Apakah begonia Fimbriate yang luar biasa?

Mengunjungi rakan saya melihat begonia yang luar biasa. Saya juga tidak mengerti apa jenis bunga itu, kerana daun seperti begonia, tetapi tunas tidak sama sekali. Teman wanita berkata bahawa pelbagai dipanggil Fimbriate. Beritahu saya, apakah Begonia of Fimbriate?

campuran begoniaBegonia Fimbriata sepenuhnya sepadan dengan namanya, yang diterjemahkan dari bahasa Latin sebagai “fimbriated”. Daripada subspesies begonias yang lain, ini berbeza dengan bentuk bunga: mereka sangat cantik dan penuh, dan kelopaknya mempunyai kelebihan yang lasak, yang lebih seperti carnations besar.

Perlu diingat bahawa Begonia Fimbriate – ini bukan pelbagai yang berasingan, tetapi sekelompok tumbuhan bersatu dengan tanda biasa. Jenis-jenis kepunyaan kumpulan ini mempunyai bentuk mahrr yang sama seperti perbungaan, tetapi berbeza dengan warna mereka, dalam saiz dan bentuk kelopak bunga.

Bunga-bunga kumpulan fimbria adalah tuberous dan digunakan secara meluas dalam penanaman rumah, dan untuk menanam di tanah terbuka untuk musim musim semi-musim panas.

Wakil-wakil terkenal kumpulan itu

Tumbuh-tumbuhan yang mewakili kumpulan fringe sedikit serupa dengan satu sama lain, tetapi masing-masing adalah unik dengan cara sendiri. Pertama sekali, ia menyentuh warna tunas, bergantung kepada yang membezakan jenis begonia seperti:

  1. Kuning.begonia kuning fimbria
  2. Orange.begonia oren dari fimbria
  3. Putih.begonia putih fimbria
  4. Merah.begonia merah fimbria
  5. Merah jambu.begonia merah jambu fimbria

Selain begonias dengan pewarna monokrom bunga, anda juga boleh mencari di kedai-kedai pelbagai campuran jenis (campuran), termasuk 3 atau 5 warna yang berbeza.

Begonia Begonia Fimbriata

Seperti semua begonia begonia, kumpulan ini terasa sangat baik di udara terbuka dan oleh itu sering digunakan pada katil musim panas. Sebelum menanam umbi umbi mesti bercambah, yang mana pada bulan Februari mereka ditanam dalam periuk dengan tanah yang longgar dan berkhasiat. Di ladang terbuka, semak muda harus ditanam tidak lebih awal dari Mei, dan bahkan pada bulan Jun, sebagai pucuk berair berair sangat takut menurunkan suhu dan segera mati.

Dengan kemunculan musim luruh, begonias katak tuberberry mesti digali dan disimpan di ruang bawah tanah kering.

Fimbriata juga tumbuh dengan baik dalam keadaan bilik, sementara anda boleh segera menanam ubi di dalam periuk dan meninggalkan di dalam bilik, dan memindahkan tanaman, yang tumbuh di jalan.

Begonia suka menyiram yang banyak, tetapi tidak pada masa berbunga. Dalam tempoh ini, dia memerlukan nutrisi yang lebih kompleks. Tidak terlalu penting adalah pencahayaan yang baik, dan tempat yang paling sesuai untuk periuk akan menjadi ancaman tingkap selatan-barat.

Rahsia penanaman dan penjagaan begonia begonia – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector