hranjenje ribe u ribnjakuNa dijelovima seoskih kuća često su uređena vodna tijela. Slatkovodna riba u takvim ribnjacima nema dovoljno hrane. Mora se umjetno hraniti, tako da se broj riba stalno povećava.

Ribnjačarstvo je najprofitabilnija vrsta farme. Ako je u stočarstvu potrebno potrošiti 10 kg stočne hrane za dobivanje 1 kg mesa, tj. Omjer je 1:10, a zatim u uzgoju ribe taj indikator iznosi 1: 3.

Hranite ribu dozirano, inače će višak hrane koju riba ne jede bit kisela. To će dovesti do onečišćenja vode u ribnjaku i gladovanja kisika svojih stanovnika. Imunitet ribe će se smanjiti, pa će se rizik od zaraznih bolesti povećati.

U ribnjaku se mora uspostaviti ekosustav. Izbjegavanje hrane na površini spremnika nije poželjno. Da biste kontrolirali potrošnju krme ribom, trebate napraviti hranilice i unijeti hranidbeni raspored.

Hrana za ribu

Zdjela za ribe je plutač s posudom za hranu. Može se izrađivati ​​od drvenog ili plastičnog spremnika. Da biste to učinili, morate vidjeti plastični spremnik u dva dijela ili izraditi kutiju iz ploča.

U spremnik pričvrstite drvenu bar-ručku, tako da možete premjestiti korito preko ribnjaka. Bolje je napraviti dva odjeljka za različite vrste hrane.

Uređaj je uronjen u vodu. Kao opterećenje možete koristiti ciglu. Za uranjanje pod vodu na različitim dubinama, potrebno je koristiti opterećenja različitih masa. Napojnica je vezana uz obalu ribnjaka tako da se može podići na površinu vode i dodati hranu.

Raspored hranjenja

Da bi riba dobila veću težinu, unesite raspored hranjenja. Napunite korito u određeno vrijeme. Učinite to bolje navečer ili rano ujutro.

Prilagodite količinu hrane. Prvog dana napunite punjač. Ako riba nema vremena za jesti za jedan dan, smanjite udio.

Related  Птицеводство: что сделать для того, чтобы куры зимой несли яйца?

Različite vrste riba vole različite namirnice. Možete koristiti:

  • griz, krupica;
  • mekinje;
  • kukuruza;
  • pšenica.

Brašno meso i kost može se dodati u hranu. Da bi se dobila težina i oblikovala masni sloj, riba se prenosi u miješanu hranu. Zahvaljujući takvom hranjenju, pripremit će se za zimu.

Mješovita hrana je dana u proljeće mjesec dana, tako da se oslabljena riba oporavi nakon zime. Onda opet možete sipati pire od zrna u napojnicu.