hvitt kobbersulfat med lindetrærEnhver erfaren sommerboer vet at frukt eller prydetrær trenger ekstra beskyttelse av barken fra forkjølelse, forbrenninger og skadedyr. Hvitvasking av trær med kalk med kobber vitriol er den viktigste prosedyren, som er lett å utføre selv. Hovedoppgaven er å velge riktig proporsjoner av kjemikalier som vil ha en gunstig effekt på treet.

Fordeler med hvitkalkende lindetrær med kobber vitriol

Ofte har uerfarne gartnere feil mening om at hvitkalking av trær utføres med et estetisk formål. Faktisk, pent plantet trær med hvite trunker ser mye vakrere ut, men kalk og kobber vitriol for hvitvasking beskytter barken fra minst tre ugunstige faktorer:

 1. Burns. Om vinteren er solens stråler reflektert i snøbrett, noe som gjør at barken blir brent.
 2. Temperaturendringer. I lavsesongen er lufttemperaturen om natten og på dagen veldig annerledes, og derfor kan det oppstå sprekker på barken.
 3. Skadedyr. Insekter og larver er lett å oppdage i cortexen om vinteren, og deres penetrasjon forhindres ved anvendelse av kjemisk sammensetning.

Flak av barken – et hyppig fenomen etter hvitvasking av kjemisk sammensetning. For å unngå kolonisering av parasitter er det viktig å behandle slike områder med jernsulfat eller deksel med leire.

Fremstilling av løsningen

Fremstilling av en kalkløsning med kobbersulfatDet er minst to av de mest effektive oppskrifter for en blanding av hvitkalk kalk med kobbersulfat. Den riktig fortynnede løsningen får en lys blå nyanse og ligner en tykk kremaktig rømme. Overflødige flekker, dannet etter farging av stammen, indikerer at den ikke er tilstrekkelig tetthet.

Oppskrift 1

For 10 liter vann tas 2 kg kalk og 250 g kobbersulfat. Ytterligere komponenter vil være 1 kg leire og 0,5 kg kullgjødsel. Komponentene kombineres i en vilkårlig rekkefølge og blandes til uniform.

Related  Tips – hvordan bli kvitt bladlus på dill

Oppskrift 2

Fortyn 2,5 kg kalk og 0,5 kg kobbersulfat i 8 liter vann. Tilsett 200 g snekkerlim til den resulterende massen. For større effektivitet kan noe skadedyrskontrollmiddel tilsettes til oppløsningen.

Sikkert vet alle hvordan man løsner kobber vitriol for å kalkes ordentlig: det blå pulveret omrøres i vann til det er helt oppløst. Kalk skal slokkes på forhånd og legge den i oppløst form. Ferdig slaktkalk er solgt i butikken, men det har ikke det beste rykte. Når du forbereder løsningen hjemme, bruk vernehansker og vernebriller som hindrer at kjemikalien kommer inn i øynene og i hendene på hendene. tørr lime slakingSlokkingsprosessen foregår noen få timer før den planlagte hvitvaskingen av trærne med kalk med kobbersulfat.

For 1 kg pulverisert eller klumpet lim, tas 2 liter vann. Kalk skal gradvis legges til vann, omrøres med en trepinne til en homogen masse oppnås. Før kombinering med kobbersulfat, skal blandingen filtreres.

Maleri arbeid

hvitkalking av trær tidlig på vårenTrærne blir slått 2-3 ganger i året under gunstige værforhold. Høstvitkalking utføres i november, når dusjen vil passere, og temperaturen blir negativ. Som hovedkomponent for fremstilling av blandingen om høsten, kan bare kalk brukes. En hvitkalk av trær med lime med kobber vitriol om våren skal utføres før insekter utseende. Kobbervitriol besitter en desinfiserende egenskap og nøytraliserer skadedyrsaktiviteten, som med vårenes adkomst beveger seg til trær.

Hvitvasking av unge trær, plantet i bakken nylig, bør utsettes til neste sesong. En alternativ måte å behandle barken på, kan sprayes med en 3% Bordeaux blanding som har en mer mild effekt.

Hvitvasking med kobber vitriol krever forberedende forberedelse av trær. Hele prosedyren utføres i fem trinn:

 1. Dekk kuffertene med film. Løsningen bør bare være på kofferten, ikke ved!
 2. Fjern stammen til den gamle barken, mosen og laven. Rengjøring skjer med en konstruksjonsspatel og en stålbørste.
 3. Desinfiser barken med en Bordeaux-blanding eller en løsning av kobbersulfat (3%) ved sprøyting.
 4. Seal store sår på barken, ved hjelp av en hagevar eller leirepopper.
 5. Påfør løsningen med en pensel i to lag. Børstens størrelse er valgt avhengig av diameteren på stammen. Store trær bør forsiktig savne gaffelen. Du kan bruke en sprøytepistol, men for ham vil kostnadene ved blandingen bli større.

Related  Svart bringebær – planting og omsorg

grundig trimning av kofferteneProsessen vil lykkes, og resultatet vil forbli langsiktig, hvis du vet nøyaktig hvor mye kobbersulfat som legges til hvitvasking. Dens overskudd vil gi en brenning til barken av trær, så det skal være mye mindre kalk.

Tilbereder Bordeaux-blandingen

ingredienser for hvitkalkende trærBordeaux-blandingen er en løsning av kobbersulfat i limemelk (slaktkalk med vann). Ferdig substans har en lavere konsentrasjon, i motsetning til blandingen for hvitvasking. Påføring ved sprøyting lindrer trær og planter fra sopp- og bakteriesykdommer. Blandingen fremstilles i henhold til følgende oppskrift:

 1. Kobbersulfat – 300 g.
 2. Lime – 450 g.
 3. Vann – 10 liter.

Hovedbetingelsen som skal iakttas når klargjør løsningen er overholdelse av proporsjoner og konsistens, ellers vil blandingen vise seg å være for konsentrert eller av dårlig kvalitet. Fortynningen av hvert kjemikalie vil kreve samme mengde vann – 5 liter hver. Kobber vitriol, deretter kalk er avlet i vann i forskjellige beholdere. Den første løsningen helles i den andre og omrøres med en treskje. Bordeaux blanding brukt i de første par timene etter tilberedningen. Lagring i jernvareutstyr er ikke tillatt.

I Bordeaux-blandingen helles en løsning av kobbersulfat i kalkmelken. Ikke endre rekkefølgen!

Vår hvitvask med kobbersulfat og lime – video