østers soppI naturen er sopp parasittiske på trunker. Filamentene i deres mycelium kan spre seg over store avstander. Området for voksent mycelium er fra 10 m2 opp til 15 m2 avhengig av type sopp. Oysters sopp er upretensiøs til vekstforholdene. Deres tvister infiserer løvtrærne. Mycelium kan spre seg til halmkorn, for eksempel hvete, så vel som sagflis av bjørk eller eik.

I landets område vokser sopp på stubbe. Bruk brensel høstet for en måned siden. Logger er fortsatt våte, de kan lett fjerne barken, men det meste av stubben har tørket. Slike tre er ideelle for utvikling av mycelial mycelium.

Soppsporer kan infisere sunne trær i hagen. Hvis myceliet sprer seg til frukttrær, vil utbyttet synke betydelig, og tre til fire år etter infeksjonen vil døet dø. Derfor er stubber med soppsporer plassert langt fra hagen på et skyggelagt sted, for eksempel under husets vegg.

Forberedelse av stubbe

For dyrking av sopp er det nødvendig å forberede veden. Sporer er smittet med stubber med en diameter på 25 cm og en lengde på 50 cm. Stengene er sagd i tre deler. I første kutt er det laget noen hull.

Bruk en vulkpenn. Det er veldig vanskelig å bore hull med en vanlig patronmunnstykke, siden treet fortsatt er våt. Hulets dybde må være minst 5 cm.

På den andre siden av sagen gjør en sirkel- eller bensinsag flere langsgående og tversgående kutt av samme dybde. Få en slags rutenett. Diameteren av loggene hammers negler, hvem er fjernet av wire cutters. Deretter gjør du noen enkle trinn:

  • Den første delen av loggen er fylt med mycelium;
  • Deretter plasseres det i hullet som er forberedt av hullet nedover;
  • På den første delen av loggen blir et mycelelag påført;
  • dekke med den andre delen av stubben;
  • Et annet lag av mycelium er påført;
  • dekke med den siste delen av stubben.

Related  Gelecek bahara kadar sümbül soğanları nasıl saklanır

Steder av ledd av logger er innpakket med scotch tape for å beskytte mycelium fra maur. For at sporene skal spire og gi fruktlegemet, blir stubber smittet med myceliet plassert i et skyggefullt sted på stedet. På to måneder kan du høste en vesper, forutsatt at loggene blir konstant fuktet. De blir vannet hver uke.

Ordne drypp vanning av stubbe. Da trenger ikke stubben å bli sett før høsting. Ved hjelp av en fjærbor skal du lage et spor i den tredje delen av loggen for diameteren av plastflaskenes hals. Klipp av bunnen av flasken, sett den i sporet og fyll den med vann.