10 källor till användbart protein för utfodring höns under moulting

kycklingar på tjänsten varvetUnder första flocken släpper kycklingarna sina fjädrar över hönshuset i sådana siffror som det kan antas att en rovdjur har varit där. Vissa fåglar omedelbart fyller sig nästan helt, medan i andra kan märkningarna av smältning knappast märkas. Vanligtvis förekommer den första förändringen av fjäderdräkt hos kycklingar på hösten vid cirka 18 månaders ålder och fortskrider fortare än de efterföljande smältena. Det här är en helt vanlig process och det finns ingen anledning att oroa sig för – höstmulten indikerar att kycklingarna förbereder sig för vintern.

Kycklingar sprider fjädrar när det blir kallt. På detta sätt tenderar de att hålla luften värms upp av kroppen, mellan ytan av huden och fjädrar – skapar detta en slags buffert för skydd mot kylan. Om fjädrar är gamla, trasiga eller smutsiga kan fåglarna inte fluff dem väl, så molt innan vintern – det är en garanti för att kycklingarna inte kommer att frysa på grund av den nya fjäderdräkt.

kycklingFjädrar kycklingar ca 90% protein (i själva verket är de bildade av keratin – samma proteinfibrer som utgör hår, klor och hovar hos andra djur), 8% av vattnet, och resten – det är vattenolösliga fetter. Därför genom tillsats av små portioner av protein i kosten för höns i ruggning säsongen kommer du hjälpa dem att växa nya fjädrar för att snabbt förbereda sig för det kalla vintervädret.

Som regel, höns får den nödvändiga mängden protein av hög kvalitet balanserad foder för värphöns, liksom ytterligare livsmedel som fåglarna brukar befinner sig – skalbaggar, maskar, sniglar, gräshoppor, ormar, ödlor, grodor. Dessutom finns det många växter med hög proteinhalt, som kan ges till kycklingar som behandlar hela året, men är särskilt användbart för att göra under hösten molt.

kycklingar letar efter vitaminerSäsongen ändring av fjäderdräkt liten mängd naturlig delikatess, rik på protein, kommer att vara mycket användbart för kycklingarna, även om vissa uppmanas att flytta under denna period på en speciell foder med hög proteinhalt.

Kom ihåg att antalet behandlar bör begränsas – högst 10% av den totala volymen av kosten.

Här är en lista över 10 rika proteinkällor som jag använder som en användbar behandling för höns under mullning.

ägg

kokta äggKokade ägg är en extremt rik proteinkälla, dessutom är kycklingar mycket förtjust i dem. Du kan givetvis ge fåglar och råägg, men det kan leda till oförutsedda konsekvenser, så jag råder dig fortfarande att koka ägget väl för säkerhet.

Fjäderfäkött

kycklingkött

Kokt kyckling eller kalkon kött innehåller också en stor mängd protein. Du kan även ge fåglarna hela slaktkroppen helt – när det gäller kycklingar, kan du vara säker på att de kväver brutna ben, så ofta händer med hundar eller katter. Du kan också behandla kycklingarna med biprodukter som lämnas från kalkon efter semestern.

kött

kokt nötköttHönor kan ges bitar av nötkött, lamm, fläsk eller ben med kött, samt biprodukter. Köttet kan användas i rå eller kokad form. När allt kommer omkring äter de också rå kött när de lyckas fånga småfåglar eller möss.

fisk

kokt fiskFisk i någon form – rå, kokt eller i form av konserverad mat – är en rik källa till protein som behövs av kycklingar under mullning. Du kan ge dem en hel fisk – tillsammans med huvudet, giblets och benen. Kycklingar älskar fisk väldigt mycket! Konserverad tonfisk eller makrill är också en användbar protein delikatess.

musslor

blötdjurSkal, kött och insidan av hummer, räkor, kräftor – i rå eller kokad form.

Mjölmormar

mjölmormarTorkade mjölmaskar – en av de bästa källorna till högprotein. Kycklingar från dem är bara galen! Om du har en önskan kan du odla mjölmmappar hemma.

Nötter och frön

solrosfrönFröer är en annan rik proteinkälla. Fräscha eller torkade pumpa frön, skalade eller inshell solrosfrön är utmärkta alternativ för kycklingar. Som en behandling kan du också använda hackade nötter – mandlar, jordnötter, valnötter. Ge inte hönsna en saltad solrosfrön eller nötter.

havre

havreHavre kan matas till kycklingar i rå eller kokad form som ett naturligt proteintillskott, vilket fåglarna verkligen gillar. Hela havre och havregryn är användbara.

groddar

groddfrönSprouted korn och baljväxter – en av de mest favorit delikatesserna hos kycklingar, som innehåller mycket högkvalitativa proteiner. Bönor, ärter, linser är ett utmärkt val. Växande plantor är ett enkelt och pålitligt sätt att ge höns till en extra källa till protein.

Mat för kycklingar

kycklingfoderLivsmedel som vanligtvis matas kycklingar under de första åtta veckorna i livet, innehåller betydligt mer protein än mat för värphöns. Jag skulle inte helt ersätta kostnaden för vuxna höns eller höns, även under förhöjning. Enligt min mening det bästa alternativet – det är att lägga till en del av den partiella paket foder till kycklingar (som du säkert till vänster) till den normala foder ömsat hönor, eller blanda den med foder till värphöns.

Nu vet du om några rika källor till användbart protein för höns under mull. Låt inte panik när du ser fjädrar överallt, men mata regelbundet fåglarna med proteintillskott.

Ytterligare ett anmärkning: Jag hörde att vissa rekommenderar under molten att ge kycklingarna kattmat, eftersom det har mycket protein. Personligen rekommenderar jag inte det. Kattmat är för katter, inte för kycklingar. Det är bättre att köpa dina fåglar några burkar med sardiner eller annan konserverad fisk – det kommer inte bara att vara mer användbart, utan också billigare!

Moult höns – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector