Mladi biljka cvjetaZvjezdani ili zvjezdani pelargonium je nevjerojatna biljka, za razliku od klasičnih sorti, koja je još uvijek prepoznata i cijenjena od strane većine vinogradara.

Pelargonium Lotta Lundberg

Pelargonium Lotta LundbergCvjetni spavač Pelargonium Lotta Lundberg ne može se previdjeti. Poput svjetleće bogate ružičaste nijanse, zvjezdasti cvjetovi se skupljaju u zaobljenim gustom cvatu. Snažne smećkaste stabljike proizilazi i ekspresivno sa zonom tamnih listova dodaju samo dekorativnost ovoj sorti.

Cvjetni spavač Pelargonium Lotta LundbergBušotine kompaktne, minijaturne, pogodne za držanje u stanu, ali neće proći neopaženo iu vrtu, u blizini stjenovitog brda ili u posudi za cvijeće.

Pelargonijeva brončana leptir

Pelargonijeva brončana leptirJoš jedan spektakularan Zvjezdani – je Pelargonium bronca Leptir, naznačena šarene cvatnju zvjezdastih cvjetova losos hladu i ukrasnog lišća s kovrčavom tamnom prostoru u središtu lisne plojke.

Sjajni Pelargonijev cvijet Brončana leptirZvjezdani pelargonium, uključujući ovu zanimljivu raznolikost, ne može se zbuniti s biljkama koje proizvode dvostruko cvijeće, ni s rosaceous ili tulipani slične sorte. Oblik corolle u ovom slučaju je najbliži karanbi. Polu-dvostruki cvjetovi sastoje se od vrhunca, odrezanih po rubnim laticama lososa.

Biljka će imati najveći učinak na sadnju na cvjetnjaku na dobro osvijetljenom mjestu, pažljivoj njezi i obrezivanju.

Pelargonium Richard Hodgson

Pelargonium Richard HodgsonKompaktni grmlje zvijezda-zonski Pelargonium Richard Hodgson uživati ​​u ljubavi mnogih ljubitelja sobne biljke, sorte, prema vinogradara, te je ugradio najbolje značajke zvjezdaste i klasične biljke.

Blooming zvijezda zona pelargonium Richard HodgsonGrmlje ne zahtijeva pažljivu brigu i oblikovanje, sama biljka daje bočne izbojke i održava dobru formu. Čak i bez cvjetova, grmlje izgledaju atraktivno zbog karakterističnih “žarnih” zvjezdica, s tamnom kontrastnom zastavom u sredini ploče listova. Ali s pojavom cvjetnih stabljika biljka pokazuje sve svoje šarm.

Cvijeće u ovom stupnju Pelargonium, kao na slici, imaju složenu boju. Na bijeloj ili ružičastoj pozadini, koja postaje zasićena na vrhove latica, jasno su vidljive svijetle vrpce, mrlje ili vrlo velika područja crvene ili karmanske boje. U isto vrijeme, kao i svi zvjezdani, latice Richarda Hodgsona zacrnjeni su. Corolla je vrlo prozračan, od frotir s primjetnim crvenim stablima.

Related  Willow Japanski Hakuro Nishiki – opis, pravila sadnje i njege

Pelargonijev fleksibilni

Pelargonijev fleksibilniNatjecanje, drhtanje Pelargonium Flecks je minijaturna biljka u obliku zvijezde koja muče vinogradara s polu-dvostrukim cvjetovima – zvijezda tople ružičaste boje lososa. Srednji je cvijet istaknut, a do rubova figurativno uklesanih latica, ton postaje topao, zasićen.

Pelargonium je fleksibilan u dizajnu krajolikaNa malom, dobro oblikovanom grmu, prekrivenom malim listovima, sjajni veliki cvjetni pupoljci izgledaju sjajno. Raznolikost nije lagana, lako cvjeta i ne prolijeva cvijeće dugo.

Pelargonium Gosbrook Robyn Louise

Pelargonium Gosbrook Robyn LouisePatuljak Pelargonium Gosbrook Robyn Louise je savršen izbor za dom. Mali uredan grm ovog razreda pelargonija, kao na fotografiji, obilato cvjeta i može postati ukras bilo kojeg prozorska dasaka.

Dobro održavani grm pelargonija Gosbrook Robyn LouiseBiljka se ne razlikuje po visokim stopama rasta, ne želi odrasti, izbojci čine gustu krunicu koja se prostire. Lišće ove vrste pelargonija, poput onih drugih zvjezdana, ozbiljno se razlikuje od zaobljenog lišća klasičnih zonskih sorti. Ali to samo dodaje šarm grmlja, a iznad njih neće se činiti dvostruko ružičasto i ljubičasto cvijeće. Karakteristična značajka koronama je konkavna latica nalik na maleni brod.

