Översikt över de mest opretentiösa långblommande stauderna för stugor och trädgårdar med ett foto

Blommande anspråkslösa perennerEn dacha är inte bara en grönsaks trädgård, bärbuskar och fruktträd. Skönhet på platsen hjälper till att skapa blommor perenner. För trädgården är otrevliga långblommande växter oumbärliga, som en storslagen ram för en duk skapad av trädgårdsmästaren.

Det kan tyckas att börja odlare som bryter upp en blomsterträdgård och bryr sig om den är för besvärlig. Men med det rätta urvalet av grödor tar det inte mycket tid med omsorg om blommor, och knoppar öppnas från början av våren till senhösten.

De mest opretentiösa blommorna för våren

Tidig vår i mittbältet är inte tilltalande med färger. Årliga blommor har ännu inte såts, även de mest anspråksliga stauderna för sommarstugor dyker upp från under marken.

Finns det några växter som är redo att blomma under de första varma dagarna? Ja, dvalande kulturer sedan hösten har bildat knoppar och på våren blommar bäddarna av alla regnbågens nyanser.

krokusar

Grupp plantering av krokusarNästan från under snön visas corolla krokusar av vita, blåa, gula och jämn randiga färger. Växter i höjd från 7 till 15 cm blommar från mars till maj, och efter att blomma har blivit vilande. Planteringslökar utförs i traditionell för vårblommiga växttermer, från augusti till september. Det bästa stället för krokus är väl upplysta områden eller halvskugga, till exempel under kronor på ännu inte blommande buskar eller träd.

Ljusa krokusblommor ser bra ut i gruppplantningar, som bildar spektakulära fläckar bland stenar, på alpina kullar eller på sängar. Enkla växter förnya utseendet på vårgräsmattan.

muscari

Muscari-mus hyacintFrån april och nästan till slutet av maj förefaller blommorna låga, från 10 till 20 cm, stammar, kronade med blomställningar av små, klockliknande blommor. Det är en muscari eller en mushyacint. Modest prydnadsväxter kan med rätta ingå i listan över anspråkslösa blommor för stugor och trädgårdar.

När planterats mycket små lökar någonstans under ett tak av träd, trädgårdar, en stor syrenbuskar eller chubushnika kan vara under många år för att observera charmiga bloom muscari, vilket kommer att bli mer och mer för varje år.

De förstorade gardinerna av muscari kan squashas i juni när de långsträckta linjära bladen och blåa eller blåa blommorna bleknade.

Landning utförs i slutet av sommaren eller under de första veckorna av hösten.

Under blomningsperioden behöver växter fukt, men muskelkrafterna blir bättre ackumulerade i ett väluppvärmt torrt land. Fördelen med dessa anspråkslösa fleråriga blommor är en stabil blomstring på ett ställe, obehagligt att bry sig och en utmärkt kombination med annan primrose.

Pushkin

Upretensiösa blommor av fleråriga PushkaniOtroligt vackert och friskt är de gröna gardinerna av Pushkin med de blåa, vita och blåa blomställningarna som stiger över lövverket.

Blomningen av denna lökart förekommer i april och maj. Växter upp till 20 cm som solen eller ljus halvskugga, utmärkt utseende i mass planteringar, liksom i närheten av gullvivor, medelstora sorter av påskliljor, huggen grön Dicentra och övervintrande under snö fetknopp.

tulpaner

Vårblommande tulpanerTulpan – inte bara de vanligaste fleråriga stauderna, men också de mest opretentiösa blommorna. Idag till förfogande för fans av vårblommor – hundratals och tusentals utmärkta sorter. Men inte alla vet att dessa trädplanter tillhör flera arter, som skiljer sig både externt och perioderna med blomning.

Klart plocka sorten, med bara tulpaner med en höjd av 10 till 50 cm, kan du dekorera platsen från blomsterbäddarna till alperna. Blomningen av de första tulpanerna börjar i mars, och de senaste sorterna försvinner i slutet av maj.

