groning av hyacintlökHyacinter är opretentiösa till villkoren för frihetsberövande. Dessa blommor, som alla bulbous, kan rotna och dö bara med överdriven vattning och stagnation av vatten. För odling av hyacinter är sandig lammig jord med tillsats av botten torv lämplig. Hyacinter är valbara och tvingande. Precis som någon lövväxt, kan dessa blommor odlas till vilken semester som helst, inklusive nyår och jul. Hyacinter odlades massivt 200 år sedan. Tvåfärgade sorter av denna blomma föddes.

För att sprida hyacinter kan en enkel industriell metod användas. När man multiplicerar från en moderlampa från en växt erhålls upp till 200 barn. Denna metod för reproduktion av växter är den snabbaste.

Reproduktion av hyacinter i naturen

I naturen bygger hyacint barnet under mycket lång tid. Bildandet av en vuxenlampa tar fem år. Med ett överskott av näringsämnen bildar moderbuljan ett litet tuberkel som liknar en scaly. Denna process, med tiden, ökar och skiljer sig från moderplantan. Under bildandet av en ny glödlampa är hyacint utsatt för svampsjukdomar. Eftersom alla näringsämnen används på bildandet av en ny växt, blomker hyacinten inte, och dess naturliga immunitet minskar.

Reproduktion av hyacinter hemma

För att sprida hyacinter hemma behöver du en glödlampa som ligger i vila. På botten (delar från var rötterna växer) måste du göra några grunda snitt.

Slice hyacintlökar behöver bara naturlig förtjockning, det vill säga en tredjedel av diametern.

Ytterligare glödlampor placeras upp och ner i en plastbehållare. Häll 4 cm vatten i den här behållaren och täck den med glas. Sedan placeras glödlamporna på en elspis. Det är nödvändigt att behålla vattentemperaturen under veckan +30OhC. Ytterligare två veckor kyls vattnet kontinuerligt till +10OhS.

Related  Kue-kue dalam bentuk sushi

På tre veckor kommer ett stort antal barn att visas i delarna av Don. När du byter ut sitt utseende, ta bort glaset från behållaren och vrid lamporna till normalt läge. Ge dränering av vatten och häll jord i tanken.

På våren transplanteras lökar med barn på det öppna marken. Så gör det i fem år, tills barnen inte bildar fullblåsta glödlampor. Denna reproduktion tar fem år, men i slutändan får du mer än 200 färdiga lökar från en växt.