Kamelia av olika slagCamellia är en unik växt, dekorativ och blommande samtidigt. Täta löv med en styv struktur, målade i en rik grön färg och i sig är ganska vackra. Och när, på deras bakgrund, uppenbaras många blomställen av olika former och färger, kamelia blir blomkollektionens främsta prydnad.

Det är anmärkningsvärt att det blommar bara på vintern, och på sommaren börjar läggandet av nya blomknoppar.

Hittills har uppfödare producerat många sorter av kamelia. Det finns bland dem både enkla och dubbla sorter, och till och med blommor med en färgstark färgning av blomställningarna.

Oftast i hemmet kan du hitta sådana typer av växter:

  • Kamelia Japanska;
  • Camellia Mountain.

Japanska Camellia

I naturen växer denna kamelia i form av en busk eller ett litet träd (10 m i höjd). Odlade sina sorter är sällan över en meter och används ofta för att växa som en dagis, som tas ut till trädgården på sommaren. I växthusförhållanden kan sorten till och med bära frukt.

Bladen från den japanska kameliaen är inte mer än 10 cm långa, målade i mörkgrön färg. Bladets kanter har små serrations, och hon är i form av en oval. Blomningen sker i slutet av november och varar fram till början av maj.

Blomställningar i de flesta representanter för denna art är små, upp till 4 cm i diameter, men det finns trädslag med blommor upp till 12 cm i diameter. De är ordnade i små grupper och enstaka. Beroende på den särskilda sorten kan blommans färg vara antingen monofonisk eller fläckig. Det finns också enkla och dubbla typer.

Mycket snygg ser sådana sorter av japanska kamelier:

  • “Adolphe audusson” med halv-dubbla röda blommor, i mitten av vilka gula ståndare är synliga;
  • “Buttermint” med vita kronblad;
  • “Lavinia maggi” med modley blomställningar, som har en ljus röd ränder på en vit bakgrund.

Related  Mengapa tidak puyuh dan bagaimana untuk memperbaiki keadaan

Mountain Camellia

Oftast kan sorten hittas i trädgården, men det finns också rumstyper bergkamelia, som framgångsrikt växer i lokalerna förutsatt att de är utrustade med en sval temperatur. Växten är en buske, i trädgården som når 5 m i höjd, i rummet är samma storlek kamelia vanligtvis mer kompakt och lätt justerbar genom trimning.

Fjällkamelellan skiljer sig från andra arter genom att dess löv och blomställningar är mindre storleksordnade. Dessutom är den mellersta venen på bladet från undersidan något pubescent.

Busken blommar i sen höst och blommar i genomsnitt 3 månader. Blomställningar är oftast ensamma, men kan ordnas och flera bitar tillsammans. Färgen är övervägande vit och olika nyanser av rosa.

Några av de vackraste arterna av bergskamellia kan övervägas:

  • Vit dubbel med frottévita blommor;
  • “Enishi” med halv dubbla blont rosa blomställningar.

Videoutval av kamelia sorter