Planterade tulpanlökar i första hälften av hösten på solplaner med en lös, näringsrik jord.

Under tillväxt och blomning behöver växter regelbundet vattning, vilket stoppas på sommaren när lökarna vilar.

Lågväxande botaniska tulpanerTyper av trädtulpaner reagerar annorlunda på frost. Om det i de södra regionerna krävande anläggning för trädgården och trädgården kan anses vara de mest frodiga frotté och Lily sorter i de norra delarna av den gemensamma tulpan Greig, Gesner och Foster behöver årlig gräva.

Byt ut dem hjälper till att stöta på, men enkelt övervintrar i några klimat botaniska tulpaner eller tulpaner Kaufman.

påskliljor

Multi-flowered påskliljorNarcissuses visas på trädgårdsängarna tillsammans med tulpaner. Blommande varar från april till sista maj, med blommor som lyser upp trädgården, inte bara med soliga nyanser, men också med utsökt arom.

Beroende på olika växter når en höjd av 30 till 60 cm. Blommor kan vara antingen enkla eller terry, med en kort eller lång krona. Påskliljor föredrar områden med lös fruktbar jord. De växer bra i solen och under kronan vid den tiden. Det viktigaste är att jorden, där lökarna planterades under hösten, inte var mättad med fukt.

Påskliljor – det dolgotsvetuschie, opretentiös blommor för trädgården, med framgång använts i blandade planteringar av tulpaner, Badane, trädgård sorter av ormbunkar och andra växter Dicentra. Påskliljor i flera år känns bra på ett ställe. De växer upp och bildar mycket täta gardiner, planterade efter blötdjur, det vill säga i början av sommaren.

Vinterbulbkulturer, som “från ingenstans” förekommer på våren, är opretentiösa och ljusa, men deras lövverk kan inte förbli dekorativa under lång tid. Hon dör, blottar plats på en säng, så i förväg bör ta hand om plantera ett antal “ersättnings” kulturer, exempelvis buskar av pioner, vallmo eller perenn Aquilegia.

vintergröna

Blommande flerårig periwinkleDet är en sak att välja långblommande stauder och anspråkslösa blommor för trädgården i solen. En annan är att hitta samma växter för både öppna och skuggiga områden.

Skuggtoleranta trädgårdsgrödor är inte så många – ett levande exempel på en av dem är murgröna. Gröna växter eller små halväxter blommar i mitten av våren och sprids snabbt och får lätt att rotera i kontakt med jorden.

En varierad mängd periwinkleKulturella sorter av vinca skapa spektakulära gardiner av fräsch grön med fläckar av alla nyanser av blått, vitt, rosa och lila. Till trädgårdsmästarnas förfogande finns exemplar med enkla och terrykoronaler, släta och varierade lövverk.

Dicentra

Dicentra"разбитое сердце"Med många prydnadsväxter är romantiska legender anslutna. Inte ett undantag – dicenten, som tack vare denna historia är mer känd inte under sitt riktiga namn, men som ett “brutet hjärta”.

Tack vare dicenterets kraftfulla rhizomer tolererar det vinterkölden utan förlust. Dör med ankomsten av hösten lövverk värme stiger igen över marken, olika sorter som når en höjd av 30 till 100 cm. Den slående växt uppsamlas i maj täckt racemiform blomställning vita, rosa eller två färgnyckfullt blomkronor liknar hjärtat form. Blommande varar i ungefär en månad, med en tydlig skugga ung lövverk hängande blomställning krävande anläggning för trädgården och trädgården ser ljusare och håller längre.

Dicenteret är oumbärligt på blomman i grannskapet med primros och påskliljor, muscari, ormbunkar och dekorativa lökvarianter.

En blommande växt är värd beundran i en enda plantering, och efter blödning blir blomställningen en perfekt bakgrund för andra blommor.

