Zakaj pusti rumeno v KalanchoejuKalanchoe je najljubši houseplant cvetličarjev po vsem svetu. Konec koncev, cvet skoraj vse leto lahko prosim svoje lastnike s čudovitim dekorativnim cvetenjem. Druga prednost te kulture je mogoče pripisati dejstvu, da se reproducira zelo enostavno in ne zahteva posebnih manipulacij med saditvijo. Vendar kljub vse nepretrganosti, vendar brez kakršne koli skrbnosti, pridobivanje privlačne kopije ne bo tako enostavno. Poleg tega lahko napačna skrb povzroči resnejše težave.

Najnujnejša težava, ki se pogosto pojavlja v različnih forumih cvetličarjev, je, zakaj Kalanchoe rumeni listi? Razlogi za ta pojav so lahko več. V nadaljevanju razmislimo o glavnih možnostih.

Vzroki porumenelosti listov

Vzroki porumenelosti listovPojav popolnoma rumenih ali suhih listov na Kalanchoeju, kot tudi zvijanje konic listne plošče, lahko kaže na nastanek razvoja bolezni ali o množenju škodljivcev. Vendar je včasih vir težav v napačni oskrbi rastline. Ugotovite, kaj je “nesreča”, ki je značilen za določenega predstavnika flore, je v domu mogoče. Zato je treba razumeti, kakšni so vzroki takšnih pojavov. Najprej strokovnjaki povezujejo porumenelost listja z naslednjimi dejavniki:

  • neskladnost s tehnologijo iztovarjanja;
  • nepravilno izbrana tla;
  • nepravilna izbira umestitve;
  • neupoštevanje pravilnega temperaturnega režima;
  • neustrezna organizacija namakanja;
  • nezadostna ali prekomerna količina mineralov in elementov v sledovih.

Nepravilna oskrba ali škodljivciSeveda bi morali razmisliti tudi o možnosti pojavljanja različnih škodljivcev, pa tudi dejstvo, da lahko listi postanejo rumeni in od naravnih razlogov padajo, to je, ko se njihov življenjski cikel konča. Če je vzrok problema v nepravilni skrbi, da bi se izognili takim težavam, je treba razumeti, kako pravilno izvajati vsako od navedenih točk.

Vkrcanje in presaditev Kalanchoeja

Zahteva prenosV naših hišah se lahko pojavijo novi izvodi cvetlične kulture zaradi nakupa v specializiranih prodajalnah ali v primeru majhnega snemanja. Načeloma ni pomembno, na kakšen način ste kupili Kalanchoe, morda je čas za presaditev dolgotrajnega cvetja, pomembno je, da ga pravilno posadite. Ugodno obdobje za sajenje, seveda, spomladi. Najprej je treba pripraviti mešanico tal in posodo za postavitev obrata.

Nepravilen prenosLonec ne sme biti preveč prostoren ali se lahko v eno posodo hkrati vstavi več plasti. Kar se tiče polnjenja, mora biti zemljišče za Kalanchoe ohlapno, lahko pripravite takšno sestavo: mešajte v enakih delih humus, pesek, list in zemljišče. Tu lahko najdete pripravljene mešanice, ki so posebej oblikovane za sukulente. Obdelujte rastlino skrbno, saj ima precej krhke liste in stebla. Na dnu lonca položimo plast drenažne vode, na zgornjem delu pa poliramo volumen. Potem je postopek postavljen in preostalo zemljišče se dopolni. Pot je treba rahlo pretresati, da napolni praznine in obilno razlije vodo pri sobni temperaturi. Če je zemlja močno poravnana, je treba izdelati še eno podsipku.

Ko kupujete cvet v trgovini, jo morate v bližnji prihodnosti ponovno zasaditi. Konec koncev, v oknih rastline so v lonih, napolnjenih s transportnimi tlemi, v katerih ni hranljivih snovi, in obstajajo le cvetoči stimulansi. Če v taki zemlji držite rastlino dolgo, lahko povzroči njegovo smrt.

Nega doma

Nepravilna oskrbaPresajeno cveto je treba postaviti na svetlo in toplo mesto, ker se Kalanchoe nanaša na fotofilne rastline. Idealna lokacija je jugozahodno ali jugovzhodno okno. Na južni strani ali pri neposredni sončni svetlobi lahko konici listov začnejo rumeno. Kar zadeva temperaturo, naj ne bi presegla 30 in ne bi bila nižja od 20 stopinj od pomladi do jeseni, pozimi pa je zaželeno zagotoviti cvetni počitek, s čimer se temperatura zmanjša na povprečno 15 stopinj.

Kalanchoe – rastlina, ki raje 10-urni svetlobni dan. To omogoča doseganje bogatega cvetenja in polnopravnega razvoja cvetne kulture. Zato je poleti treba umetno skrajšati dan in pozimi, nasprotno, nekoliko podaljšati, s poudarkom na rastlini.

Naslednji trenutek je zalivanje Kalanchoeja. Rumenje listov se lahko pojavi z nezadostno vodo ali s prekomerno vodo. Določitev posebnega vzroka je lahko z zunanjim pregledom. Če so listi zatemnjeni in zviti, potem je treba povečati količino vlage, če so listi bledo rumeni in mehki, zato je treba zmanjšati količino vode. Strokovnjaki priporočajo polnjenje vode ob poleti in zmerno zimo. V ta namen je potrebno uporabljati samo toplo in stalno vodo. Če je prostor, kjer je cvet vroč, lahko razporedite škropljenje na pločevino. Vendar pa je treba ta postopek izvajati precej redko, saj lahko s povečano vlago cvet začne gniliti.

Skladnost s pravili sajenja in negeVzrok bolezni Kalanchoe v listih je pogosto prekomerno zalivanje, v tem primeru se lahko razvije plesni plesen ali nizka temperatura, pri kateri se siva plesen pogosto pojavi. Tudi videz cvetja je lahko pokvarjen, ko je pomanjkanje mineralnih snovi ali njihova prekomernost. Strokovnjaki priporočajo, da rastlino hranijo 2-krat na mesec med rastjo (to je od pomladi do jeseni). V ta namen je mogoče uporabiti že pripravljeno mešanico, na primer za kaktuse.

Cvetličarji svetujejo, da natančneje pogledajo rastlino, včasih na stanje listov, ki jih lahko natančno razumejo, kateri elementi manjkajo. Zlasti:

  • stimulacija robov letakov povzroča pomanjkanje borov;
  • počasen razvoj rastlin in majhnih listov kaže na pomanjkanje dušika;
  • madeži na listih in umiranje poganjkov je razlog za pomanjkanje molibdena;
  • porumenelost, gubanje ali smrt spodnjega listja označuje presežek fosforja.

Če povzamemo, lahko rečemo, da je izgled rastline odvisen od tega, kako bo organizirana njegova vsebina. Na splošno skrb za dom za cvet Kalanchoe, katerega fotografijo je mogoče videti spodaj, ni zelo težko in precej sposobno že od začetnih cvetličarjev.Mlade rastline začnejo cvetati

Dobro urejena rastlina

Obrat se dobro počuti

Rezultat dobre skrbi

Bogato cvetenje

Dobra nega

Lepo cvetenje Kalanchoe

Skrb za Kalanchoe – video