Cvetovi KalandiveRastline, ki jih združuje rod Kalanchoe, najdemo v naravi na južni polobli. Ni izjema in Kalanchoe Kalandiva, ki predstavlja miniaturno razkošno cvetočo podvrsto Kalanchoe iz Blossfelda.

Tako kot druge vrste Kalanchoe Calandiva ki rastejo kot sobni kulture in zasluženo šteje malo vzdrževanja negi rastlin, da je moč celo novice pridelovalca.

Opis značilnosti Kalanchoe Kalandiva

Miniaturna Kalandiva je spustila bujne socvetjeKalanchoe Kalandhiva mesnate ustnice, na katere so na kratkih ovratnicah ovalni ali ovalni listi trdno pritrjeni. Ker se Kalanchoe nanaša na sočnice, so listi precej mesnati in njihova nasičena zelena površina je sijajna.

V trgovini se majhni grmovje te vrste prodajajo pod imenom Kalanchoe Kalandiva Mini, presenetljivo z velikimi listi in bujnimi socvetji.

Dejansko je presenetljiv kontrast na videz podobne vrste je, da cvetenja Kalanchoe Calandiva traja približno šest mesecev, zbranih v racemose socvetje dvojne cvetje premerov centimeter lahko bela, rumena, oranžna, roza in globoko rdeče. Zbiranje na okensko polico Kalanchoe Calandiva mešanico različnih barv, je mogoče v zimskem in spomladanskem času, ko svetloba in barve najbolj potrebujejo, da občudovali svetle brsti, nato rastlina potrebuje kratek počitek za rast in zaposlovanje novih sil.

Z ustrezno nego Kalanchoe doma zbira popke v januarju, zadnji cvetovi pa se zbledijo šele v začetku poletja.

Cvetovi bela KalandivaPoleg tega rastlina raste hitro, nepretrgano in enostavno razmnožuje na več preprostih načinov. Kako poskrbeti za Kalanchoe Kalandhivo, tako da cvet sobe razkoši? Kakšni so pogoji za ustvarjanje te kulture za dolgo življenje in zdravje rastline doma?

Pogoji vzdrževanja in nege za Kalanchoe doma

Bright sun cvetTako kot skoraj vse sočnice Kalanchoe Calandiva ne daje lastnikom resnih težavah, razen za nekatere funkcije varstva, ki vplivajo na vstop na obrata v času cvetenja. In tu najpomembnejšo vlogo za cvetno kulturo igra organizacija za razsvetljavo.

V naravi Kalanchoe raste na odprtih območjih, kjer ni pomanjkanja svetlobe, vendar neposredni žarki ne morejo škodovati poganjam, listovju in cvetju.

Zato je za lonec z rastlinjo optimalno, da izberete mesto na okenski polici, ki se sooča z vzhodom ali zahodom. Če takšne možnosti ni, bodo severna okna morali zagotoviti Kalanchoe z dobro osvetlitvijo, na južnem pa – senčenjem grmovja. Cvetenje Kalanhoe Kalandhoe pade v najtemnejše obdobje leta. Rastlina, za razliko od mnogih kultur, ne potrebuje dnevnih ur, daljših od 9 ur, vendar je osvetlitev poznega oblačnega vremena preprosto potrebna. In kot pomanjkanje svetlobe in njen presežek lahko vodi do “neuspeha” rastline od polaganja brstov.

Zaradi tega majhno napako veliko oboževalcev vtis, da je praktično “za enkratno uporabo” cvet, in zagotoviti njegovo re-cvetenju kalanchoe ni oskrba na domu ne bo delovala.

Kalandiva na parceliV bistvu, se je le vzpostaviti ustrezno osvetlitev, da se zagotovi grm zalivanje in gnojenje primerne temperature kot Kalanchoe prepričan, da si bujne frotirja šopke na zadel vrhovi. Poseben temperaturni režim Kalanchoe Kalandhiva ni potreben. Poleti se cvet čudovito počuti v sobi, na terasi ali verandi, kjer se zrak segreje na 18 do 28 ° C. Ta nepretrganost vam omogoča, da vzamete lonce iz Kalanchoeja v vrt in celo z njimi organizirate sezonsko vrtnarstvo.

