hjemmelaget drue eddikSom du vet, er naturlig eddik den mest nyttige og det anbefales å bruke det til å legge til forskjellige retter. Lag et slikt produkt er ganske mulig og hjemme, spesielt hvis nettstedet har en vingård. Så, i dag vil vi lage vin eller drueeddike.

Ingrediensene

For å lage eddik må du:

  • druer – 1,6 kg;
  • sukker – 200 g og mer separat 50 g;
  • vann.

For eddik er det bedre å bruke vinvarianter, men i ekstreme tilfeller og bordsdruer.

Må jeg vaske druene?

De fleste husmødre foretrekker å vaske dem grundig før de bruker frukt og grønnsaker. Men med hensyn til druer, selv når du lager vin, blir det ofte brukt i en nyskåret form uten å behandle seg. Det er en oppfatning at således i bær er det flere nyttige stoffer.

Å vaske eller ikke vaske druer – alle bestemmer individuelt, men fra praksis observert at mye av en forskjell i oppnådd ved utløpet produktet, er ikke, og skadelige bakterier i gjæringsprosessen blir drept.

Å lage arbeidsstykke

Først og fremst må druene kuttes fra haugene og helles i en glassflaske. For et spesifikt antall produkter er en kapasitet på 3 liter nok.

Nå, ved hjelp av en rullestift, å bite bærene, slik at de starter juice. Tilsett sukker og hell varmt kokt vann over boksens skulder. Bland godt med en treskje for å oppløse sukkeret.

Dekk flasken med gasbind foldet i flere lag og fest den med et elastisk bånd. Sett arbeidsstykket på et varmt sted der det vil vandre i to uker.

All denne gangen bør innholdet i krukken omrøres daglig.

Hvordan vet du at gjæringen er over?

I to uker må druene gjæres. Om beredskap vitner slike tegn:

  • alle bærene vil bosette seg på bunnen av boksen;
  • under blandingen dannes ikke skummet.

Related  Gresskar dyrking på flere måter

Hva skal jeg gjøre med gjærte druer?

Når vintret er gjæret, må det filtreres, bli kvitt bærene. I den resulterende skyige massen, tilsett litt mer sukker (ca. 80 g) og legg igjen krukken i varmen. Sukker vil gi fremtidig eddik en mer uttalt bærsmak.

For andre gang skal høsten være minst 2 måneder uten menneskelig innblanding (ikke bland).

Etter den angitte tiden vil vineddik være klar. Det gjenstår bare å spenne det, skille den gjørme del og helles i flasker.

Trinnvis forberedelse av vineddik – video