de mest populära sorterna av Tangut clematis är värt att notera:

 1. Anita. Blomställningar vita, öppna, något som påminner om jasminhageblommor, blommar i två vågor (sommarhöst), bushöjd 4 m.clematis anita
 2. Aureolin. Halvöppnade ljusgula klockor blommar kontinuerligt från juni till början av hösten, höjden på busken till 3 m.clematis aureolin
 3. Bill Mackenzie. Den högsta och snabbast växande typ av vinstockar med en höjd på 6 m. Blomställning är en rik gul klockor runda, något skildes.clematis bill mackenzie
 4. Grace. Blommor från 4 kronblad med mjuk beigefärg är helt öppna och blir som en stjärna. Höjden på busken är 3 m.Clematis Grace
 5. Lambton Park. En av de mest slående och de stora arter av denna grupp, är blommor mörka gul, något långsträckt, klockor med en diameter upp till 5 cm. Knopparna inte helt avslöjas. Höjden av bussn inte är mer än 4 m.Clematis Lambton Park

Clematis Tangut Radar of Love

clematis radar av kärlekEn sådan romantisk namn är en annan representant för hybriden clematis Tangut, vilket är att tala för sig. Den stora storleken på blom sorten inte vill, men förvåning deras ovanliga form: i oöppnade blommor ser ut hängande klockor som har 4 kronblad, lätt böjda vid kanten på utsidan. När knoppen är helt avslöjas, det blir en fyra-uddig stjärna, brännande mättad gul färg, medan diametern av 4 cm. Blommande sker Radar kärlek flera vågor med en kort paus.

Sorten har god vinterhårdhet, vilket gör det möjligt att odla det praktiskt på hela Rysslands territorium. Han känns också bra i ett badkar i ett slutet utrymme.

Clematis brinner

clematis skållningRelativt hög bush ökar lash längd 5 m och bra förgrening på bäraren, vilket skapar en tjock vägg av täta små blad, varvid en bredd klematis kan vara upp till 4 m särdrag grade -. Små florets som korsningar av fyra smala kronblad, målade i vit, med pubescent sepals. Trots den blygsamma storlek av knoppar, en hel del av dem och det verkar som åsynen av en stor vit moln, dessutom mer och smakrik – blommorna luktar söt honung med en subtil mandelsmak. Blommande sker i mitten av sommaren och varar fram till dess slut. Burning klematis kan odlas även i de nordliga områdena, eftersom frost det hög.

Dess namn beror på den ätbara lukten som bushens rötter sticker ut.

Clematis of Manchu

Clematis ManchuGrade har god frostbeständighet, en kompakt buske tidig sommar överraskning överflöd av små (ca 1,5 cm) som en vit blomställningar Stjärnor 4 kronblad med försiktig subtil, arom.

Related  Användbara egenskaper hos ingefära och kontraindikationer i ansökan

Vissa trädgårdsmästare ofta förväxlas manchzhursky klematis med brännande och även tror att de är en och samma anläggning. De är verkligen mycket lik blomning, både köldtålig och även vinstockar hör till en tredjedel, putsning gruppen, men de är två separata sorter, som kan särskiljas genom sådana funktioner:

 1. Bushens höjd. Den brinnande clematisen kan växa upp till 5 m i höjd, medan manchurianen är högst 2 m.
 2. Blomningsperiod. Den första klassen är sen (blommar i juli-augusti) och den andra – början (juni-juli).

Clematis Princess Diana

clematis prinsessa dianaFoto och beskrivning av Clematis Princess Diana kommer inte att kunna förmedla sin fantastiska och mild charm blomning: små, upp till maximalt 7 cm i diameter, blomställningar är i form av en klocka eller tulpan med 4 kronblad. De är ljusrosa, endast vid kanten syns en ljus gräns. Blommande men senare (i den andra halvan av sommaren), men rikligt, och fortsätter att falla, klockorna inte hänga och liknande “fastnar”. Busken själv växer till högst 3 m i höjd.

Clematis Princess Keith

clematis prinsessa kateEn annan “kunglig person” med riklig blommande och ganska stora storlekar. Från Princess Diana skiljer sig från en större (upp till 4 m) buske och en ljus färg av blomställningen. Dessutom är blommorna något mindre, högst 6 cm i diameter, även i form av en klocka, vid första hälften öppnad, så löper kronbladet. Färgning av knoppar är väldigt intressant:

 • Inuti blomman är vit med en ljust rosa snitt och ett mörkt rosa centrum;
 • utanför kronbladet är rosa-lila.

Blossoms från juni till hösten, det sovar bra.

Kulten förekommer fortfarande under namnet Princess Ket och är en av de sällsynta Texanhybriderna.

Clematis Arabella

Clematis ArabellaEn kort, upp till 2 m, växer buske väl på stödet och utan att täcka sina piskor jorden runt samma avstånd. Blommor stora kommer inte bli förvånad (maximal diameter på 10 cm), men vänligen överflöd på sommaren, på höjden av blomning och ibland på vinblad inte sett en blomma matta av lila knoppar med långa vita ståndare. I var och en av 4 till 5 enkla likformig färgning av kronblad, men med distinkta längsgående spår. När de blekna blir de bleka och gradvis blåa. Sorten blommar sen, i juni, men den står i knoppar fram till oktober.

Clematis Vanguard

clematis avantgardeSorten är relativt ny, mottagen 2004 av brittiska uppfödare och tillhör Viticella-gruppen. Det skiljer sig åt i små (5 cm i diameter), men mycket ursprungliga blomställningar:

 • Mitten av en knopp är terry, från små rosa kronblad;
 • På kanten av den dubbla “kudden” är stora, röda och krökta kronblad.

Hösten på busken når 3 m, växer snabbt, blommande varar från mitten av sommaren till mitten av hösten.

En karakteristisk egenskap hos Vanguard är dess höga vinterhårdhet.

Clematis Ashva

clematis asvaKompakt sort: Liana stiger i genomsnitt till en höjd av 1,5, ibland upp till 2 m, så den kan odlas i krukor. Blossoms sent, i juni, men kommer att glädjas med en rik färg. Blomställningar är inte så stora, upp till 10 cm i diameter, men ljusa, violett, med ett rött band längs kronbladet. Det finns cirka 6 av dem i blomman, kanterna är bizarre böjda, vilket ger en speciell charm. Stammar med en lila spets och strumpbyxor i en rosa färg.

Låt oss hoppas att detta lilla urval av sorter av clematis med ett foto är användbart för dig när du köper växter till trädgården. Och om du hittar växter här som redan växer på platsen, kommer du nu veta hur man skär dem korrekt.