Najbolji rotkviceRotkvice, koji se pojavio u Europi zahvaljujući Marka Pola, istraživati ​​život i običaji naroda Kine, to je jedna od mnogih sorti sjetvu rotkvice i priznaje se u mnogim zemljama širom svijeta godišnje povrtarstvo.

Glavna vrijednost rotkvica – sočan korijen okrugli ili duguljasti oblik, zahvaljujući kojoj povrće i dobio ime, proizlazi iz radix, što znači „korijen”.

Od XIII stoljeća, kada su se stanovnici Starog svijeta sastali su se s novim vrtne biljke, što je izvedeno mnogo zanimljivih sorti rotkvica. Ako još uvijek zadovoljiti divlje rotkvica praktično ne čini korijenje, izdanci bojanje nije ružičasta ili crvena, bjelkasta, a kultivari natjecati u različitim oblicima i bojama.

Na krevetima možete vidjeti prekrivenu tankom kožom, obojanu u svim nijansama ružičastog i crvenog, kao i bijeli, žuti i čak ljubičasti korijen.

Na ruskim rotkvica povrtnjacima to je jedan od prvih povrća i cijenjena za rano zrelosti, srčanost i svježeg nešto tangy okusa, koja kultura duguje prisutnosti u korijenima senfa ulje.

Toplina Radish

Toplina RadishOva rasplodna sorta pripada najstarijoj. Radenska toplina primljena je u Vitensk OSS u baltičkim državama još od sredine prošlog stoljeća, a do 1965. bila je zonirana u mnogim dijelovima zemlje.

Od pojave prvih klice se prikupiti sočne traje korijen usjeva od 20 do 30 dana, dok četvorni metar sadnja ova raznolikost rotkvica može loviti do 2,8 kg. Ispod tamne crvene površine korijena je bijelo ili ružičasto sočno, bez praznina, meso sa slatkim umjereno oštrim okusom. Težina okruglog ili eliptičnog korijena Radish Glow je 15-27 grama. Rosette snažno, širenje, rotkvica skoro skriven u tlu. Ovaj stupanj rotkvica je dobar kada se uzgaja ispod filma.

Radish Dabel F1

Radish Dabel F1Hibridni rotkvica Dabel F1 daje žetvu za 18-20 dana od trenutka nastanka. Posebnost biljke je izuzetno kompaktna rozeta i dobro razvijeni veliki korijeni s homogenom gustim mesom bijele boje i srednjim začinjenim okusom. Kultura je mračna i nije osjetljiva na mraz.

Related  Brzo rastuće sorte zrna tvrde kruške u spomen na Zhegalov

Razvoj korijenskih usjeva nastavlja se čak i pri niskim temperaturama. Na kašnjenja u berbu korijena usjeva rotkvica unutar šupljina nije formirana, dosljednost nije gusta i hrskav. Nije bilo slučajeva pušenja ili pucanja rotkvica Dabel F1. Prinos sorte ovisi o gustoći slijetanja. Ako interval je zabilježeno između biljaka nije manji od 5 cm, te je podržan od strane vlažnosti tla, lišće nije izvukao, korijenje formirana velika, glatka, s izvrsnim okusom i žigove.

Radish Dabel F1 prikladan je za osobnu upotrebu i za primjenu. Sazrivanje visokovrijednih rotkvica pogodno je za uzgoj u svim vrstama staklenika, pod filmom i na otvorenom terenu.

Radish Red Giant

Radish Red GiantOcjena rotkvica prosječni rok naplate je uzgajaju na Dalekom Istoku, pa čak i na sredini prošlog stoljeća, zonama, ne samo na ovim prostorima, ali i na europskom dijelu Rusije i Sjevernom Kavkazu.

Razdoblje od sjetve do dobivanja korijena crvene rane Red Giant raznolikost, ovisno o regiji i vremenskim uvjetima, je od 34 do 50 dana.

Od četvornog metra ležišta se bere na 4,2 kvalitetnih rotkvica. Radish Red Giant ima veliku, širljivu rozetu. Korijeni imaju zasićenu crvenu boju, na kojima se mogu primjetiti poprečne brade ružičaste boje. Rotkvica ima izduženi valjkasti oblik, a dužine do 13 cm može težiti od 45 do 80 grama. Bijela pulpa slabog akutnog okusa, dugo ne gubi jučnost i ugodnu gustoću i fino ukus.

Sorta je otporna na mraz i pogodna je za otvoreno tlo. Biljke ove vrste rotkvica ne pokazuju izgled strelica. U uvjetima hlađenog skladišta zadržava svojstva i komercijalne osobine do 3-4 mjeseca.

Radish Cherryat F1

Radish Cherryat F1Dajući velikim ranijim korijenima hibrid od rotkvica Cherieth F1 dobili su nizozemski uzgajivači. Ako promatramo poljoprivredne tehnike i povoljne vremenske uvjete, ako se biljka kultivira na otvorenom terenu, rotkvica se dobiva 18 dana nakon pojave iznad tla. Biljke su lijepo uzgojene na ležaju u toplom vremenu, a tijekom cijele godine u uvjetima staklenika. Korijeni su veliki, čak i gusti, bez šupljina i dosljednosti i izvrsnih okusa. Promjer tamno-crvenog zaokruženog korijena korijena doseže 6 cm.

