vårblommorBergen, enligt den officiella klassificeringen av anläggningen, i naturen bor vid foten av Kazakstan och Mongoliet, i Altai och i Kina. Men trädgårdsmästare kultur bättre känd som mandelblommor, photos sorter och arter som alltid drabbades de mest känsliga nyanser av rosa, vit, lila färg och ståt lämnar samlas i basal rosett frodig.

Effektiv och anspråkslös växt, som först introducerades i kulturen i XVIII-talet, är fortfarande inte förskämd av uppfödare. Några av de befintliga sorterna är härledda på grundval av vilda exemplar av de mest studerade arterna – tjockleaved balan. Och huvuddelen av odlade växter är hybrider med större färger än blommor av olika färger i naturen, såväl som exemplar med blommiga och lila blad.

blommor av en fjäril och grönt lövverkTotalt upptäckte och upptäckte botaniker 10 typer pepparrot eller bergia, och många arter är osannolikt att ses i trädgården. Dessa är endemiker som uppträder i mycket små områden och sällsynta växter som ingår i regionala och nationella röda böcker.

Wildflower bud (V. crassifolia)

Vildsvin på en stenig sluttningUtbredd berömd bladblad tjockleblad erhölls på grund av de medicinska egenskaperna hos rötter och löv, som framställs en doftande tärningsbuljong. Traditionellt bland folken i Altai och Mongoliet, motstår drycken bra infektioner och inflammationer. Tack vare honom kallades bönan “mongolskt te” och ingår i listan över medicinska växter.

Vildsvinet, på bilden, kan ses vid foten av Altai och Sayans, i norra Mongoliet och i Transbaikalia. Gardinerna i denna anläggning förlivar expanserna av steniga ödemarker i Kazakstan och Kina.

Badan är en örtartad flerårig. Jordiska växt system bestående av tjock anordnad väsentligen vid rotstockar yta, vilket ger upphov till korta, tätt bladskott och blomma stjälkar med tät paniculate blomställning.

blomställning av bergeniaSom du kan se i bilden på färgerna på huven, kan den klockformade korolla målas i alla nyanser av vitt, rosa, lila och lila.

löv av tjockleaved balanLeaf rosetter av stora obovatiska blad dör inte ens på vintern, så gröna förekommer bokstavligen under snön, med vårens första strålar. Hudsläta bladplattor under växtsäsongen har en ljusgrön färg och närmare hösten målas de i röda och lila toner.

Badanhärd (V. cordifolia)

Blomning av vedSedan andra hälften av 1700-talet har kärnvedet odlats i kultur. Tidigare ansågs denna art vara oberoende, men nu erkänner botaniker det som en etablerad mängd medicinerad panadik.

Växter med täta, i form av hjärtliknande löv och lila rosa blommor under mogning av frön når 40 centimeter höjd.

vita blommorDenna typ av huva har sorter, som på bilden, med mycket ljusa eller helt vita blommor med en diameter av 1 till 1,5 cm.

Badan Schmidt (V. x schmidtii, eller B. stracheyi var. Schmidtii)

hybrid båsHybridhuvud från korsbestämning av växter av olika arter, blev först erhållna i XIX-talet. Ett exempel på en sådan kultur är Schmidt’s bonanus, som absorberade funktionerna i tjockleben och ciliate Badan.

Denna växt är lätt att skilja från andra sorter av blankt löv med skrynkliga kanter. Täta skivplattor förblir under snön. På våren, när blomskott uppträder ovanför dem, upphövs lövväxten, men återupptas med blomställningens blödning och bildandet av de halvlådor.

Vit, lila eller rosa blommor med en diameter upp till 5 mm öppen från maj till juli eller augusti. På hösten är fröna mogna, som sedan kan såas så att de får vårplanta.

Badan cilantro (V. ciliata)

Vildsvin ciliatedFrostsäkra arter av badana – den indianska invånaren i Himalaya och Tibet, där växter föredrar att bosätta sig i skogsklädda foten och på steniga ledningar. Enligt beskrivningen föredrar banan skuggiga hörn och närheten av vatten.

Badana cilantro sort DumboFrån den andra av hans bröder, med undantag för reed lin, kännetecknas denna växt av närvaron av cili eller lur på botten av bladplattor. Blommorna av den här typen av bergenia är ljusrosa eller vita, med en ljus nästan lila kopp.

Beskrivningar och bilder av grader av en huva av hybrid

Baden av Abendglocken sortenSkapa, som i bilden, sorter och typer av badana, ger uppfödare möjlighet till dacha-ägare:

  • längre att beundra blomman av dessa växter;
  • glädja sig i större blommor;
  • Var inte rädd att planteringen kommer att lida av frost;
  • måla blommorna i alla nyanser av rosa och lila, vitt och rött.

Många sorter av bergenia är resultatet av tyska entusiaster. Garden Bonanza sorter Abendgloken, till skillnad från vilda exemplar, har halv-mahogny blommor med rika rosa toner. Ovanliga blomställning redovisas på lila blomma stammar upp till 40 cm. Lämnar grade Abendglocken sommar dekorerad med en tunn rödaktig bård och hösten är nästan helt färgade i olika nyanser av lila.

Badan Hybrid Dragonfly'Angel KissBadans hybrid från Dragonfly serien sticker ut med frodig blomning. Bilderna av Angel Kiss på bilden visar ett långsträckt ovalt tätt blad och racemos blomställningar av vit med känslig rosa sprutning av bellflowers.

Dubbelblommor i trädgården AbendglutBadan Abendglut har ljust lila blommor som kan vara antingen enkla eller halv dubbla. Bladen av Abendglut-sorten har en grön färg under den varma säsongen, och på hösten förvärvar de rödaktiga toner. Anläggningen är kompakt och i en höjd av upp till 30 cm är utmärkt för plantering på kantar och alpinrutschbanor.

Rosa halv-dubbla kransar av märket Dragon DragonflyTrots att blommorna i trädgården Badan i Pink Dragonfly-sorten inte är mer än 1,5 cm i diameter är de otroligt attraktiva på grund av halv-dubbelformen och en mild rosa färg.

Vita blomställningar av Bressingham WhiteHöjden på skaftet hybrid Bergenia Bressingham White är 30 cm. De första vita knoppar avslöjade tidigare när blommande skott fortfarande i nivå med ljust gröna blad med röd bård.

Morgenrote blommorEnligt beskrivningen av Baden Morgenrote har denna sort ljusa rosa blommor med en rödaktig kärna. Planternas egenart är att den racemösa blomställningen kan dyka upp inte bara på våren utan också närmare hösten.

Blommor av gudinnan GlockenturmHöga kvaliteter och typer av badana, som i bilden med frodiga racemosblomställningar, används framgångsrikt inte bara för att dekorera trädgården utan även för skärning. Ett exempel på en sådan växt är Glockenturm-sorten, vars blomsterstammar i total upplösning når 50 cm.

Trädgårdstämplare SilberlichtEn annan sort Bergenia trädgård för våren buketter – Bergen Silberlicht upp till 40 cm med en delikat vita och rosa blommor i KLASLIKNANDE blomställningar.

Massblomning av Badan ScheekoeniginNamnet på betyget Bergenia eller Baden Scheekoenigin från tyska är översatt som “Snow Queen”. Växten upp till 50 cm hög motsvarar sitt namn och förtrollar med vita blommor, som gradvis blir rosa för att slutföra upplösningen. Kraftfulla lila-gröna peduncles tolererar väl snittet, och blomställningarna förlorar inte dekorativitet.

Intressanta fakta om badana – video