Lily of the Valley

blomställning av dalens liljaKlassiker av vårblommar – skogsliljor i dalen, som blommar i maj. Tack vare de krypande rhizomerna växer växterna. På våren av de blomrabatter först visas de rullade i trånga röret läderartade blad och sedan vecklas ut över uttag skaft stiger i höjd och 30 cm. Varje blomställning har från 6 till 20 vita eller rosafärgade, doftande klockor. Blommande varar fram till början av sommaren och på blommans plats visas röda rundade bär.

Värdigheten hos dessa anspråkslösa trädgårdsperenner – blommor som inte förlorar sin skönhet i solen och i skuggan, möjligheten att växa på ett ställe upp till 10 år.

GETRAMS

blommande Solomon sigillI skogen bredvid dalgardinens lilja kan du se de utsökta växterna av klostret. Blommande från maj till juni fleråriga är inte lika ljus som andra vårblommor.

Men i skuggiga områden, nära barrträd och buskar, är en kultur på 30 till 80 cm i höjd med hängande vita eller grönaktiga blommor blivit oföränderliga.

Brunners

Variegated brunnerMaj är månaden med det ljusaste grönska och ovanligt frodigt blommande av fleråriga trädgårdar.

Vid denna tid, under träden, nära vägar och dammar, skyddade av murar och stängsel verkar blå blommor Brunner. Växter höjd från 30 till 50 cm, med en dekorativ spetsiga-hjärtformade blad föredrar att sedimentera i halvskuggan där det finns tillräckligt med fukt och matuttag för artat lövfällande och stigande ovanför dem blomställningar.

Ljusblå opretentiösa trädgård blommor liva de skuggiga hörn, inte kräver särskild omsorg på grund av attraktiva, ofta brokiga blad långa bevakade dekorativa och kan göra en hel del år utan en transplantation.

Under gynnsamma förhållanden växer Brunner utmärkt och multiplicerar genom att dividera busken.

Sommar, vackra och opretentiösa blommor för sommarboende

Ljusa, snabbväxande sommargrödor 1-2 månader efter såg färgblomma i de mest otroliga färgerna. Men hösten kommer, och växter fullbordar sitt korta liv. Nästa vår börjar sommarboende med urval av årliga prydnadsgrödor, sådd och vård av unga plantor. Det tar mycket dyrbar tid, som kan ägnas åt plantor av grönsaker, omhändertagande av frukt och bärplanteringar.

Spara tid och ansträngning kommer att hjälpa speciellt utvalda för trädgården långblommande perenner, opretentiösa blommor som blommar under olika årstider och behöver inte noggrann vård. Även om de blommar bara under andra halvåret eller under andra året, men utan transplantation i flera år bor de på samma plats.

Sommar är den mest bördiga tiden för blommande växter. Ett otroligt antal arter är redo att ge sina dachablommor. Det viktigaste är att välja dem de växterna, som med rätta kan kallas “lustiga och vackra.”

Aquilegia

akvigeliyaNär i slutet av maj blommar sena tulpaner och påskliljor i trädgården, börjar dekorativa blad av aquilegia eller avrinningsområden att stiga ovanför marken. Den här bisarra klockan, en av de mest opretentiella stauderna för sommarstugor, som i blommans foto, öppnar sig på de höga upprepa skottorna.

Blommande praktiskt taget utan paus varar från slutet av maj till september. Och även utan blommor förlorar växterna inte sin charm. Deras blöjor får lila och lila toner under hösten. Beroende på sorten kan aquilegia växa från 30 till 80 cm i höjd. Alla stauder av denna art växer bra i skuggan och i öppna områden. Redan vid namnet är det tydligt att vattnet känner av fukt, men även med ett underskott av vattning kan det hitta vatten tack vare de kraftfulla kärnsträngerna. Den bästa aquilegien växer på lättdränerade markar.

Blommor förekommer under det andra året av livet. Vuxna växter kan delas upp. Du kan göra detta på våren eller hösten.

