Anthurium tillhör aroidens familjHistorien om några växter, odlad av människan, räknas i flera årtusenden. Bekantskap med anthurierna, som med en av släktarna i Aroids-familjen, började bara ett och ett halvt år sedan, men under denna tid bildades många myter och ibland vidhållna missuppfattningar kring växter.

En ofta hört yttranden till ursprunget och anthurium är att frodigt blommande arter – är infödda invånare öarna i Stilla havet, inklusive Hawaii. Att komma till det här paradiset i världen kan faktiskt inte förvånas av växternas mångfald, där en av de främsta platserna är upptagna av anturiumerna.

Idag anses denna kultur som “hjärtat av Hawaii”, en symbol och lokal talisman. På öarna finns en massa av de mest levande och ovanliga hybriderna, men i motsats till myten, som tros av hawaiierna själva, är anthuriums hemland inte alls här.

Var är födelseplatsen för anthurium?

Anthuriums hemland är SydamerikaÖppning en av de största släkten av flora ägde rum 1876, när botanisten entusiasten från Frankrike Edouard André, reser till Sydamerika, har inte hittat en kopia av anthurium precis utanför mitt fönster. En aldrig tidigare skådad växt transporterades till Europa, där boendet i Colombiens dimmiga skogar beskrevs och namngav Anthurium andreanum.

Växt med gröna blad och upprättstående skaft toppade blomställningar-majskolvar och röda högblad visat är utbredd i Colombia och norra Ecuador. Det är dessa platser som kan betraktas som Anturiums födelseort och ett märkligt centrum för kulturens spridning runt om i världen.

En av de första platserna där anthurium föll i européernas vilja och Hawaii blev. På öarna kom ovanliga blommande växter 1889 med missionär Samuel Damon, som gjorde mycket för regionen och blev till och med Republikens finansminister.

En annan missuppfattning är kopplad till vad växter kan kallas ett anturium. Tyvärr klassificeras de flesta av floristerna som genus bara Anthurium andreanum och Anthurium scherzerianum med dekorativa ljusa blomställningar. Det är inte så.

Många anthurier

Sortimentet av anthurium sträcker sig från Mexiko till ParaguayDet visar sig att syd- och centralamerikans territorium inte bara är bebodd av växter med en igenkännbar ljus slöja, men andra nära arter.

De ingår i Anthuriums släkt och är av intresse för alla växtälskare, inklusive de som är engagerade i inomhuskulturer. Blommande anthurium både hemma och runt om i världen har blivit på modet inomhus och trädgårdsväxter, uppskattad för sin visuella intryck och hållbarhet även skurna blomställningar att bevara färskhet från två till åtta veckor.

Idag mest konservativ uppskattning av forskare i släktet Anthurium, vars räckvidd sträcker sig till subtropiska och tropiska regioner i Amerika från Mexiko till Paraguay, omfattar 800 arter. Och år 2010 deklarerades botanikerna om 1000 arter av anthurier och behovet av att fortsätta att studera Amerikaens flora på alla möjliga sätt.

Anthurium AcherizerianumAnthurier är utbredd i Andes och Cordilleras, som är övervuxna med skogar. Här föredrar planter sig på höjder upp till 3,5 km över havet. Och bland invånarna i de fuktiga troperna finns och markväxter och epifytter, liksom arter som upptar en mellanliggande nisch. Sådana Anthuriums, som börjar sitt århundrade på skogens nedre nivå, gradvis, med hjälp av rötter och skott, stiger högre mot solen. Nedan, i savannor med torrare klimat, kan du också hitta anthurier som är perfekt anpassade till denna livsstil.

Videon om anthurium kommer att bekanta dig med plantornas särdrag, deras livsmiljöer och berätta om sorter som är lämpliga för inhemskt jordbruk.

Strukturen av plantan anthuriumAnpassning av alla typer av anthuriums är extremt hög. De har anmärkningsvärt avgjort jorden, vissa arter är epifytor. Liksom små och stora bon på stammen och grenarna ser du rosetter av anthuriums. I detta fall är växter inte parasiter. De tar inte bort juicerna och maten från de arter de är förankrade på, men matar på små insättningar av organiskt material och atmosfärisk fukt och syre.

Den enda miljön som inte levererar till växter är vatten.

Trots den rådande åsikten om antrasens kärlek till fukt och till och med möjligheten att växa i ett akvarium, kan ingen av de studerade arterna anpassa sig till livet i vattnet.

Anthurium amnicola växer på kuststenarTill exempel växer Anthurium amnicola på kuststensarna och håller fast fast vid dem med rötter. Detta ger växten möjlighet att ta emot syre från den fuktiga luften som kommer från strömmen, men alla gröna delar är i torrt tillstånd.

Alla anthurier har ett hemland – Syd- och Centralamerika. Men på grund av de olika förhållandena för tillväxt varierar storleken på anthurierna och deras utseende från art till art.

Hur ser ett anturium ut?

UtvecklingsstadierAnthurier är mycket olika, och de flesta arter har inte en sådan ljus slöja i form av ett skarlet hjärta, och storleken på växterna kan vara mycket blygsam och verkligen gigantisk.