Pelargonium Hulverstone

Pelargonium HulverstoneU nizu peludnog pelargonija s zvjezdanim cvjetovima ne može se primijetiti sorta Hulverstone. I ne samo to, Pelargonium Hulverstone ne zahtijevajući da odu, gotovo samostalno formira kompaktni krunu, nekako se izdvaja svijetle, gotovo žute, svijetle lišće, prisiljavajući biljka doslovno sjaj na prag.

Patuljak Pelargonium HulverstoneCvjetovi ovog pelargonija su vrlo pahuljasti, slično bijelo-ružičastim pompom. Pojedinačni cvjetovi su frotirni, s paletnijim središtem i svijetlim laticama s mrkvom i lososom.

Pelargonium Elmfield

Pelargonium ElmfieldMinijaturni Pelargonium Elmfield krasiti ne samo pupoljci srednje duboko crveno prošarana srebrnim prugama i polu-double cvijeća, ali i bogat zeleno lišće s ljubičastim pjegama na svaki od zuba.

Vrlo neobična pojava biljke i sposobnost dobro grananja i ne žuri s vertikalnim rastom privlači kultiviranu pažnju uzgajivača.

Pelargonium Kitbridge Vic Caws Lipnja Patricia

Pelargonium Kitbridge Vic Caws Lipnja PatriciaPatuljasti, spokojan sa svijetlim grimiznim cvjetovima Pelargonium Kitbridge Vic Caws lipanj Patricia je pronalaženje prozorskog pragova. Podsjećajući “Božićne zvijezde” cvatu čak i ljeti, neće vam dopustiti da zaboravite na svoj omiljeni blagdan, a lišće, koja prikazuje sve znakove dekorativne u svjetlu, ugoditi će zimi.

Related  Dobro se brinemo o japanskoj kameliji

Uz dobru rasvjetu na listovima lopatice su savršeno vidljiva mjesta čokolade. Grm se lako oblikuje i cvjeta.

Pelargonium Rushmoor Zlatni prstenovi

Pelargonium Rushmoor Zlatni prstenoviKao pravi minijaturni, Pelargonium Rushmoor Golden Ruffles raste vrlo sporo, voljno daje bočne izbojke i obilne cvjetove.

Serija se s pravom može pripisati raznolikosti, budući da mali zlatni lijevi pelargonium na suncu pokazuje tamnu narančasto-smeđu zonu. Cvjetovi su nježni ružičasti lososni zvjezdani cvjetovi s izduženim laticama. Boja korule nije jednolična. U središtu i uz rubove bizarno zakrivljenih latica, nijansa gubi svoj intenzitet. U središtu cvijeta nalaze se svijetle narančaste stabla.

Rushmoor Golden RufflesRaznolikost je idealna za kućnu uzgoj i lako će se nalaziti na prozoru.

Pelargonium Starstorm

Pelargonium StarstormPelargonium Starstorm s obiljem pjegavih frotirnih cvjetova nalazi se za cvjećare koji nemaju slobodno mjesto za cvjetne lonce, ali žele dobiti takvu neobičnu biljku. Grmovi ove sorte su vrlo mali, dobro granaju i nepretenciozni.

Neobična cvijeća Pelargonium StarstormCvjetanje tog pelargonija može se nazvati rekordom. Snježnobijela, s grimiznim mrljama i prugama, cvjetovi se izmjenjuju s gotovo potpuno crvenim korabama, što dodatno šarmu dodaju grmlju.

Pelargonium Vancouver Centennial

Pelargonium Vancouver CentennialNeobična višestoljetna Centennial Pelargonium Vancouver nije slična ni jednom od opisanih biljaka. Neki od cvjećara smatraju da je to glavna prednost elegantnih kišobrana cvjetova s ​​skrletnim malim cvjetovima u obliku karanfila. I netko više sviđa svijetlo tamnocrveno-ljubičasto lišće s zelenom granicom na rubu tanjura i uz vene. Bloom je u izobilju dugo, a lišće, a uopće, tijekom cijele godine svidi oku.

Variegated Pelargonium Vancouver CentennialPelargonija tvori uredne grmlje koje ne zahtijevaju dugu formaciju i na suncu, što pokazuje sve svoje dostojanstvo u punoj snazi. Raznolikost je pogodna za domaću uzgoj, a za sadnju u vrtu, na primjer, kao rubne trake. Svijetle točke između kamenja ili na pozadini ukrasnih grmlja i četinjača.

Related  Kućna njega za gippeastrum

Video o zvjezdanom Pelargonium Bortwoodu