beskärning av spiraeaJapansk spirea är en buske av en underart av sommarbärande sorter. Det är välformat och snabbt återställt efter beskärning, så det används ofta för att komponera landskapskompositioner. Busken är väl lämpad för alpina kullar och plantering i öppna trädgårdar i förgrunden. Japanska Spiraea blommar med vackra rosa blommor, som blir lila i slutet av blomningen. Anläggningen är väl inredd med blomsterbäddar.

Höst beskärning av spiraea

Japanska spiraeus svarar positivt på bildandet, så det skärs två gånger om året: på våren och hösten. Tänk på hösten beskärning.

För att få maximalt antal skott för nästa år, bör höst beskärning göras en månad efter blomningen. I ett varmt klimat hålls det i början av september och i regioner med ett kallt klimat – i mitten av oktober.

Ju senare du börjar att bilda spiree buskarna, desto mer styrka kommer anläggningen att lagra till nästa blomning. Buskar formar lådor med frön, som är bra perepylyaetsya, så i september kan du samla dem för att växa en ny mängd spiraea.

Vid beskärning måste du ta bort alla torkade blomstermarv. Stammarna beskärs och bildar en slät vacker busk. Under hösten beskärning kan busken ges någon form. Oftast bildas en boll från spiraea och skär skogen längs nedåtgående linje nedåt.

Skötsel efter spiree efter hösten beskärning

Efter hösten beskärning behöver du:

  • mata buskpotash och fosforgödselmedel
  • dekontaminera jorden med en het lösning av kaliumpermanganat;
  • Krymp busken före frost.

För bästa dressing kan du använda drogen “Phosphine” eller nitroammofosku. Foder kommer att ge extra näringsämnen till kvist som kommer att hjälpa busken att bilda ett stort antal blomknoppar.

Desinfektion av jorden med en het lösning av kaliumpermanganat och mulching garanterar att busken kommer att överleva svåra frost. Som en mulch, kan du använda chamotte gräsmatta gräs eller skott som togs bort efter hösten beskärning. Under ruttningen blir mulk ett extra gödningsmedel för spiraea, och för att skapa ett stort antal nya skott sprutas mulken med pulveriserat kvävegödselmedel. Efter smältande snö kommer gödseln att suga in i jorden.