Även under gynnsamma förhållanden reproducerar aquilegia genom självsåning, tillåter denna metod inte att bevara egenskaperna hos hybrid- och svampprover. Fröplantor har ofta en lila eller rosa färg och kan bli ett slags växtväxter, om de inte i tid tar bort orörda frölåda eller blöder ut blommar.

globe-blomma

globe-blommaTill de vattenälskande, opretentiösa trädgårdsblommorna finns det badplats älskad av många sommarboende.

Dess gula eller orange blommor öppnas i maj och med regelbunden vattning försvinner inte till andra halvåret. Växten, med en höjd av 50 till 90 cm, är märkbar att leda i gruppplantningar nära vattenkroppar och i skuggiga hörn av trädgården. Höga peduncles kommer säkert att vara bredvid staket och prydnadsbuskar.

Arabis

arabisÄven arabisa blomning börjar i andra halvan av våren, kan denna anspråkslösa perenn rätta anses sommaren på grund av sin blomning är inte avslutat upp till frost.

Vitgrönt dekorativt löv av arabesqueGround eller krypande växt med stammar längd från 20 till 30 cm landningsfält snabbt bildar en tät ridåliknande kudde täckt med borstar små vita, lila eller rosa blommor.
Hårklippning bidrar till att förlänga blomman och hålla formen av plantering. Bäst av allt känner araben i öppna områden med en lätt, luftig primer. Den här kulturen med varierat löv är oumbärligt när du dekorerar kantar, diabilder och andra delar av trädgården.

doronicum

Blomställningskorg med gul dorogicumVid korsningen av vår och sommar tar batongblommande i lökplantor många rhizom-stauder. Inte ett undantag – en ljus dorenikum med stora gula blomställningar-korgar som påminner om kamomill. Blommorna är beskrivna i den uppresta, nakna eller lummiga stjälkar, 30-80 cm hög. Opretentiös blommor för trädgården och trädgården planterade i solen eller i skuggan av en transparent, men inte under träd.

Växter prikonyukama älskar fukt, för att rädda den i jorden under ljusgröna lövverk, marken mulch.

När blomman slutar, blir gröna också blekna. Dölj den formade på bäddhålet kommer att hjälpa ornamentala ormbunkar, gardiner nivyanika och aquilegia, med vilket dorenikum perfekt kombineras.

Astilba

AstilbeDet är fantastiskt hur en sort av fleråriga kan dekorera hela trädgården. Detta är möjligt genom de många sorterna av Astilba, som blommar från juni till september. Bristly eller påminner om frostiga blomställningar – inte den enda dekorationen av denna växt. Shadow-tolerant snidade lövverk av Astilba är inte mindre återupplivande webbplatsen. För att göra detta behöver du bara trimma pedunclesna med blomställningen.
Beroende på graden och typ av anläggning höjd varierar från 40 till 120 cm. Astilbe bloom bättre med regelbunden fukt av jord, men inte gillar stillastående vatten. I trädgårdsplantningarna ser de här vackra och opretentiska blommorna för dacha bra ut mot bakgrunden av barrträd och kommer själva att vara en lyxig ram för stuntade växter.

pelargon

trädgård geraniumMånga kulturella sorter av trädgårdsperenner är efterkommande av vilda arter, som kan hittas strax bakom staketet på landets tomt.

Från maj till slutet av sommaren fortsätter blomningen av överraskande darrande pelargoner. Enstaka eller uppsamlade i blomstertalet corolla av alla nyanser av rosa, lila, lila och blå blommor är kortlivade. Endast en dag och en ny blomma visas på den blöta blommans ställe.

Höstlövverk av pelargonNär blommansäsongen är slut är trädgården inte tom på grund av det dekorativa klippbladet av pelargoner. På hösten målas den i ljusa gyllene, orange och lila toner och förlivar de blöta blommorna och glider fram till mycket snö.

