kokošinjacZa održavanje uzgoja mesa i jaja pilića ili brojlera potrebno je opremiti kokošinjom. Ako namjeravate držati piliće tijekom cijele godine, bolje je napraviti zatvoreni prostor u kolibi. Također je poželjno napraviti karantensku zonu. Za piliće gradi roosts. Za uštedu struje u coopu, instaliran je automatski sustav koji kontrolira uključivanje i isključivanje svjetla. Bolje je koristiti infracrvene svjetiljke za grijanje piletine, jer oni daju najveću količinu topline.

Raspored zone stalnog održavanja

Zona stalnog održavanja je mjesto gdje će pilići ostati najveći dio dana. Za njezin raspored, možete koristiti staru kontejner za suhu teret. Izložen je na mjestu pored ograde i obložen zajedničkim polikarbonatnim krovom. Takav krov omogućuje da sunčeva svjetlost prijeđe u budućnost, istodobno štiti piliće od divljih ptica i oborina pa će u zoni hodanja uvijek biti čista.

Nakon što je krov spreman, u zoni trajnog održavanja potrebno je betonirati pod, jer će pilići kopati tlo i zaprljati. Osim toga, postoji rizik da će glodavci biti pronađeni u kokoši s zemljanim podom. Poda je izlivena tankim slojem cementnog morta, i kako bi bili sigurni da pilići nisu hladni, betonski pokrov je prekriven piljevinom. Sloj piljevine trebao bi biti 20 cm.

Coop treba redovito čistiti. Najveća količina smeća nakuplja se ispod greda, tako da bi sloj piljevine trebao biti malo deblji.

Raspored roštova i kaveza za kokoši s gnijezdom

Nasi su mjesta gdje kokoši spavaju. U pravilu, drveni stupovi se koriste kao roosts. Ispod ruševina postavio je rešetku. Radi lakšeg čišćenja, svi dijelovi moraju biti uklonjivi.

Za mlade životinje i piliće s djecom potrebno je opremiti pojedinačne stanice s kavezima za hranjenje i posudama za piće. Najčešće se koriste hranilice za bunkere. Kako bi se izbjeglo širenje hrane, hranilice se podižu 10-15 cm iznad poda.

Koristite se u sustavu koliba s klupe, kavezima s mladim životinjama postavljenim iznad glavne stoke. Dva mjeseca nakon što je mladića držala u odvojenim kavezima, transplantirana je u glavnu zalihu. Ovom metodom držanja između pilića neće biti borbe.

Donja se razina može podijeliti na zone pomoću rešetke, čime se stvara karantenska zona i zona za piliće s plijenom. Za pecivo, bolje je napraviti male roosts.

Related  Kış aylarında yumru begonya nasıl saklanır

Pješačka zona zimi pokrivena je ceradom oko perimetra, što osigurava dodatnu toplinsku izolaciju.