ljusa färger i höstgårdenI denna artikel delar vi upplevelsen av utländska trädgårdsmästare och berättar hur du gör din trädgård bländad med de ljusaste höstfärgerna. Många trädgårdsmästare föredrar höst till alla andra årstider. Vid den tidpunkt då sommarvärmen och luftfuktighet ut, irriterande insekter försvinner, och bladen av många växter är målade landskap djärva drag av rött, gult, orange och magenta nyans.

Var ska man börja?

växter till hösten trädgårdMed ett kompetent tillvägagångssätt kan du skapa en fantastisk höstgård som enkelt kan tävla med gröna blad och färgglada färger på våren.

För att välja växter för efterföljande plantering, besök det lokala barnkammaren och ta med dem en penna, papper och kamera. Ta anteckningar, bilder och fråga viktiga frågor:

  • om växten har färgglada bär på vintern;
  • om det kommer att locka fåglar
  • som det ser ut i andra årstider.

Så du kan välja det bästa alternativet specifikt för din webbplats.

Träd till hösten trädgård

sockerlönn på höstenTanken på de ljusa färgerna i bladen, kommer att tänka rödek (Quercus rubra) och sockerlönn (Acer saccharum) med sina blandade paletter saftiga glödande färger.

irga höst diamantOm du inte har plats för dessa stora träd som kan växa till en höjd av mer än 18 meter, finns det många mindre som inte är mindre vackra. Irga Autumn Brilliant (Amelanchier x grandiflora) är bara 6 m lång och har ett ljusrött höstlövverk. I början av våren blommar vita blommor på den, och senare visas söta, ätbara bär.

Derhen soffa på höstenDeren Kouza (Cornus kousa) växer upp till 8 m och är klädd i en rödlila höstklänning.Japansk lönn i höstgården Den fyra meter japanska lönn “Sherwood Flame” (Acer palmatum) är en riktig bild av skarpa blommor.

Related  Hur växer och växer maskar för kycklingar

Buskar till hösten trädgård

sumac i höstgårdenBuskar – det här är grunden för exponeringen, eftersom de fyller den nedre delen och är målade med olika färger. Röd sumac (Rhus coriaria) är ett utmärkt alternativ.

höstlig blåbärslövverkHighbush blåbär (amerikanskt blåbär) ser också mycket attraktivt, dess krona stiger till en höjd av 4 m. Vid sidan av uthållighet av röda höstlöv, kommer du att njuta av dess vita vårblommor, målade i rosa färg och fantastiska läckra saftiga bär.

smarta lövverk på hösten säsongenAronia kännetecknas av en ljus orangefärgad höstlövverk. Under våren ser det också ut som att det är attraktivt med sina vita blommor, och på sommaren blir det röd frukt.

fantastisk skönhet av ginkgoGinkgo är en elegant äldsta sort, som i höst är målad i en gyllen gul färg.

häxhasel på höstenHäxhaseln kan kallas en ideal höstbusk. Under den här perioden glimmar det med yellowness tack vare frodiga lövverk och spindelliknande blommor.

Den färgglada hösten paletten är inte begränsad till träd och buskar. Många arter av vinstockar och marktäckande alternativ, perenner och prydnadsgräs – allt detta kommer att bidra till en mängd unika texturer och färger i ditt trädgårdslandet. Skapa en unik höstgård är inte svårt. Spendera helt enkelt tillräckligt med tid att förbereda och planera, och låt fantasin vandra i full kraft.