Höjden av de mest opretentiösa fleråriga blommorna för stugor, beroende på arten, är från 10 cm till en meter. Alla växter är opretentiösa och ställer inga speciella krav på jorden, växer i ljuset och under kronorna.

loosestrife

Bristly inflorescence av en ryggradOm trädgården har plats för fleråriga växter, eller om du behöver plantera en tallväxt med ljusa blommor och samma dekorativa löv, kan svaret vara ett – en verteb (foto)!

Hur är detta möjligt? Vi pratar om olika typer av varulvar, lika opretentiösa och lämpliga för dekoration av sajten.

Beroende på sort och typ, blommor som lätt anpassas till olika förhållanden har en höjd av 20 till 80 cm.

Den sammanflyttande versionen av en ryggradFör skuggiga hörn och penumbraes är en grov eller äng verbaine utmärkt, med långa liggande stjälkar täckta med myntliknande rundade blad. Denna kultur är oumbärlig nära dammen, på våta områden, som framgångsrikt kommer att vitalisera det ljusgröna lövverket och de gula blommorna.

Verbainik variegatedAtt dekorera rabatterna och steniga mixborders diabilder som används typer fackelblomster upprätt med gröna eller brokiga blad och gula blommor på toppen av stjälken bildar en spektakulär spik blomställning. Alla varulvarna är opretentiösa, tolererar helt frost och påverkas sällan av skadedjur.

Kornblommor av många år

Blomstring av en perennig majblomÅrliga kornblommor flyttas relativt nyligen från ängen till trädgården. De följdes av deras fleråriga släktingar. Blomningen från juni till september utgör planterna spektakulära tack vare det sneda, rika gröna lövverket i gardinen med en höjd av 40 cm till en meter.

Några av de mest anspråksfulla fleråriga blommorna för stugor, kornblommor växer bra i solen och i penumbra. De ställer inga speciella krav på jorden, de klarar sig bra med andra kulturer och kommer att vara en utmärkt bakgrund för peonies, nivian, undersized blomning och prydnadsväxande lövverk på blommorna.

Idag till trädgårdsmästarnas förfogande finns en mångfald av en ständig majestät med blommor av violett-rosa, lila, lila och vit. Kornblomman har stora, fluffiga blommor av den ursprungliga gula färgen.

Dianthus barbatus

Ljusa kepsar av turkiska nötterI juni avslöjas de turkiska nejlikans mångfärgade kepsar. Bright bågad blomblad ganska små, men samlas i täta blomställningar, de perfekt återuppliva landet platsen, skapa en sommar humör och färg rabatterna i alla nyanser från vitt till djupt lila.

En särskiljande egenskap hos växten är blomningen, som varar fram till september, möjligheten att självsåda och otroliga kombinationer av färger. Höjden på den turkiska nejlikomen varierar från 40 till 60 centimeter beroende på sorten. Planternas maximal prydnadsgrad demonstreras i ljuset eller i partiell nyans om de planteras bredvid prydnadsgrödor.

lupin

lupin

Lupiner hör inte bara till de mest opretentiösa trädgårdsblommorna. Den här ständiga kulturen ensam kan blomma hela webbplatsen. Blå, vita, rosa, lila och tvåfärgade spikta blomställningar uppträder under första halvåret, och sedan börjar en andra blomning under andra hälften av sommaren.

Växter upp till en meter hög blomstrar i solen, gillar inte alltför bördig jord och tack vare en kraftig rhizom kan de överleva under fuktunderskott. I trädgården är lupinen den perfekta grannen för niwana, flerfärgade akvarier, fleråriga vallmor.

vallmo

Flerårig vallmo i en grupp planteringGenom storheten av blommande fleråriga vallmo kan endast jämföras med pioner. Endast en växt med scarlets av scarlet, rosa, vit och lila färgning är tillräckligt för att ändra utseendet på trädets mest inkonsekventa hörn.

Trots det exotiska utseendet hos vallmo är det mycket opretentiöst. De är inte rädda för frost, de växer utmärkt på någon mark och bär torkan utan förluster. Men vid överdriven fuktgivande reagerar de negativt. När man väl har bestämt sig på platsen, kan vallmo med hjälp av mycket små fröer lösas oberoende, vilket skapar spektakulära gardiner av tätt snidade lövverk.

irisar

blomning av irisI världen finns det mer än hundra sorters iris, varav många används aktivt som prydnadsväxter. Blomning av trädgårdar börjar på gränsen till vår och sommar, och fortsätter till mitten av juli.

Med en skillnad i färg, storlek, livsmiljöer delar dessa perenniga rhizomer ett slags spetsiga xiphoidblad som samlas i utplattade buntar, liksom en elegant form av blommor. Även vispar iris, rullgardins för en dag eller så, kan inte kallas hundraåringar, Ami växter blommar ymnigt under en lång tid tack vare många samtidiga stigande stjälkar.

I trädgården väljs iris av ljus eller knappt skuggade områden med en lätt, lös mark.

Under växt- och blomningsperioden behöver växter regelbunden jordfuktning. Men att ingripa i utvecklingen av gardinen måste vara snyggt. Lossning och ogräs kan påverka nära belägen under ytan av kraftiga rhizomer.

Blomningsskott av iris på 40-80 cm ökar ovanför marken. Vit, gul, rosa, lila, grädde, blå eller blå blommor prydar perfekt trädgården och är idealiska för skärning.

Leucanthemum

daisyDaisy med majsblommor anses traditionellt som en symbol för ryska utrymmen. Trädgårdsarter av Nivianica är samma tusenskönor, bara mycket större och mer uttrycksfulla. Enkel och dubbel blomställning-korgar krona upprätt stammar i höjd 30-100 cm.

I trädgården föredrar niwianen att växa i öppna, väl upplysta områden med lös, näringsrik, men inte för lätt mark. På bristen på fukt och organiska växter svarar med tidskrävda färger och snabb viskning av korgarna.

Nivianik med fantasi kronblad Real NeatNivyanik reproducerar genom frön, uppdelningen av vuxna gardiner, och även genom självsåtande. Detta bör beaktas om på alla sängar och mixborders alla kulturer klart har avgränsat gränserna. För den mest fluffiga blommande rosette nivjanika är det önskvärt att dela med sig några år.

Terry form av NyvyanicaDe bästa grannarna för en av de mest opretentiösa stauderna för sommarstugor, som i fotot, lupinblommor, gipsofila, ljust vallmo och klockor. Vita blomställningar ser bra ut mot bakgrunden av snidade gröna och blomställningar av majsblommor, bredvid dekorativa spannmål och lök.

klocka

stor klockaAtt växa klockor i landet kommer inte vara svårt även för nybörjare. Växter är opretentiösa, resistenta mot sjukdomar och skadedjur, bra vinter utan skydd. Det enda som förhindrar fleråriga är ett överskott av fukt och en tät, dåligt tömd jord.

I naturen finns det många slags klockor med enkla, halv- och dubbelblommor i vitt, blått, lila, rosa och rika lila toner. Växter från 20 till 120 cm i höjd, beroende på typ och form är på bilderna och lägg i de komposition grupp planteringar med daisy, pyretrum, frodigt pion och strikta spannmål.

Stock Rose

dubbelstångrosaEnkelt att bära en torka, med lyxiga prydnadsväxter och racemosblomställningar, kan stångrosen med rätta betraktas som landets drottning. Växter upp till 2 meter höga är en av de största i ryska trädgårdarna. De stiger över resten av blommorna och till och med fruktbuskar.

Lagerroser eller mallow kan enkelt skapa en levande vägg eller förvandlas till mitten av en frodig blomsterbädd. Vackra, anspråkslösa blommor för stugor växer på ljusa, väldränerade marker, multipliceras med frön, inklusive samosev. Men att flytta en stor anläggning till en annan plats blir problematisk. Transplantation svåra kraftiga långa rhizomer, skada som leder till försvagning och till och med död av mallow.

