eldstaden på deras sommarstugaSkålar till elden ökar snabbt popularitet. De förlänger den tid vi kan spendera utomhus, vilket ger mysighet och värme på de kalla kvällarna. Människor har alltid drabbats av tryggheten, värmen, atmosfären och de stora kulinariska möjligheter som brasan ger. Användningen av lägereldskålar i trädgården är ett modernt och bekvämare alternativ till konventionella brasar.

Hur man använder bålskålen

brasa i rekreationsområdetIdag använder människor trädgårdsbrasar för att träffas med sina familjer och vänner, för att laga mat på grillen och för att skapa ett ovanligt föremål för att betona originalitet av landskapsdesign.

mobilt lägereldIbland är skålen placerad för att underlätta rörelsen mellan trädgårdens huvudzoner. Till exempel kommer gästerna gärna att flytta från matplatsen eller poolen till lägerelden och tillbaka.

Tips för att skapa

bålskål och avkopplingsområdeOm du bestämmer dig för att bygga en brasa i bakgården, tänk noga på storleken och platsen för den eldiga elden. Trots det faktum att du kan göra konstruktionen ganska voluminös, är den medeldiameter av skålen som används i trädgården ca 1 m. Dessa dimensioner inkluderar både skålens yttre kant och eldningsområdet. Det mest behagliga avståndet från elden till fötterna ligger på ytterväggen, 25-30 cm.

högt bonfireOm skålen är ordnad så att den ligger på marken med marken, måste folk krossa den för att känna värmen. Om du vill att bålens yttervägg ska fungera samtidigt som sittplats, gör den ca 50 cm lång.

Gör inte koppen för hög, för att människor inte kommer att känna sig bekväma lutande på kanten, och härden kan inte utstråla tillräckligt mycket värme för att värma resten.

Plats och väder

lägereld skål större än mYtterligare rekommendationer för byggandet av skålen för hjärtat handlar om fördelningen av ledigt utrymme runt det, liksom väderfunktionerna:

  • Dimensionerna av området runt skålen;
  • rost av vindar;
  • brandsäkerhet.

Related  Hur man lagrar grönsaker och frukter under lång tid

Hur stor ska vara det område du tilldelade platserna? Vissa ägare av eldskålar tror att avstånd på 2 meter är tillräckligt för att människor ska kunna flytta ifrån sig om de blir heta. Om strukturen är mer än 1 m, rekommenderar vi att du lämnar upp till 5 m ledigt utrymme.

dekorativa chalice skål vid dammenKontrollera med vindrosen för ditt område. Det rekommenderas inte att installera ett eldställe där vinden alltid blåser: För det första är det svårt för dig att släcka en eld, och för det andra måste gästerna hela tiden undvika röken som flyger in i ansiktet.

Om du planerar att göra stationära bänkar eller stolar, lägg dem inte för långt från elden. Ordna dem så att du känner dig bekväm och varm.

kålskål kombinerad med bordObservera att det i vissa områden är förbjudet att öppna eld för att undvika brand- eller luftföroreningar. Du kommer förmodligen att behöva brandinspektionstillstånd, eftersom hon vill vara säker på att du inte installerar Kostrovo skål på trä veranda, eller för nära brännbara hängande grenar eller blad.lägereld vid poolen

Idéer för lägereldskålar

Det finns många typer av eldkoppar till trädgården. Det enklaste och mest budgetalternativ är att köpa en färdig design i en lokal butik. Som regel är den gjord av lättmetall och är utrustad med ett galler med skydd från gnistor. Designen är mobil, och den kan enkelt flyttas runt i trädgården.

metall eldstadenOm du bestämmer dig för att göra koppen själv, kan ingenting begränsa fantasinflödet. Du kan använda tegel, betong, sten, metall eller en kombination av alla dessa material.

stenskålEn skål med slät betong i form av en halvklot är också ett populärt alternativ. De ser moderna och dyra ut.betongbjörnskål

Related  Fem sorter av lusthus i din trädgård

Du kan också göra ett bord med en eldig kopp i mitten. Denna design har ett lägereldsområde och en bred kant kring vilka plattor och bestick placeras. Bordet kan vara kvadratiskt, rektangulärt, rund och jämnt L-formad. Du behöver inte en vedspis. Det finns alla typer av gas- och propanalternativ som fungerar som ett utmärkt alternativ och lätt att använda.bord med brasa

Många experter på landskapsdesign specialiserar sig i byggandet av trädgårdsbål. De vet alla byggkoder och hur man gör byggnaden säker för dig.

enkel låg bålskålOm du bestämmer dig för att bygga en brandkorg själv måste du vara extremt försiktig så att inte flammen och gnistorna slår runt de omgivande föremålen. Använd eldfasta tegelstenar och brandbeständig caulk på botten och sidoväggarna på skålen. Följ de ritningar och instruktioner som utarbetats av yrkesverksamma, då kommer din skapelse att bli en källa till värme och mysighet, där du vill återvända igen och igen.

Design av brandläger – video