ograda za posteljinu od plastičnih bočicaOdlučujući za ukrašavanje terena zemljište, obratite pozornost na krevete plastičnih boca u zemlji dacha susjedi. Ovo je najjeftiniji izbor krajolika.

Ako ima puno plastičnih boca u zemlji, svi počinju razmišljati o njihovu recikliranju. S obzirom na to da materijal iz kojeg su izrađeni, nije sklon raspadanju, lako ih je izbaciti. Kako se ne bi uklopili u mjestu i ne šteti okolišu, možete izgraditi cvijet krevet plastičnih boca u zemlji, čime ne samo da smanjuje količinu akumuliranog kontejnera, ali i oplemeni uz početnu teritorija.

Čitajte i članak: prekrasne ručne radove izrađene od plastičnih bočica.

Kako napraviti bocu cvjetnjaka?

Odlučivši samostalno napraviti cvjetni vrt, vrijedno je brinuti o dostupnosti dovoljnog broja bočica. Nije bitno što je bilo prije njih. Cvjetni vrt iz boce sode vode ili piva i biljnog ulja jednako je lijep.

Kapacitet spremnika nema posebnog značaja. Pri izradi cvjetnog vrta možete koristiti apsolutno sve boce:

 • mala (do 1,5 litara) može se koristiti za zoniranje prostora i izradu pojedinačnih elemenata;
 • Veliki (5 do 6 litara) može se koristiti kao zasebni mali cvjetni krevet u obliku neke životinje.

Također će vam trebati poseban alat. Vrijedi paziti na dostupnost:

 • Oštri škare i nož. Pomoću njih možete izrezati elemente željenog oblika i veličine;
 • Stapler za povezivanje različitih elemenata među sobom;
 • Kvalitetni kabel, koji se često koristi za spajanje bočica jedni s drugima;
 • Sheila;
 • List papira;
 • olovka;
 • erasers;
 • Vladara.

Prije nego počnete izravno proizvoditi cvjetni vrt, najprije morate pažljivo izraditi skicu. Ako ne možete misliti na nešto zanimljivo, trebali biste pogledati fotografije cvjetnjaka iz plastičnih bočica. Možda, nešto poput njega i djelovat će kao ideja za stvaranje vlastitog remek-djela.

Nakon što odlučite što ćete učiniti, morate uzeti list papira i napraviti prvu skicu. Rad bi trebao biti na ljestvici. To ne samo da će pojednostaviti implementaciju ideje zamišljene u stvarnosti, već će nam omogućiti i izračunavanje je li dostatan materijal dostatan. Možda ćete morati čekati ili poslati u trgovinu radi kupovine.

Ideje za naknadnu inkarnaciju

Najčešće cvjetni sloj plastičnih bočica, izrađenih ručno, ima oblik kruga, kvadrata ili pravokutnika. Ali, ako želite, možete pokazati kreativnost postavljanjem plastičnih bočica cvjetnjaka u obliku leptira ili neke smiješne životinje.

Related  Sadnja lososa u prigradskim područjima u Sibiru

krevet od plastičnih bočica

Redoslijed rada u ovom slučaju je sljedeći:

 • Pripremljeno je mjesto;
 • Opisuju se obrisi buduće cvjetne grede iz boca;
 • Na liniji označavanja za optimalnu dubinu ulijevaju plastične boce;
 • Unutar cvjetnjaka izlijeva se tlo kako bi se postigla optimalna visina cvjetnjaka;
 • Cvijeće je posađeno.

Zoniranje teritorija

Ako područje zemlje zemljište ne dopušta da stavite takav cvjetnjak, možete ići na vertikalnu ravninu. U tu svrhu, mini-cvjetne grede iz plastičnih boca fiksirane su na ogradu i zid kućice. Ovaj krevet ne zauzimaju puno prostora, ali zahtijevaju više pažnje, kao što će biti potrebno napraviti zalijevanje češće zbog brzog sušenja tla.

Vertikalni cvjetni sloj plastičnih bočica

Ako ova opcija izgleda dovoljno jednostavna i radno intenzivna, valja razmatrati mogućnost izrade cvjetnog gnijezda labuda od plastičnih bočica. Kao osnova u ovom slučaju koristi se spremnik od pet ili šest litara, koji je iznutra prekriven bijelom bojom. Swan vrat mogu biti izrađene od dužine od debele žice, savijena je u prepoznatljivom obliku, a ožbukani na vrhu komada plastične boce, tako simulirajući perje. Tlo se može izlijevati izravno u “tijelo” labuda, tj. bočicu od pet litara, ili u posebnim vazama, koje se tada mogu instalirati.

Cvjetni labud napravljen od plastike

Za one koji smatraju labud prekompliciranim likom, svinje bi možda vole. Da bi ih proizveo, dovoljna je jedna velika boca. Rezanje rupa za zemlju, od slika možete napraviti uši i rep. S unutarnje strane bočica mora biti prekrivena ružičastom bojom. Poklopac boce je peta prasca. Trebate samo slikati karakteristične linije i staviti dvije točke. Također ne zaboravite na oči. Može se slikati crno. Po želji možete dobiti male noge iz malih bočica. Sve, cvjetnjak je spreman: možeš saditi cvijeće.

cvjetni sloj svinje iz plastične boce Fotografija

Prednosti cvjetnih kreveta iz boca

Pored smanjenja negativnog utjecaja na okoliš, možemo također primijetiti:

 • Dugi vijek trajanja takvog cvjetnog sloja zbog trajnosti materijala koji se koristi za proizvodnju. To je osobito istinito kada se uzgajaju trajnice. Ograda iz plastičnih bočica neće dopustiti korijenima biljaka da se šire preko cvjetnjaka;
 • Sposobnost sprečavanja pretjeranog sušenja zemlje;
 • Mogućnost zamjene pojedinih elemenata cvjetnih elemenata u slučaju oštećenja jednog od njih.

Related  Naučimo kako rastu glicerin u različitim klimatskim zonama

Video: kreveti od prasadi iz plastičnih bočica