mulchiranje ružaMulching koriste mnogi vrtlari koji pokrivaju tlo u jesenskom razdoblju. Kao mulch, možete koristiti bilo koji materijal. Radovi na brizi za ružičasti grm uključuju:

  • obrezivanje;
  • gnojivo;
  • usitnjavanje.

Da biste dobili lijepe ruže i zaštitili grm od vrenja, trebate sanitirati biljku. Tijekom obrezivanja uklanjaju se lišće i pucnje s gljivičnim bolestima.

Tijekom cvatnje, list ruže može postati prekriven smeđim mrljama. Ta se bolest naziva hrđa. Proizlazi iz poraza biljke spore donjeg gljiva. Pobjeda u razdoblju cvatnje je moguća uz smanjenje imuniteta ruže.

Liječenje ružnih fungicida

Da biste dobili prekrasne ružičaste cvjetove, potrebno je tretirati grm s fungicidima. Nakon tretmana, gljivične spore neće moći izvući hranjive tvari iz biljke. Također obavljati sanitarni obrezivanje, tijekom kojeg puknuti izbojaka grma.

U ovom slučaju, biljka će konzumirati sve hranjive tvari kako bi se rastopile pupoljci i prestale stvarati nove. Obrezivanje se vrši samo kada grmasta ruža oblikuje dovoljan broj krakova. Tijekom obrezivanja uklonite sve bolesne lišće i izbojke.

Dodaj lišće, zaražene gljivičnim bolestima, u kompostnu hrpu ne može. Velik broj hranjivih tvari pogodan je za razvoj patogene flore.

Dakle, svi lišće i izbojci ruže su spaljeni. Da biste smanjili rizik od ugovaranja gljivičnih bolesti u budućnosti, trebate ukloniti sve latice blijedih cvjetova. Te latice također spaljuju.

Mulching ruža grm

Kako bi oplođivala ružičastu grmu tijekom cvjetanja, može se prekriti crnogoricom piljevine, pomiješanim s humusnim i kalijevim gnojivima. Potash gnojiva su neophodni za dobar cvjetanje.

Mulch se polaže sa slojem debljine oko 2-3 cm. Tijekom navodnjavanja, hranjive tvari postupno će ući u tlo. Zahvaljujući ovom cvatu će biti u izobilju.

Glavni uzrok propadanja korijenskog sustava je višak vlage. Mulch će zadržati vlagu. Navodnjavanje se može značajno smanjiti. Grmlje s tufiranim izbojcima neće se trunuti.

Related  Kandungan kambing biri-biri domba – pembiakan domba untuk pemula

Nakon brige za ruže ruža u ljeto, moći ćete uživati ​​u lijepim cvjetovima dugo vremena.