friska och näringsrika grönsakerVilka grönsaker är mest användbara? Om du redan har bestämt dig för att bilda din trädgård, varför inte välja de mest näringsrika sorterna?

När det gäller att odla vår framtida mat tänker vi ofta på hur ofta och hur mycket skörden kan skördas. Detta är ganska logiskt, men näringsvärdet av husgrönsaker och frukter bör placeras på första platsen. I slutändan är det viktigt att få de användbara produkterna.

Helst är den rekommenderade kulturen i trädgården delas in i tre typer: en tredjedel – grönt, en tredjedel – färgade grönsaker som morötter och sötpotatis, och den sista komponenten – svavelrika livsmedel (t.ex. kål eller lök).

I denna kombination har grönsaker den maximala sammansättningen av näringsämnen, varav 17 är oumbärliga för människors hälsa. Kalium, kalcium, vitaminerna B12, A och D är de viktigaste av dem.vi växer bäst i våra sängar

Exempel på en liten trädgård med användbara sängar

För denna trädgård kommer att kräva två parallella upphöjda bäddar, indelat i 8 avsnitt för att rymma alla grönsaker för nästa plantering planen:

  1. Tidig spenat, och sedan blomkål (efter samling av spenat).
  2. Purjolök planterad med morötter.
  3. Endiv i kombination med kål.
  4. Lök, och sedan höns (efter skörd av lök skördas).
  5. Broccoli med kålkål.
  6. Kinesisk kål, planterad med chard (en av betesorterna).
  7. Betor, och efter skörd planterad muscatine pumpa.
  8. Vattenkress, följt av en andra skörd av spenat.

Man bör komma ihåg att det finns en signifikant skillnad i innehållet av vitaminer och mineraler i produkten, beroende på förhållandena under vilka den odlades. Jordens mindre fertilitet, desto mindre näringsämnen i grönsaker. Av detta skäl är det viktigt att överge bekämpningsmedel – först faller de i jorden där mikroorganismer lever. De överför orenheterna till växter, vars frukter konsumeras av människan. Således kommer toxiner in i kroppen.

Om jorden är rik på mineraler, är den befolad med aktiva mikrober, vilket säkerställer en hälsosam skörd.

Kom också ihåg att den stora storleken på morötter inte betyder att sådana morötter är bättre. Det är alltför beroende av gödningsmedel, vilket kan leda till jord utmattning och som ett resultat kommer de näringsämnen i frukt vara mindre.

gödselmedel för grönsakerNär planterade sängar, uppmärksamma eventuella avvikelser i tillståndet hos växter, för att fastställa orsaken till sjukdomen som möjligt. Håll koll på sådana saker som blad vissnesjuka, rost och mjöldagg, blad skadas av insekter eller tecken på förekomst av skadedjur avvecklas runt rötterna av planterade grödor.

Således kan du, genom att övervaka ditt sängs skick dagligen, förhindra problemet istället för att rätta till det. Detta är alltid lättare.

Nu är det dags att fortsätta med den fortsatta skapandet av din trädgård. När du tittar igenom katalogerna av frön, var uppmärksam på näringsvärdet. Tänk inte bara på hur mycket skörd du ska samla, men också om fördelarna med varje enskild produkt.