laluan pejalan kakiJalan hijau adalah hiasan plot negara yang sangat baik. Untuk membuat jalan sedemikian adalah perlu untuk menilai plot, menggali tanah, meletakkan jubin dan menyemai rumput rumput. Untuk laluan hijau, anda boleh menggunakan rumput benih dan gulung. Di dalam rumput yang digulung, potong lubang untuk jubin melangkah.

Kelemahan laluan ini adalah bahawa rumput di sekeliling batu perlu dipotong secara manual, kerana bilah pemotong rumput akan tumpul pada jubin melangkah. Pertimbangkan tahap menyusun jalan hijau.

Menggali dan menyelaraskan laman web ini

Untuk mengatur laluan hijau, anda perlu menggali tanah ke bayonet spade. Sod yang anda menggali dari tanah boleh diletakkan di tempat yang cerah dengan sistem akar, turf berputar, dan anda mendapat kompos yang sangat baik. Peringkat seterusnya dalam susunan trek adalah penjajaran tapak.

Kerana semasa penggalian anda telah mengeluarkan turf dari kawasan itu, rongga yang dibentuk akan perlu diisi dengan beberapa baldi tanah. Apabila menambah tanah, pastikan anda menggunakan tahap tersebut.

Untuk meratakan permukaan rake dan roller pembinaan digunakan. Dengan bantuan tahap rake kawasan di mana trek akan lulus, dan dengan bantuan roller compact yang mengakibatkan runtuh tanah. Selepas rolling pertama, ketidaksamaan tanah akan kelihatan, yang sekali lagi mesti dikeluarkan oleh rakes. Kemudian permukaannya dibanting lagi dengan gelanggang skating pembinaan. Proses ini diulang sehingga laman web menjadi tahap yang mutlak.

Melangkah pinggan dan menyemai rumput

Selepas kawasan tersebut diratakan, adalah perlu untuk menggali slot untuk papak dan untuk menyebarkan rumput. Untuk mempunyai jarak yang sama antara plat, perlu menggunakan rolet pembinaan. Pertama, ukur panjang trek keseluruhan, dan kemudian panjang setiap jubin untuk mengira bilangan plat yang diperlukan. Selepas dua jubin pertama digali di dalam tanah, ukur jarak di antara mereka. Dengan bantuan rolet dan pasak di tanah membuat alur pada jarak yang sama antara satu sama lain: “panjang jubin” + “jarak antara mereka.” Pada lekukan ini terdapat jubin.

Related  Несложное выращивание арбузов в открытом грунте на даче

Antara papak melangkah dan di seluruh kawasan laluan, rumput disemai. Benih perlu ditaburkan dengan bumi. Lawn mesti disiram setiap hari. Selepas 10 hari, rumput rumput akan muncul ketinggian dari 3 hingga 5 cm, dan penyiraman boleh dilakukan sekali dalam tiga hari. Sepanjang laluan ini, anda boleh menyemai bukan sahaja rumput, tetapi juga mengekang bunga.