Related  Gnojilo za travnik: lastnosti krmljenja in izbira sredstev

Kako skrbeti za Kalanchoe, tako da je rastlina zadovoljna s cvetjem? Jeseni, ko bodo rastline postavile cvetni brsti, se temperatura kalanhove spusti na 14-16 ° C. V tem času je pomembno zmanjšati intenzivnost namakanja, ker lahko korenine, občutljive na prekomerno vlago, gredo pri nizkih temperaturah:

  • Pri zalivanju v jeseni je znak o potrebi po zalivu lahko komaj opazno nagubanje listov.
  • V drugih obdobjih leta je bolje, da se osredotočimo na stanje tal pod rastlinom. Če se tla sušijo za nekaj centimetrov, mora biti znak, da Kalanchoe Kalandhiva potrebuje vodo.

Pravilno zalivanje bo zagotovilo bogato cvetenjeMed ogrevalno sezono se rastlina ne more dodatno škropiti, vendar pa morate poskrbeti za majhno prho za listje. To bo ugodno vplivalo na metabolne procese, sintezo klorofila in rast Kalanchoeja.

Za hitro rastoče Kalanchive Kalanchoe, ki postaja kompakten, je izjemno pomembno, da resno odrežemo prekomerno kalijo poganjke.

Tovrsten ukrep ne le oživi grmičast videz, temveč tudi prebudi nove rastne točke, spodbuja nastanek več socvetij.

Ob pomanjkanju svetlobe rastlina razteza in preneha cveteti.Včasih odsotnost cvetov povzroča prekomerno nego Kalanchoe doma, in sicer prekomerno gnojenje rastline z dušikom, kar povzroča aktivno rast zelenja. Pri izbiri mešanice gnojil za to kulturo je bolje voditi prisotnost mešanice fosforja in kalija. Ti elementi so izjemno potrebni za Kalanchoe za dolgotrajno masovno cvetenje. Kot pripravljen izdelek lahko poskrbite za gnojila za sočne in cvetlične rastline.

Transplantacija rastlin poteka po potrebi, ko koreninski sistem Kalanchoe leti skozi zemljo in zahteva širitev “življenjskega prostora”.

Med cvetenjem Kalandivu ni mogoče presaditiMed cvetenjem korenine praktično ne rastejo in vsaka manipulacija z grmovjem lahko povzroči izgubo cvetja in popkov. Zato je v času počitka bolje presaditi mini Kalanchoe Kalandiva ali druge vrste, ne pogosteje kot v 2-4 letih. Za tla Kalanchoe ni posebnih zahtev. Glavna kakovost tal je razrahljana in precej enostavna. Lahko ste pripravljeni mešanici za sočne ali cvetoče rastline, pri čemer dodate na zadnjo tla četrtino volumna opranega peska.

Related  Ugodno eksotično za vaše vrtove – goji jagodičja

Razrezi za razmnoževanjeRazmnoževanje Kalanhoe Kalandhoe je najlažje doseči z rezanjem potaknjencev odraslega grma:

  • Deli rastline so tako zlahka zakoreninjeni, da lahko uporabite ne le hranilni substrat, mokri pesek, ampak tudi navadne vode.
  • V enem tednu se oblikujejo korenine, ki so dovolj velike za presaditev potaknjencev na stalno mesto. Hkrati pa zračne korenine, ki so na voljo na streljanju, prevzamejo vlogo navadnih korenin.
  • Kalanchoe bo cvetel z ustrezno oskrbo doma, v približno šestih mesecih.

Posevki, posajeni v lončkihČe imate dovolj potrpljenja, lahko dobite mlade rastline iz ločenih listov Kalanchoeja. Da bi to naredili, je list s peceljko rahlo nagnjen in valjan za polovico v primerni zemlji. Po nekaj časa v odprtinama na robu ponjave bo majhen izpust, ki z rastjo in pojavom korenin in sajenje mogoče ločiti za vzrejo.

Iz drobnih semen, včasih zorenje doma, lahko rastejo tudi nove kepe, vendar pa ne more upravičiti pričakovanja pridelovalca, kot Kalanchoe hibridni Calandiva mešanica prodajajo v trgovinah, v tem primeru, ne ohrani starševske lastnosti.

Kako urediti Kalanchoe Kalandhoe – video