björk svamp chagaChag Chag och dess fördelaktiga egenskaper är kända för människor sedan början av XVI-talet. I folket kallas det också svart, tinder eller björk. Han hänvisar till familjen Trutovikov. Ofta växer svampen på en björk, men den kan också ses på alder, bergsaska, bok och elm. Från andra arter har chaga sina egna helande egenskaper. På grund av detta används björkbark ofta för att behandla många sjukdomar.

Funktion av Chaga-svamp

svamp chaga evigTrutovik växer på de skadade delarna av bagaget. I diameter kan den växa upp till 40 centimeter, och i tjocklek – 15 centimeter. Vikten av en vuxen uppbyggnad når 5 kg. Dess inre del är en mörkbrun nyans med fina ljusår. Förökas med sporer som ligger under barken på ett träd. Den unga utväxten har en ljus färg, men med tiden förvärvar den en svart nyans.

Björk svamp chaga används för att bättre assimilera vitaminer och läkemedel.

Svarta svampar tillhör långsamma växande parasiter. För att göra det av medelstorlek, tar det ca 10 år. Ofta dör trädet som tindeln har avgjort.

Användbara egenskaper hos chaga svampar:

 • har antiinflammatoriska bakteriedödande egenskaper;
 • sänker arteriellt tryck
 • tar bort smärta
 • förbättrar ämnesomsättningen
 • återställer matsmältningsarbetet
 • rensar kroppen av toxiner;
 • påverkar nervsystemet positivt
 • sänker blodsockret;
 • normaliserar sömn
 • saktar utvecklingen av cancerceller.

Även björkträdet har en positiv effekt på njurarna och leveren. Det har en diuretisk effekt och hjälper till snabb läkning av nedskärningar. Dessutom tas det med sår och gastrit i varierande grad.

Björk svamp chaga är rik på hartser, vin, myrsyra, ättiksyra. Tack vare sådana mikroelementer bidrar infusionen från tinden till att normalisera kroppens syrabasbalans. Det innehåller också sådana kemiska element som zink, magnesium, kalium, nickel. Dessutom har svampen en stor mängd melanin, phytoncid, flavonid.

Related  Vi studerar från bilderna och beskrivningarna av olika och olika dahlior

Hur man förbereder och vem kan använda den?

svampplockningBjörk kan skördas under alla årstider, men det är bäst att utföra ett sådant förfarande på våren eller hösten. Vid denna tidpunkt innehåller svampen mest av allt användbara ämnen. Klipp byggnaden följer endast med en levande björk. Innan du separerar från bagaget bör du kontrollera dess struktur. En björkbark med ett lätt kött kommer att vara användbart.

För billet är det nödvändigt att använda den svamp som inte smuler.

Skär uppbyggnaden med en skarp kniv. Eftersom massan snabbt blir fast, rekommenderas att omedelbart hugga den i rätt delar och torka den. För att göra det bättre med hjälp av en elektrisk apparat vid en temperatur som inte överstiger 50S.

Avkok av svamp chaga ta på:

 • onkologi av olika grad;
 • leversjukdomar;
 • nefrit och pyelonefrit;
 • skada på magslemhinnan
 • hudsjukdomar;
 • stomatit;
 • parodontit.

Det största antalet användbara egenskaper i björksvampen i chaga finns i tillväxten, som inte är mindre än 10 år. Mindre användbar är en björkbark, tagen ur ett torrt träd. Använd inte en tinder som växer i botten av bagaget. Det är bäst att skjuta den som ska vara så hög som möjligt.

Trots alla användbara egenskaper hos björksvamp chaga, rekommenderas det inte för personer med kronisk kolit, dysenteri. Dessutom bör man avstå från att använda infusioner till patienter som tar antibiotika och glukos.

Hur korrekt appliceras en björksvamp?

terapeutisk infusion av Chaga-svampDet finns många sätt att brygga björkbark. Ofta krossar folk bara uppbyggnaden och häller kallt vatten. Tyvärr tillåter denna metod inte att svampen öppnar helt och ger bort alla spårelementen. En sådan blandning kommer endast att vara effektiv för förebyggande av sjukdomar.

Related  På fördelarna och skadan av knölar av jordärtskocka för människokroppen

Infusion på vodka

vodka infusion av svamp chagaDenna metod är effektiv i sjukdomar i mag-tarmkanalen. Dessutom används infusionen för att behandla sömnlöshet.

ingredienser:

 • 100 gram hackad svamp;
 • 2 koppar vodka.

Lägg i 1 liter burk alla ingredienser och lämna på ett mörkt ställe i 14 dagar. Varje 2-3 dagar skaka väl. Efter två veckor kan du börja behandlingen. En tesked vätska kombineras med 30 ml varmt vatten.

Den mottagna produkten ska tas tre gånger dagligen i 20-30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 14 dagar. Ta sedan en paus i två veckor. Efter vila måste du köra kursen igen.

Vi rekommenderar att du läser en användbar artikel om te-svampen och dess egenskaper.

Svamptvätt

Chaga svampte teFör matlagning behöver du 50 gram uttorkad uppbyggnad och 0,5 liter rent varmt vatten. Sätt ingredienserna i en keramisk maträtt, blanda väl. Rör om blandningen i 48 timmar vid en lufttemperatur på 20С till 25C. Vid slutet av tiden, filtrera filtret och tryck på kakan brunnen.

Vätskan bör tillsättas med samma mängd vatten. Det ska vara 0,5 liter färdig produkt.

Ta ett glas i en halvtimme före måltiderna. Behandlingsförloppet varar i tre månader. Varje månad, ta en paus i 14 dagar.

Före varje intag ska infusionen skakas.

Infusion med onkologi

svamp chaga i kampen mot onkologiFör att stoppa utvecklingen av cancerceller används inte bara infusioner från svampen utan även inhalationer. Den andra metoden används ofta för neoplasmer i struphuvudet.

För beredning är det nödvändigt:

 • handfull björkbark;
 • 500 ml kokande vatten;
 • panorera.

Ta bort svampen, lägg i en behållare och tillsätt vatten. Lämna detta i 10 minuter. Därefter böja över fartyget, och uppifrån täcka dig med en badhandduk eller filt. Andas in par i 5 minuter.

Related  Subtilitet av plantering och vård på det öppna marken för mild lavendel

Förfarandet bör upprepas två gånger om dagen i 3 månader. Vid slutet av var 30: e dag, ta en paus i 2 veckor. Effektivare och snabbare kommer att bli behandling, om parallellt med inhalationer kommer patienten att dricka infusionen från svampen. Med kombinerad terapi bör biverkningen tas in varje dag och andas in parvis varannan dag.

Efter rekommendationerna kan du avlägsna sjukdomar i mage, lever och andra organ på kort tid. Men innan du börjar behandla, bör du konsultera en läkare.

Vi samlar svamp chaga – video