sparris rumAsparges är en originalblomma, den skiljer sig positivt från de vanliga plantorna hos alla växter, eftersom den har en ovanlig form av löv. I stället för en stor bladplåt är plantans skott tätt täckta med tunna nålar vilket gör att det ser ut som ett frostigt julgran.

Att växa en sådan fantastisk blomma är inte särskilt svår, om du vet några av dess funktioner. Det viktigaste du behöver uppmärksamma är:

  • belysning;
  • lufttemperatur i rummet;
  • vattning;
  • topp dressing;
  • transplantation.

Var är det bättre att sätta sparris?

Nästan alla sorter av sparris älskar diffus ljus, så det är bättre att välja den nordöstra fönsterbrädan som blomsters bostad. På den kommer växten att ha gott om ljus, och direkt solljus kan inte skada det.

Soliga sidan kan du tilldela till sparris Sprenger – han älskar att ljuset var en hel del.

När det gäller vinterperioden, då dagsljus blir mindre, blomma eller dosvechivayut eller ordna fram till våren i ett upplyst område.

Du kan inte lägga sparris nära radiatorn – det avger torr luft, från vilken nålarna börjar smula.

Fuzzy sillben är mycket känslig och till en låg temperatur i rummet. Bekväma grader för det – från 22 till 25, och endast under vilotiden, är den tillåtna (och nödvändiga) minskningen från 15 till 18 grader Celsius. Vid lägre värden kasserar blomman alla blad.

Hur man vatten

På vintern behöver sparris inte regelbundet vattning, det räcker för att hålla jorden fuktig och inte tillåta den att torka helt. Men med tillkomsten av våren behöver du mer frekvent jordfuktning – upp till 3 gånger i veckan.

Aspargus är mycket förtjust i hög luftfuktighet, så du bör regelbundet spraya kvistar och regelbundet genomföra vattenprocedurer.

Hur ofta matar jag?

Alla typer av sparris som är inneboende i aktiv tillväxt. I detta avseende, under växtsäsongen blomman kräver regelbundna dressing komplexa mineralgödsel, men inte mer än tre gånger i månaden. Tillåtet och en enda (under säsongen) utfodring en liten mängd organiska (fågeldroppar).

På vintern behöver du inte gödsla växten.

Funktioner av transplantation

Råsystemet av sparris i ett år kan helt fylla en liten kruka. Unga buskar ska transplanteras årligen på våren, varje gång plocka upp potten några centimeter större i diameter än den tidigare, annars rötterna bara riva honom. Vuxna växter måste transplanteras en gång om 3 år.

Vid transplantation av en stor buske kan de gamla övervuxna rötterna delvis avlägsnas, medan resten kan trimmas med tips.

När det gäller beskärning, behöver asparges inte alls – blomman kan bilda vackra, långa och fluffiga grenar. Det räcker bara att skära av torra skott i tid och installera (om så önskas) ett stöd.

Video om funktionerna för vård av asparges