GingerrotDen helande effekten av rotan av ingefära först drog uppmärksamhet från forntida hinduer, talar om växten i förhandlingar om läkning. Trots att mer än tre årtusenden har gått, uppskattas ingefära, användbara egenskaper och kontraindikationer till sina horniga rötter av folkläkare, läkare och vanliga människor.

Det är norr om den indiska subkontinenten med vandrande köpmän underbara rot kom först till Mellanöstern, Persien, Egypten och sedan i staten vid stranden av Medelhavet. För fenicierna var ingefära så värdefull att de använde rötter för att beräkna för varor, som en analog av mynt.

Gingerrotet konsumeras i färskt, torkat och marineratIdag, fräsch och strimlad efter torkning, kan rötterna av ingefära enkelt köpas i en butik eller på marknaden. Och några entusiaster växer denna kultur på hemfönsterkarmarna. Ginger har blivit mer tillgänglig, men har inte upphört att vara ett sant lagerhus med användbara egenskaper.

Vad är ingefära bra för, och vilka ämnen i kompositionen bestämmer dess helande effekt?

Sammansättning av ingefära rot

Användbara egenskaper och kontraindikationer mot ingefära roten bestäms av närvaron av vissa biologiskt aktiva substanser och deras koncentration.

Te med ingefära, citron och honungPå 100 gram massa av ett nytt friskt rotkonto för ca 70 mg kolhydrater, 6 mg fiber, något mindre än 10 mg protein och hälften av fettet. I ingefära ganska mycket vitaminer. Detta är askorbinsyra, B1, B2, B3, A. Bland makro- och mikroelementen finns magnesium och fosfor, natrium och kalcium, kalium, zink och järn. Rik på saftigt tätt kött och essentiella aminosyror.

Doft av färsk ingefära är skyldig att en hög koncentration av eteriska oljor, och brännande, skarp smak – gingerol, vilka är användbara för att bekämpa fetma och behandling av sjukdomar associerade med metaboliska störningar.

Terapeutisk effekt av ingefära på människokroppen

Det rekommenderas att konsumera ingefära för brott i matsmältningssystemetI utseende har en blygsam, lätt beige tjock rot en fantastisk uppsättning egenskaper erkända av folk och officiell medicin. Användbara egenskaper hos ingefära för kvinnor och män i olika åldrar är efterfrågade med olika störningar i matsmältningssystemet.

Related  Hur odlar man en citron från en ben hemma

Drycker, kulinariska specialiteter och beredningar baserade på vegetabiliska råvaror bidrar till:

 • salivavsöndring;
 • öka produktionen av nödvändig amylas för digestion;
 • undertryckande av patogen mikroflora
 • förstörelse och eliminering av tarmparasiter från kroppen
 • försvagning och minskning av gasgenerering;
 • snabb läkning av sår och erosion på slemhinnorna i matsmältningssystemet och magen;
 • avlägsnande av spasmer och anestesi
 • eliminering av livsmedelstoxiner.

Rotan av ingefära stimulerar hjärtat och blodsystemetLika bred och effektiv effekt av roten på cirkulationssystemet och hjärtat. Med ett litet antal kontraindikationer är de gynnsamma egenskaperna hos ingefära väldigt värdefulla:

 • för stimulering av blodcirkulationen, inklusive hjärncirkulationen;
 • att avlägsna från kroppen överflödigt kolesterol och rensa blodkärlens väggar från de redan bildade aterosklerotiska plackarna;
 • med ökat blodtryck och tecken på högt blodtryck;
 • i förebyggande och behandling av trombos och åderbråck.

Te med ingefära rekommenderas att konsumera under säsongen av virussjukdomarRoten av ingefära kan mjukt men effektivt reglera hjärtmuskillens tillstånd, bibehålla den allmänna tonen i kroppen och reglera sockerns tillstånd i blodet. Genom effekten och effekten av effekten kan ingefära endast jämföras med ginseng eller vitlök. Men samtidigt en rad sjukdomar, under vilka denna växt kan underlätta denna växt många gånger bredare.

Det har länge varit känt att ingefära är användbar för kalla och säsongsbetonade virussjukdomar. Och här är det viktigt att notera att växten hjälper samtidigt att hantera flera obehagliga symptom.

Roten har förmågan:

 • för att aktivera svettning;
 • att ha antiinflammatorisk antimikrobiell eller bakteriedödande verkan;
 • desinficera och uppdatera munhålan;
 • tonic och upprätthålla en reserv av styrka, även med allvarliga för kroppens belastningar, som kan betraktas som influensa och förkylningar;
 • lätta försiktigt huvudvärk och ledsmärta;
 • stimulera spottning och spädning av sputum.

Ingefära behandlas med nasal congestion, bihåleinflammation och andra andningssjukdomarInfusion av ingefära – detta är en av de populära folkmedicinska biverkningarna för bihåleinflammation, stagnation eller svårigheter att andas med åkommor av andningsorganen. Baserat på studier av användbara egenskaper och kontra ingefära, läkarna slutsatsen att anläggningen är lovande vid behandling av komplexa sjukdomar såsom hepatit, astma, struma, diabetes och till och med cancer krämpor.

Related  Iberis funktioner: bilder, plantering och vård i trädgården

Gingerte och läkemedel som framställs med hjälp av roten till denna växt har en uttalad diuretisk egenskap. Kombinerad med förmågan att intensifiera matsmältningen och metaboliska processer är det extremt viktigt om ingefära används för att minska vikt.

Applicera ingefära i rengöringssystemet och föryngra kroppenMed antioxidantegenskaper ingår ingefära under rening och föryngring av kroppen. Detta är ett underbart verktyg för att upprätthålla ungdomar, stärka immuniteten och bli av med ackumulerad slagg i matsmältningskanalen.

Med hjälp av den diuretiska effekten av ingefära kan du glömma svullnad och antiinflammatoriska egenskaper hos rot i efterfrågan, om personen lider av ledbesvär.

Användbara egenskaper och kontraindikationer ingefära för män och kvinnor

Föryngrande, toning och andra användbara egenskaper hos ingefära för kvinnor över 45 år och män över 50 är nödvändiga för att upprätthålla god hälsa, hög prestanda och aktivitet. Växtprodukten stimulerar cerebral blodcirkulation, minskar risken för ateroskleros och, med korrekt användning, är ett utmärkt förebyggande av stroke och hjärtinfarkt.

Frisk ingefärarot hjälper en man att glömma sexuella störningarMen det här är inte bra för män och kvinnor. Gingerns friska rot har etablerat sig som ett snabbtverkande medel för behandling av sjukdomar i genitourinary sfären och sexuella störningar. Särskilt användbara är dessa egenskaper hos ingefära för män som lider av erektil dysfunktion, liksom inflammatoriska problem och prostatit.

Ingenting är mycket effektivt som ett medel för att förhindra misshandel, kräkningar, obehag vid rörelsesjuka.

Denna ingefära är användbar för den kvinnliga organismen av framtida mödrar som lider av toxicos av den första halvan av graviditeten. Dessutom bidrar växten till att bättre smälta mat, avlägsnar ofta vid gravid svullnad, upprätthåller en allmän ton. Kvinnor i fertil ålder som upplever kramper under menstruationen kan också använda ingefära för att lindra deras tillstånd och parallellt för att utföra förebyggande av inflammatoriska sjukdomar i det urogenitala området.

Menstruationssmärta hos kvinnor blir svagare om du äter ingefäraDu kan använda ingefära roten inte bara som en ingrediens för att laga mat och dryck. Roten är effektiv för att lösa externa problem, till exempel med inflammatoriska processer på huden, celluliter, seborré i hårbotten.

Related  Symptom på vattenmelonförgiftning och effektiv behandling

Om det inte finns kontraindikationer, kan gingernas fördelaktiga egenskaper leda till en lösning på problemet med alopeci. Den lokala irriterande effekten av den friska rotens massa stimulerar blodcirkulationen och aktiverar “sova” hårsäckarna.

Med hjälp av läkarnas helande egenskaper måste du komma ihåg att denna växt kan förbättra effekterna av andra örter och frukter som används med den.

Kontraindikationer för användningen av ingefärarot

Gingerrot är ett riktigt lagerhus med bioaktiva föreningar. Detta förutbestämmer ett stort antal fördelaktiga egenskaper, men det finns kontraindikationer för ingefära. Och de förklaras av närvaron av samma aktiva substanser. Varför går ingefäraens fördel och skada parallellt?

Du kan inte äta ingefära i en förvärring av en kronisk sjukdomPoängen ligger i den höga koncentrationen av eteriska oljor, syror, bitterhet och andra aktiva föreningar. Neka att ingefära kommer att behöva vägra om det är tillgängligt:

 • någon förvärring av kroniska sjukdomar i matsmältningssystemet;
 • allergiska reaktioner mot växter och örter;
 • inflammatoriska processer på huden;
 • feber;
 • inre och yttre blödning.

Bli inte involverad i ingefära under andra hälften av graviditeten. Eftersom grönsaksråvaror ökar livmoderns ton, är det värt att ge upp gingerte, en betad rot eller preparat där det finns ingefära. Det är tillåtet att lägga till krossad rot till kulinariska rätter och bakverk.

Riskfaktorer när man konsumerar stora mängder ingefära är:

 • kroniska sjukdomar i mag-tarmkanalen;
 • kolelitiasis;
 • exacerbation av hudsjukdomar av olika natur;
 • mottagning av enskilda läkemedel, vars åtgärder intensifieras i kombination med ingefära.

Därför är det bra att först kontakta de professionella som bestämmer sig för att uppleva den underbara effekten av roten av ingefära. Läkaren kommer att utvärdera alla positiva och möjliga negativa aspekter av ingefära och ge rekommendationer om dosen och varaktigheten av kursen.

Video om gynns gynnsamma egenskaper