ogräs i landetDet är väldigt viktigt att kunna skilja ur ogräs från dina blommor, om bara för att skadedjur ska kasseras. Växande grödor i trädgården, du, i alla fall, växer samtidigt och ogräs. Observera att vissa av dem (t.ex. pigweed, maskros, portlak) kan ätas när de är unga och anbud, och odlas i ett område som inte utsätts för behandling av bekämpningsmedel.

De mest kända ogräs

Vi kommer att berätta om vanliga skadliga växter, så att du enkelt kan upptäcka bedrägerier i din trädgård.

blodhirs

blodhirsDenna anläggning toppar listan över skadedjur i Amerika. Det snabbväxande enåriga ogräset reproduceras av frön och förekommer mellan mitten av våren och slutet av sommaren när jorden värms upp. Det växer bra i torra hetklimat. Börja med att gräva croissant omedelbart, som du kommer att märka sitt utseende. Gräva en gräs med rötter med gafflar, eller täcka med svart film. Låt inte det föröka sig.

För att förhindra problemet, dela kampen i två steg. I början av vårmjölet används majsgluten (en organisk herbicid). Vid denna tid på året är jorden fortfarande kall, och crabgrassen är svagare. Varje gång denna årliga framgår av utsädet, och herbiciden förhindrar spiring, och därigenom förhindrar att ukrädet utvecklas. Återså gräsmattan på hösten. Detta gör att det nya gräset växer före nästa sommar igen attackera ogräset.

Det bästa skyddet mot crabgrass är en hälsosam, tät gräsmatta och jord med rätt pH-balans (7,0-7,5). Flerårig rajgräs är ett utmärkt alternativ. Det ger också insektskontroll, eftersom det utstrålar ett svagt naturligt toxin som dödar små flugor. Crabgrass växer bra i kompakta gräsmattor, så behandling med väteperoxid 3% i andelen en halv liter med 9 kvadratmeter. m. gräsmatta kommer att hjälpa till att utrota den irriterande växten.

Mar (Amaranth)

amarantEttårigt ogräs reproduceras av frön och kännetecknas av en karaktäristisk köttig huvudstjälk av röd färg. Han dyker upp på våren eller på sommaren och gillar varmt väder. Försök att gräva blomman innan den börjar blomma.

Related  Uppfödning av kycklingar från början

För att förhindra utslag av ogräs, täcka trädgården i vintern mulch, och i början av våren gräva en bra mark. I processen kan du ta in nya frö från Mari, så det är bäst att sätta upp jorden igen. Täck marken med fem lager av en våt tidning och strö en mulch med ett 15 cm lock.

Amaranth är ätbart. I juni kan och planteras unga blad kan och bör ätas, eftersom de är väldigt näringsrika.

Du kan lagra dessa örter är rika på vitaminer, liksom morötter och rödbetor, och sedan lägga till sallad, eller laga mat som spenat. Indianer använder svarta marini frön som mjöl för bakning.

groblad

groblad

Denna härdiga fleråriga multipliceras av frön och växer i ängar, betesmarker och gräsmattor. Det kan visas när som helst på året. Riva ut växten för hand och förstör den.

morgon glory

morgon äraEn årlig växt reproduceras av frön eller djupa horisontella rötter. Den blomstrande vinstocken springer i sen vår och är märkbar under hela sommaren. Även om blommorna ser attraktiva ut, kan morgon ära bli ett allvarligt problem vid varmt väder, eftersom det sprider sig snabbt. Försök att gräva gräset före blommande.

Vit mar

vit marDenna snabbväxande år fördelas med frömetoden. På sommaren suger gräset aktivt fukt ur marken, så ta bort det så snart som möjligt. Använd en skarp hops för att rengöra trädgården i denna växt.

Pyritei krypande

soffa gräsGäddan är ett stall av flerårigt gräs. Dess ledade, långa stråstammar bildar ett kontinuerligt lock på jorden, varifrån nya skott växer. Försök att gräva den här gräset så snart du märker det i trädgården. Förökat av frön.

Related  Krökets krumning i kycklingar – orsaker och metoder för behandling

maskros

maskros

Kända för sina ljusgula blommor och svullna sfäriska huvuden är maskrosor en av de mest igenkännbara arterna av trädgårds ogräs. Tandade löv av denna fleråriga är ätbara och används ibland i sallader på grund av det höga innehållet av vitaminer och mineraler.

För att dra ut maskrosen, ta den fast vid basen och försiktigt rocka den tills den djupa roten rusar helt ur marken. Alternativt, använd en handspade för att gräva ett gräs. Försök att ta bort hela maskrosrotet omedelbart, eftersom någon del kvar i marken kan växa igen.

portlak

portlakDenna enåriga växt förökas av små svarta frön och fragment av stammen. Gruvorna framträder i slutet av våren – tidigt på sommaren och har varmt väder, liksom rik bördig jord. Propolite eller dra den perforerade whiskyen så fort du ser den och förstör den. En skadlig växt kan leva i ditt land i många år.

Herdens väska

herdens handväskaEn blommande ettårig ogräs älskar kallt väder och dess gulbruna frön kan länge överleva i jorden. Försök att ta bort denna växt innan den sprider frön.

Nu vet du hur man hanterar ogräs, och hur man skiljer dem bland användbara växter på din webbplats. Kom ihåg att skadliga grödor bör elimineras snabbt och hänsynslöst. Då jorden kommer att vara bördig, och trädgården – väl underhållen.

Weed kontroll – video