Vacker graciös stadRumvioletter är kompakta vackra blommande växter året runt. Särskild vård för senpolia hemma kräver inte. Det är dock nödvändigt att tillhandahålla innehållet för en bättre blomning. Bland många olika sorter är det lätt att hitta den mest lämpliga. Det finns till och med mini-växter som placeras på baksidan av rummet på hyllor med konstgjord belysning. Usambarvioler eller senpolias har länge använts i hushållsteknik under den allmänna definitionen av rumvioletter. Ampolite senpolias hör också till dem.

Vård av inhemska violer

Korrekt vård av polska är att välja en plats. Sätt krukorna med rum violet ska vara där det finns långvarig belysning. Solljus direkt strålar bör inte röra växten. För att placera växter på fönstret är det nödvändigt så att bladbladet inte har kontakt med glaset.

Bland senpolis är de mest intressanta chimärer. De är unika i form och färg. Chimärer multiplicerar okonventionella. Växter skiljer sig från bladets färg, som pojkar och flickor. De första chimärerna verkade som partiella mutanter. Var och en av växterna innehåller normala och förändrade celler skikt för skikt.

Vård och odling av senpoli beror på jordens korrekta sammansättning. Blommixen köps i affären. Du kan självbereda substratet.

 • gräs – 3 delar;
 • arkjord – 2 delar;
 • barrträd och torvmark i 1 del.

Lägg till marken av kol och ren sand. För dränering används claydite och polystyren som neutrala material. Överflöde och brist på fukt tolereras lika dåligt av violer. Därför behöver violetten, som ingen annan blomma, ha ett enhetligt, uppmätt intag av vatten.

Fibervatten för senpolia analyseras steg för steg

För vattning senpolia, använd wick-metodenEndast växten med ett bra rotsystem, hälsosamt, är översatt till wick-vattnet. Det kommer att krävas:

 • Potten är 2 cm i diameter och är större än den där växten ligger.
 • en behållare under vatten med en lösning av gödselmedel med låg koncentration
 • en syntetisk wick, men med god hygroskopicitet;
 • kruka med hål och ett dräneringslager;
 • andningsbar, lätt jord.

Related  Noggrann vård för azalea hemma

Wick device diagramFör att skapa ett system med kapillär bevattning är det nödvändigt att använda det föreslagna schematiska diagrammet:

 1. Ta en bit av 20 cm sladd med en diameter på 1-5 mm, passera det genom dräneringsskiktet och lägg det över det tunna lagret på det hällda substratet.
 2. Ta ut den gamla gudkruven med en jordklump och installera den i en ny behållare, häll en perlitblandning med sand runt.
 3. Försegla jorden runt växten med en mild pipett.

Wicking börjar först efter att växten har rotat. Första gången du behöver fukta veken, kommer vattnet genom ledningens kapillärer.

Justera mängden vatten som du kan mäta förbrukningen per dag. Om jordklumpen är för fuktig, måste veken ta en tunnare. För att inte plantera växten kan du ta bort en av de vävda remsorna. Bilden visar ett bo på en transplanterad växt. Den är formad med ett glas från växten.

Transplantation av stadenPassande justerad vattning är mycket bekvämt. Från en behållare kan du vattna flera exemplar. Bladen är inte vätta, den beräknade mängden gödselmedel för senpolia för hemvård kommer till rötterna doserade.

Växtnäring och transplantation

Du kan inte mata Senpoly med färska organiska gödningsmedel. En gång varannan vecka används komplexa mineralberedningar för att klä blommor. En liter är uppfödd 3-4 gram och denna lösning vattnas med en jordklump. Överskott av gödsel stoppar blommande av violer. Älska violer, om ovanför dem skapar en dimma av fin spray på bladen och blommorna. Men stora droppar är skadliga för löv. Fluffiga blad samlar damm och en gång i månaden behöver staden bada under en varm dusch. Efter torkning av bladen placeras växten på sin ursprungliga plats.

Många blommaälskare ger violerna en plats på baksidan av lägenheten på speciella hyllor med belysning. Samla växter i kvaliteter, i färg, i storlek. De bästa exemplen uthärdar på den årliga utställningen av saintpolis.

Jorden är komprimerad och utarmad om 2 år och gödningsmedlet ger inte önskad effekt. Då krävs en transplantation. Den nya potten ska vara mer än 2 cm. Växten blommar inte förrän den har fyllt tomrummet med rötter. Mjukt sätt kommer att bli omlastning, det beskrivs ovan. På växten måste du ta bort pedunclesna för att inte ladda rotsystemet.

Related  Applikation av äppelcidervinäger i vardagen, kosmetologi och behandling

Under transplantationen görs rotrevisionen, stiftbarnets socklar är separerade för vegetativ förökning. Gynnsam tid för operationen är våren.

Reproduktion av Saintpaulia med petioles

Reproduktion av senpolia med bladplattorFör reproduktion passar ett hälsosamt moget löv petiole, som skärs med en skalpell med en fotledssöm diagonalt. Klippet torkas i luften. Petiolumet får inte vara längre än 4 cm. För rooting är kokt vatten, våt sphagnummos, vermikulit med sand eller perlit lämplig. I alla fall, när det är rotat, bör bladet omge en fuktig atmosfär, spridda ljus och värme. Den bästa tiden för rooting är från maj till augusti.

Ge rotter ca 2 cm sticklingar planterade i lätt jord och bygga en vithus med daglig ventilation. En månad senare kommer varje utlopp att ha flera uttag. De växer upp till 3 cm och placeras i separata koppar i permanent mark. Ta hand om ung senpolia hemma är noggrant. Jordens volym är mycket liten och det får inte torka ut.

Bladskärningar rotas och började växaDet finns fall där i stället för en baby börjar bladet växa, så är det avskuret med en tredjedel och processen fortsätter. Ibland i ett glas med en stjälk blir vattnet grumligt. Du måste tvätta petiole och byta vatten. Stäng av den ruttna spetsen, sätt petiole på spiring igen.

Vård av St. Petersburg på vintern – video