Enkel och dubbel, vit, gul, rosa och rött, rödbrunt och ljusa magenta blommor på stark upprätt stjälkar används för dekoration av väggar och staket, rabatter och blomsterrabatter, som bakgrund anläggning. Otroligt vackra gruppplantningar av mallow i olika nyanser. Innan dem kan du plantera samma opretentiösa floxer, klockor, dekorativa former av lök, majsblommor och stunted spirea, liksom någon sommar.

Spicy-aromatiska anspråkslösa stauder för sommarstugor

Blomma säng med monark, spannmål och lofantVälja för trädgården långblomstrande anspråkslösa blommor, du kan inte sakna syn på växter som oftast är populära som kryddiga, medicinska eller doftande örter. Samtidigt är många av dem inte underlägsna blommande stauder, blommorna kommer att dekoreras med blombäddar och kan användas för skärning.

Idag finns trädgårdsmästare tillgängliga många sorter av mint, citronmelé, katter. På platsen kan du om så önskas plantera hyssop, timjan och till och med lavendel. Dessa växter ser bra ut på en separat apotekskädd, men de kan lätt representeras som ett mixbinder, på en blomsterbädd i landsbygdsstil eller i form av lös gardiner nära ett staket eller husets vägg.

Upretensiösa och användbara stauder tack vare frodigt grönska är dekorativa från vår till frost. Och under blomningen lockar massor av bin och andra insekter pollinatorer.

mejram

mejramDusice är en infödd i den europeiska delen av Ryssland. Växten, som är bekant för många beroende på den karakteristiska aromen av grönska och rosa-lilaklockar av blomställningar, föredrar att bosätta sig i öppna, väl upplysta områden med lätt jord. I naturen kan oregano ses på clearings och skogskanter, i ekskogar och på torra ängar.

De första gröna av oregano visas i mars, bokstavligen från under snön. I juni bildar växten en frodig keps från täta lövskott med en höjd av 20 till 50 centimeter. Och en månad senare stammar stammarna med ömma blomställningar-korgar över grönska.

Alla ovanstående delar av växten, otroligt vörda i Frankrike, Italien, USA, har en kryddig arom. Här odlas oregano som en naturlig smak för såser, sallader, pasta och fjäderfäkött, bakning, i synnerhet i pizza. Inte mindre gott te med gräs och blommor av oregano. Samla oregano eller oregano från juli till oktober, medan fleråriga blommor.

Blomsträdda örtbushar av oregano är magnifika i firman av Nivianica, Lupin, Rudbeckia, vitrosa gipsophila och spannmålskläder.

lofant

LofantanisLofant eller mångfärgad med lila-violetta eller vita spikta blomställningar är en av de mest märkbara medicinska och prydnadsliga stauderna. Trädgården kulturen lägger enkelt de lättaste områdena, inte känner obehag även i solen och dåliga vintrar, eftersom tidigt på våren visar hela den första gröna med lila eller blåaktig ton.

Lofant är opretentiöst nog för att växa och blomma inte bara med brist på fukt, men också i fattiga jordar. Enkelt underhåll och lite uppmärksamhet – och anspråkslös växt generöst dela med Truckers doftande, lukten påminner om anis eller lakrits, gräs, rik på eteriska oljor och användbar för förkylningar, matsmältnings och urinvägar sjukdomar.

I trädgården går de effektiva blomställningarna av lofanten inte obemärkt av antingen människor eller bin. Växten, som blommar från juni till slutet av sommaren, är lämplig för att dekorera de främre trädgårdarna och tolererar enkelt skärningen.

Monarda

Monard i trädgårdenMonard med vita, rosa, lila och lila blomställningar är också bosatt i soliga, skyddade hörn av trädgården med en lätt mark.

I denna dekorativa ändamål doftande perenn planterade bredvid andra liknande anläggningar samt i närheten av Coreopsis och rudbeckia, daisy och undermåliga Letnikov som Monarda meter i höjd och är lysande bakgrund.