Hibrid rotkvica Cherieth F1 otporan je na stvaranje strijela cvijeća i niske zelenila. Preporučena udaljenost između biljaka je 5-6 cm.

Radish Celeste F1

Radish Celeste F1Zreli hibridni rotkvica Celeste F1 daje prvi usjev korijenskih usjeva nakon 23-25 ​​dana. Žetva je karakterizirana visokim robnim karakteristikama. Korijeni su ravni, okrugli ili blago eliptični. Radikularna sorta privlači pozornost na svijetlo crveno bojanje površine korijena korijena i njihovo snježno bijelo gusto meso s ugodnom oštrinom i dobrog ukusa. Prosječni promjer korijena je 5 cm.

Celeste F1 cijele sezone raste i na otvorenim plantažama i pod filmskim skloništima. Ne dolazi do pucanja ili letargije.

Bijeli rotkvica Mokhovsky

Bijeli rotkvica MokhovskyRano zrenje bijelog rotkvica Mokhovsky zaslužuje pažnju ne samo zbog snježne bijele pulpe i iste boje kože. Prve okrugle korijene ove sorte mogu se dobiti u razdoblju od 19 do 31 dana. Od plantaža brojila dobivenih od 0,7 do 1 kg korijenskih usjeva.

Bijeli rotkv ima izvrstan okus i izuzetno sočan, hrskavo meso.

Rosette podignute, podignute iznad tla. Korijeni usjevi do 4 cm u promjeru i težine do 23 grama potopljeni su 70% u tlu, lako izvlačeni.

Related  Krizantema gusta – cvjetna kraljica

Radish varijanta Jesen div

Radish Jesen divSredinom zrelog rotkvica Jesenji div spreman je za žetvu u 25-29 dana. Posebnost ove neobične raznolikosti je veoma veliki bijeli zaobljeni ili ovalni korijenski usjevi težine do 150 grama. Prosječna duljina korijena je 8 – 10 cm, roštilja pulpa jesenski div je bijela, sočan, nježna konzistencija i svijetli ukus.

Korijeni ove rotkvice su pohranjeni do pet mjeseci, praktički bez gubljenja gustoće i okusa pa se čak i zimi mogu koristiti svježi. U tlu su korijeni koji su dostigli zrelost najbolje ostaviti iza sebe, budući da su ugušćeni i gube okus svojstven raznolikosti.

U izgledu i svojstvima, ovaj bijeli rotkvica je vrlo sličan drugoj vrsti sjemena rotkvica – daikon. Ako u Europi rotkvica dobiva najveću popularnost od svih vrsta rotkvica, onda je daikon, zvan japanski ili kineski rotkvica, kultura koja se voli na Istoku.

Radic DaikonZa razlikovanje korijena daikon od rotkvica bijele boje moguće je odsutnost poznatog akutnog okusa. U celului od daikon nema senfa, ali ima poseban okus. Oblik lišće razlikuje se od dvije blisko povezane kulture. Za razliku od bijelog rotkvica, daikon lišće imaju izrezani oblik i veće.

Ime daikon iz japanskog jezika prevodi se kao “veliki korijen”. Doista, korijenski usjevi ove kulture, koji postaju popularni u Starom svijetu, rastu na 60-70 cm duljine i dosežu težinu od 500 grama do 3-4 kg.

Radish Zlata

Radish ZlataOsim bijelog rotkvica, smještena u moderno sorti ovog usjeva, postoje i druge zanimljive vrste boja. Davanje kroz 20-22 dana, rano praska nasadima sorte rotkva Golden udarnim žute korjenastog povrća okruglog oblika. Meso je bijelo, ima hrskavo, sočno slaganje. Grade visoka rodnost, podnosi nedostatak vlage, a uz dobar provod zalijevanje i njegu za prikupljanje rotkvica korijene u ovoj klasi ima težinu od 10-12 grama težine, a tjedan dana povećan na 20-24 grama. Maksimalna težina rotkvica je 60 grama.

Korijen žitarica Zlata ima visoke komercijalne kvalitete koje traju dugo nakon žetve.

Radishes Malaga

Radishes MalagaOcjena rotkvica Malaga nije samo rano vrijeme tehničke zrelosti korijena usjeva, ali njihova ljubičasta boja. Vintage nastali zajedno, korijenje glatke, zaobljene, težine 16 do 20 grama čuvaju dugo nakon kopanja bez gubljenja gustu hrskavi dosljednost, juiciness i akutni svježeg okusa.

U suhom vremenu, rotkvica Malaga ne tvori strijele i može se uzgajati od ranog proljeća do smrzavanja.

Sjetvu jeseni može se koristiti za žetvu za naknadnu pohranu i potrošnju proizvoda za 1-1,5 mjeseci.

Related  Vrste i vrste patlidžana za svoje krevete

Video o najboljim rotkvicama