lyse farger i høsthagenI denne artikkelen vil vi dele opplevelsen av utenlandske dyrkere og fortelle deg om hvordan du kan gjøre hagen din dapple de smarteste høstfarger. Mange gartnere foretrekker høsten til alle andre årstider. Etter den tid sommeren varme og fuktighet ut, insekter forsvinner, og bladene på mange planter er malt liggende dristige slag av rødt, gult, oransje og magenta fargetone.

Hvor skal du begynne?

planter for høsthagenVed hjelp av en kompetent tilnærming kan du opprette en fantastisk høsthage som lett kan konkurrere med grønne blader og fargerike farger på våren.

For å velge planter for etterfølgende planting, besøk det lokale barnehagen, ta med dem en penn, papir og kamera. Ta notater, bilder og still spørsmål:

  • om anlegget har fargerike bær om vinteren;
  • om det vil tiltrekke seg fugler
  • som det ser ut i andre årstider.

Så du kan velge det beste alternativet spesifikt for nettstedet ditt.

Trær for høsthage

sukker lønn i høstTanken på de lyse fargene på bladene, kommer til å tenke Rød eik (Quercus rubra) og sukkerlønn (Acer saccharum) med sine blandede paletter saftige glødende farger.

irga høst diamantHvis du ikke har plass til disse store trærne som kan vokse til en høyde på mer enn 18 meter, er det mange mindre som ikke er mindre vakre. Irga Autumn Brilliant (Amelanchier x grandiflora) er bare 6 m høy og har en lys rød høstløvverk. På begynnelsen av våren blomstrer hvite blomster på den, og senere vises søte, spiselige bær.

Derhen sofa i høstDeren Kouza (Cornus kousa) vokser opptil 8 m og er kledd i en rødaktig lilla høstkjole.Japansk lønn i høsthagen Den fire meter japanske lønn “Sherwood Flame” (Acer palmatum) er et virkelig bilde av skarlagen blomster.

Related  12 måter å bruke tre ask i et hønehus, en hage eller på et husområde

Busker for høsthagen

sumac i høsthagenBusker – dette er grunnlaget for eksponeringen, fordi de fyller nederste tier og er malt med en rekke farger. Rød sumac (Rhus coriaria) er et utmerket alternativ.

høstblåbærbladerHighbush blåbær (Vaccinium corymbosum) ser også svært attraktive, sin krona stiger til en høyde på 4 m. I tillegg til utholdenhet av lyse røde høstløvet, vil du kunne nyte sine hvite vårblomster, malt i rosa farge og fantastisk deilige saftige bær.

smart løvverk i høstsesongenAronia utmerker seg av et lyst oransje-rød høstløvverk. I vår vår ser det også attraktivt ut med sine hvite blomster, og om sommeren får det røde frukter.

fantastisk skjønnhet av ginkgoGinkgo er et elegant eldste utvalg, som i høst er malt i en gylden gul farge.

heksehasel på høstenHeksehassel kan kalles en ideell høstbusk. I løpet av denne perioden glir det med yellowness takket være frodige løvverk og edderkopplignende blomster.

Den fargerike høstpaletten er ikke begrenset til trær og busker. Mange arter av vinstokker og varianter av bakplanteplanter, stauder og prydplanter – alt dette vil bidra til ulike unike teksturer og toner i hagen din. Lag en unik høsthage er ikke vanskelig. Bare bruk nok tid til å forberede og planlegge, og la fantasien vandre i full kraft.