Det är intressant att kombinera denna växt med ett år gammal delphinium, blått och vitt storblock, clearings och andra grödor som möjliggör imitering av en vild äng i trädgården.

I förortsområdena möter du ofta en monark citron. Dess lövverk under blomningstiden, dvs juli till september ackumulera en hel del eteriska oljor som är nära oljor av citronmeliss, isop, basilika och andra kryddig smak och medicinalväxter av familjen Lamiaceae.

Höst anspråkslösa blommor: långblommande stauder för trädgården

Med början av september kommer höst alltmer i sig. Men det är för tidigt att dela med skönheten i trädgården. Fram till snöfall drabbade spel av ljusa färger gardin trädgård pelargon i purpurbräcka tonen klänningar, en berg-och dalbana och trottoarkanter överraska bisarra former fetknopparna. Det finns också mycket i trädgården och blommor av anspråkslösa trädgårdsperenner.

flox

flox, panikuleraEn av de ljusaste “stjärnorna” av hösten blommar sängen är phlox. Dessa växter är utmärkta vinter i de flesta regioner, bildar en grön ridå på våren och blommar i slutet av sommaren, nästan fram till oktober samtidigt som en otrolig mängd olika färger och prakt blomställningar.

Beroende på art och sort, kommer floxor vara oumbärliga på alpina kullar och traditionella blomsterbäddar, i små dammar och nära byggnader som höga plantor perfekt dekorerar när som helst på året.

flox styloidI listan över odlade floxor hittills – mer än fyra dussin arter, varav endast Drummond floc är en årlig. Alla andra krypande, buske, polupolegayuschie former med stjälkar från 20 till 150 cm i höjd – är redo för många år att slå sig ner i trädgården älskare och prydnads Hardy perenna blommor.

Fleråriga asters

Blomställningar-korgar av fleråriga astersÅrliga asters är de oföränderliga ledarna i listan över trädgård letnikov för dacha och trädgård. Men sanna eller ständiga asters är ofta och utan förtjänst bortglömd.

Från augusti till snön blommar dessa växter och belyser hela distriktet med blinkar av blåa, vita, rosa, lila nyanser. Det finns mer än 200 arter av fleråriga asters, olika i storlek, livsstil och form. Alpine aster är ganska liten, och dess blomställningar-korgar är belägna på gräsbevuxna upprepa stammar, som påminner om den kända för alla kamomillerna. Och den italienska sorten – en form av gräsbevuxen, tät bladig busk, helt täckt med medelstora blommor. Samtidigt är alla slags extremt dekorativa och lustiga.

Höjden av fleråriga asters varierar från 20 centimeter till en och en halv meter. Blommor kan inte bara vara olika färger, men enkla och terry. Dessa stauder har redan bildat täta mörkgröna gardiner sedan våren, de tolererar lätt överflöd av ljus och fuktbrist på sommaren, och på hösten omformar de helt trädgården.

En buskig flerårig aster i blomBuskeformerna är lämpliga att forma, med hjälp kan du skapa täta levande gränser och pittoreska grupper med andra höstväxter.

Den enda nackdelen med en fleråriga asters är inneboende i många fleråriga grödor. Växten som växer i trädgården börjar multiplicera okontrollerbart och snabbt mastera alla nya territorier. För att bäras innan blomsträdgården inte har blivit till ett “rike” asters, måste du övervaka bosättningens bosättning och regelbundet ta bort skotten.

Var och en av de 30 beskrivna prydnadsväxterna kan hävda titeln på den mest opretentiösa fleråriga blomman för sommarstuga. Alla är vackra och fantastiska på sin egen väg. Faktum är att listan över icke-capricious, kräver minimal uppmärksamhet och generöst dela sin skönhet är inte mer än tre dussin, men mycket mer. Det är bara nödvändigt att titta, märka och flytta en intressant växt till trädgården, välja en lämplig plats och grannskap för blomman.

Vi uppmanar dig kära läsare att dela med sig av information om deras favoritstadsar.

Video om markskyddet stauder i trädgården

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector