boja krumpiraUzgoj krumpira ne podrazumijeva ne samo odgovarajuću skrb za usjev, nego i zaštitu od raznih štetnika. Jedan od najboljih lijekova na ovom području je Prestige iz Colorado beetlea. Insekticid prilično snažno utječe na štetnike, ali, za razliku od drugih sredstava, relativno je siguran za ljude.

Svrha i sastav lijekova Prestige

Prestiž protiv Colorado krumpirova bubaPočetak ljetne sezone čini većina vrtlara misle o zaštiti povrća usjeva od štetnika, koji u prirodi postoje mnogi. Najviše je uznemirujuće krumpir, budući da su najčešći organizmi koji negativno utječu na njegov rast i prinos, osobito Colorado beetle.

Postoji mnogo načina za borbu protiv štetnih insekata. Ova i narodna metoda, te jaki kemijski spojevi, ali vodeća pozicija preuzima lijek iz Colorado beetle Prestige. Lijek se koristi za liječenje gomolja prije sadnje kako bi se zaštitila biljka i njezina budućnost.

Prestige pripada grupi insekticidnih sredstava – to uzrokuje destruktivan učinak na štetnike i razne gljive bakterije.

Sastav tvari uključuje 2 tvari:

 • pencikuron – pesticid koji ima štetan učinak na gljivične bakterije i povećava otpornost na nepovoljne čimbenike okoliša;
 • imidakloprid – insekticid kratkog razdoblja izlaganja, uništavanje štetnih insekata.

Priprema Prestige iz Colorado beetlesa izdana je u obliku koncentrirane otopine koja zahtijeva prethodno razrjeđivanje u vodi.

Opseg lijeka Prestige

insecto-fungicid PrestigeAgent se najčešće koristi za sprečavanje napada najčešćih štetnika, dok otrov iz Colorado beetle Prestige ima širok raspon djelovanja.

Tvar će pomoći u borbi protiv sljedećih štetnih organizama:

 • uši;
 • medvjed;
 • žičnjaci;
 • ličinke May beetle;
 • male buhe;
 • cvrčci;
 • mol.

Osim toga, lijek je vrlo učinkovit protiv kvarenja, plijesni, a također je pogodan za preventivne mjere.

Upute za uporabu

prerada sadnog materijalaZapočnite preradu Prestige iz Colorado bojevih bi trebao biti neposredno prije sadnje mladi gomolji u zemlju, samo onda priprema će imati puni učinak. Osim toga, tvar će dezinficirati sadni materijal.

Prije prskanja, trebali biste provjeriti gomolje za rezanje – ako je cjelovitost školjke razbijena, krumpir se ne može obraditi.

Detaljne upute za korištenje Prestige iz Colorado beetles uključuju sljedeće faze:

 1. Razrijediti 50 ml koncentriranog produkta u 0,6 1 vode. Dobivena otopina je dovoljna za oko 50 kg krumpira.
 2. Stavite gomolje na površinu pokrivenu filmom.
 3. Ravnomjerno raspršite gomolje s specijaliziranim prskalicama ne više od 1 dan prije sadnje.
 4. Osušite gomolje 2-3 sata.
 5. Obraditi obrađenu tvar u tlu.

Related  Za što i kada su obrezane šljive

nakon prestižnog tretmanaNakon penetracije sjemenskog krumpira u tlo, vlaga će širiti tvar, tako da zaštitni sloj će se pojaviti na gomolji. U procesu rasta, vrhovi će postupno apsorbirati komponente agensa i postati toksični za štetnike. Ako komponente otopine uđu u organizam insekata, djelovanje paralize će djelovati – štetnik će izgubiti sposobnost djelovanja i umrijeti.

Djelovanje lijeka nastavlja sve do trenutka cvjetanja. U prosjeku, razdoblje zaštite je oko 30-35 dana.

Osim toga, uporaba Prestige iz Colorado beetlea prihvatljiva je za patlidžane, rajčice i ostale biljke iz noćnih zaljeva. Da bi se to postiglo, koncentrat se razrijedi u vodi u omjeru 1: 100 i upija korijenje sadnice 8 sati. Zatim je odmah posađeno u zemlju.

Štetu drogama Prestige

Žetva krumpira nakon prestižnog tretmanaNaravno, ljetni stanovnici zainteresirani su za pitanje prisutnosti bilo kakve štete od Prestige iz Colorado beetlea. Ovdje se može primijetiti da se u žetvi, drugim riječima, u gomolji, toksične tvari ne promatraju nakon 50 dana nakon tretmana. Tijekom tog razdoblja, molekule agensa se otapaju u tlu, a ostatci lijeka neutraliziraju se. Prema tome, krumpir se može sigurno jesti.

Razdoblje raspadanja toksičnih tvari u pripravku Prestige je 40-50 dana, pa se rane vrste krumpira ne mogu liječiti lijekom!

Budući da lijek pripada otrovnim tvarima, potrebno je provesti preplanulog tretmana gomolja u maski, zaštitnim naočalama i po mogućnosti u posebnoj haljini ili odijelu. Postupak treba izvoditi na otvorenom.

Nakon završetka prskanja, tuširajte se i operite odjeću.

Prestige iz Colorado beetlesa doista se smatra jednim od najboljih mogućnosti za borbu protiv svih vrsta štetnika. Lijek je bezopasan, a stupanj njegovih zaštitnih funkcija je prilično velik. Prije uporabe formulacije, pažljivo pročitajte upute i postupajte u skladu s njegovim uputama.

Zaštitite Prestige krumpira – video