hus för enskilda binHemligheten hos ett stort antal frodiga färger och en rik skörd är bra pollinering. För att göra denna process mer produktiv, tänk på att bygga ett bihus i bakgården.

Hur ser ett bi-hotell ut?

bee hotelSådana bostäder liknar fågelhus, men i stället för fåglar lockar de sig till olika lokala bin, till exempel bikumor. Till skillnad från mellifer är dessa enskilda insekter extremt lydiga och pollinerar tre gånger mer effektivt. Tyvärr kan du inte få ett enda gram honung, men dina blommor kommer att vara doftande och expandera, och grönsaker och frukter kommer att hällas med våld.

stora bee hotelBeehus är gjorda av trä, inom vilka det finns naturliga material som är lämpliga för biodling: ihåliga vassar eller rör av papp. De är en idealisk habitat för ensamma bin som gillar att bosätta sig där och pollinera omgivande växter.

6 tips för framgångsrik utveckling av en boning

Vi kommer att dela upplevelsen av utländska trädgårdsmästare och ge sex viktiga rekommendationer som gör att du kan samordna fredligt med surrande insekter.

Undvik för stor

en bi flög in i hotelletMedan designen med en bredd på 1,2 m och en höjd på 1,8 m ser bra ut, lockar mycket uppmärksamhet och ökar tillväxten av lokala bin innanför, kommer storleken vara för ambitiös och kommer troligen att bli en börda för innehållet. Förutom fågelhusen, som ska rengöras vid slutet av varje år, bör insektsboendet uppdateras årligen med färskt häckningsmaterial. I allmänhet tar det inte mycket tid, men tänk på hur problematisk det kommer att vara att hantera alla “gästerna” som har bosatt sig inuti.

Var noga med att välja en husstorlek som matchar omgivningen. Till exempel kan ett kluster av blommande träd och buskar ge mer pollen än en blomgräsmatta. Följaktligen är en större struktur mer relevant för det första alternativet.

Related  10 källor till användbart protein för utfodring höns under moulting

Skydda bon från vind, regn och fåglar

Husdesign för enkla binNestande insekter kräver en plats att bo, som kommer att vara torr och säker. Det idealiska bihuset kommer att ha en utskjutning på ca 7 cm, vilket skyddar innehållet från väderlustar. Om fåglarna försöker attackera hålen i hålen, ta trådnätet och linda det i ett hus som en bubbla.

Installera inte nätverket direkt på utgångarna från uttagen, eftersom det hindrar bina från att tränga inuti. De behöver en plats att ta av och landa.

Använd rätt material av rätt storlek

version av biehotelletNaturliga, tillgängliga material passar bäst. Kartongrör och sjörör för bietest med rätt dimensioner kan lätt hittas på Internet.

Undvik bambu och plastrullar, eftersom de inte ger rätt nivå av avdunstning av fukt, vilket orsakar problem vid biverkningen. Hål för bon bör vara från 4 till 10 mm och djupt för att lämna ca 15 cm. Om hålen är för små, påverkar den sexuella funktionen hos nästa generations insekter negativt.

Plats och ett par ord om häftorna

Orientera bikhuset till morgonsolen, eftersom enskilda bin behöver värme för att få energi för flygningen. Placering av två byggnader, som var och en har något olika vinklar, kan ge bästa resultat.

puppar av binDe flesta insekter föredrar noonday skuggan, men stora skuggade utrymmen lockar enskilda vepsar. Vanligtvis betraktas de som användbara rovdjur, trädgårdsmästare som angriper sådana skadedjur som larver, larver och bladlusar. Ändå kan de jaga bietuckerna och klättra direkt in i huset.

På vintern behöver bjurlarna skydd

ett hus för bin i skogenSe till att insektsboendet är lättillgängligt så att du enkelt kan ta bort de fyllda boen och lagra dem på en varm, torr plats. De måste hållas under samma förhållanden och vid en liknande temperatur som i friluft, till exempel i en trädgårdshylla eller ouppvärmd garage.

Related  Fördelarna med att använda mulch i trädgården, på sängar och blomsterbäddar

Vissa sorter av bin kan producera flera generationer per säsong, så övervaka fyllningen av boet.

Samla bikakonger varje vår

Efter att ha skyddat och lagrat häckmaterial under vintern tar du bort dem och samlar kokongerna i början av våren. Om möjligt, separera dem i utseende. Med rätt omsorg kommer dessa kokonger att bli en ny generation av pollinatorer och framtida hyresgäster i bikhuset.

Nu vet du lite mer om dessa fantastiska varelser och vilken typ av skydd de behöver för att bo i din gård. Din insats för att bygga och underhålla sina hem kommer att återbetalas hundra gånger när det kommer dags att skörda.