Anthurier finns i många områden i Sydamerika och Sydamerika. Men som botaniker säger, är anthuriums hemland med starkt blommande den västra delen av Andesna i Ecuador och Colombia. Resterande arter är av intresse inte på grund av blomställningens ljusstyrka, utan snarare på grund av lövverk med de mest bisarra formerna och storlekarna. Men för alla anthuriums finns det vanliga tecken.

De flesta rosor tjock, ofta förkortat stjälkar, tätt täckt med fjäll av den redan döda löv, luftrötter och de flesta blad. Det är intressant att lämnar inom samma släkt kan ha en helt annan form, storlek och textur. Förutom hjärtformade eller kilformade, som i de vanligaste blommande rosor, löv, kan du hitta en mängd olika rundad, lansettlika, hela eller dissekerade blad plattor. Blad till stjälkarna fästs med hjälp av långa eller mycket små petioler.

När stjälken växer, försvinner anthuriet gradvis, förutom enskilda terrestriska arter.

Storleken på anthurium beror främst på bladplattorna, som kan nå en längd av 15 cm till en och en halv meter. Eftersom formerna och storlekarna på lövverk varierar, så är dess typer av ytor. Förutom de läder och mycket täta blad, som anthurium Andre kan du träffa och släta elastiska blad och lämnar med en sammetslen yta, som anthurium Crystal.

Bildandet av luftrötter i anthuriumVid täta skogar där fuktigheten är hög och det är viktigt att inte sakna en solstråle har anthurierna lärt sig att vända bladplåtarna så att de alltid riktas mot stjärnan. Epifytter, som lever i torrare förhållanden, matas och fuktas av en konformad rosett av löv. Gradvis faller växtrester, humuspartiklar och den fukt som krävs för växten in i den.

Med blomningen av anthurium finns också en omfattande missuppfattning runt om i världen. Vad många anser är en stor blomma, i själva verket är dess blomställning och ett modifierat ljust löv, en skiva. Samma blomställning är också en mild spathiphyllum.

Blomstring av anthurium består av cob och bractBlomstring i form av ett öra, bestående av bisexuella, knappt urskiljbara blommor, kan vara antingen en rak eller spiralform, med utseende av en kon eller avrundad vid cylinderns ände. Färgblomställning varierar från vit, kräm eller gulaktig till blå, lila eller lila. Som mognad av vissa arter av cob blir grön.

En anthuriums mothåll omges inte av en enda stor kronblad, utan av en skiva, som i själva verket är ett blad av en mycket ovanlig sort och färg. Anthurium sorter för huset har ett så stort och dekorativt coverlet. Och så kallas växten idag en “lack” eller “regnbåge” blomma. Namnet är mycket lämpligt för moderna hybrider med bedspreads av inte bara en ljus färg, men kombinerar två eller tre oavsiktliga nyanser.

I prydnadsväxande sorter ser blomställningen oattraktiva utMen i den dekorativa lövformen är skytten ibland svår att särskilja, vilket inte hindrar växter från att locka insektbestämare.

När pollineringsprocessen är klar bildas små sfäriska eller ovala frukter på örat. Inuti är de saftiga bären från 1 till 4 frön, som i naturen, i hemlandet av anthurium, bärs av fåglar och gnagare.

Varianter och hybrider av anthurium för hemmet

Populariteten hos den blomstrande anthuriumarten har lett till det faktum att världen aktivt arbetar med att erhålla nya sorter och spektakulära hybrider. Deras prestationer uppfödare ställer inte bara i butikerna, utan också på blomman utställningar, till exempel den årliga festivalen av tropiska växter Extravaganza under beskydd av prinsessan av Wales.

Som ett resultat av den fantastiska skönhet och dess ovanligt utseende växter som odlas moderna odlare, påfallande skiljer sig från de arter som en gång hittades hemma anthurium, på den amerikanska kontinenten.

Blomstring av hybridetProduktionen av hybrider är förenad med pollinering av en växt med pollen som tagits från ett annat prov. Denna operation syftar till att erhålla sorter med mer ljusa och stora blomställningar, vackra löv eller andra önskvärda parametrar hos uppfödaren. För att konsolidera resultatet tar det lång tid och växer många generationer av växter.

Minska utvecklingstid och möjliggöra val av modern teknik som involverar växer inte från frö men från vävnadskultur, med all information om moderplantan. Tack vare en sådan komplexa biokemiska operationer idag får de flesta av de föreslagna handels växter rosor för hem, trädgård och snittblommor.

Små krukväxter med rosa blommorTack vare det intensiva arbetet uppträdde anthurier, vars storlekar är mycket praktiska för att växa hemma, och även växter med ljusa, ovanliga färgämnen. Men vetenskapliga prestationer och innovativ teknik används inte alltid till förmån för blomsterhandlaren.

Tyvärr använder många kommersiella producenter ofta gibberellsyra eller GA3 när de odlar anthuriums. Denna förening är ett växthormon som påverkar blommans kvantitet och kvalitet, och bidrar också till den snabba bildandet av blomställningar.

Som ett resultat av behandling med en liknande kemikalie faller anthuriet avsedda för huset, utan att utvecklas, på räknaren ljust blommande. Att komma in i huset är sådana exemplar svårt att tolerera acklimatisering, och då kan de besvikna, eftersom de blommar mer blygsamt än före inköpet.

Lär dig att bry sig om anthurium – video