djevojka kreira krevetićKorak-po-korak upute za izradu cvjetnih crijeva za one koji, bez čvrstog ulaganja, odlučili napraviti mali komad zemljišta rajski kutak, ulažući dušu i snagu.

Ne možete na bilo koji način zaboraviti plišni cvjetnjak koji je nedavno vidio u poznanicima na zemljištu. Izgleda da je poznato u očima biljaka i cvijeća, ali njihove kombinacije i jednostavnosti jednostavno su nevjerojatne! I vi ćete moći stvoriti svoj vlastiti projekt, dizajn koji će biti inherentan vašem svjetonazoru. Kako to učiniti? Pročitajte i uvjerite se da je sve u vašoj moći.

Osnovni principi

U dizajnu bilo kojeg cvjetnog kreveta ili cvjetnog vrta, postoje određeni principi koji će pomoći povećati njihovu percepciju i atraktivnost. Malo o njima. Potrebno je odlučiti:

 • Koje bi sheme boja trebale biti predominantne;
 • Hoće li cvjetnjak biti mjesto kontinuiranog cvjetanja ili samo određeno vrijeme;
 • Biljke, koje bi trebale biti poželjne kulture – jedna ili više vrsta;
 • Koje od predloženih postrojenja su slične u smislu zahtjeva za tlo, rasvjetu, klimu i vlagu;
 • Kada vrijeme cvjetanja započne i završava;
 • Koji oblik bih volio vidjeti cvjetnjak.

Ne bojte se puno savjeta. Izrada cvjetnjaka na dači će dati puno pozitivnih osjećaja vlasniku i njegovim rodbini.

Savjet! U početku, odlučite koliko vremena i truda ste stvarno spremni potrošiti na brigu za cvijeće. Ako shvatite da su resursi vaših mogućnosti jasno ograničeni, onda je vrijedno prebivati ​​na biljkama koje ne zahtijevaju svakodnevnu pozornost. Ili koristite usluge vrtlara.

Izračunava se gustoća slijetanja i izrađuje se plan.

Sustav planiranja biljaka za cvjetni krevetZa bolju ideju o tome kako napraviti krevetić s vlastitim rukama, dobro je napraviti plan, po mogućnosti pomoću papira milimetara za to. Nemojte biti previše lijeni da slikate mjesta sadnje budućih biljaka sa spektrom boja koje biste željeli vidjeti.

Related  Znate li kada kopati zumbule nakon cvatnje?

Koliko saditi biljku za 1 kvadrat. m izračunava se na sljedeći način:

 • Visoke i velike biljke – od 1 do 3 komada;
 • Srednje veličine, kompaktne – od 4 do 7 kom .;
 • Niska raste – do 10-11 kom .;
 • Dekorativno tlo – do 10-15 komada.

Na planu je potrebno naznačiti broj biljaka i imena njihovih usjeva.

Savjet! Pokušajte sijati biljke asimetrično. To će dati prirodnost za sadnju. Treba ih postaviti tako da imaju mjesta za rast.

Prebacujemo plan na zemljište

zakrivljeni cvjetni krevetKorištenjem mjerne mjerne trake, konop i konopci opisuju granice buduće cvjetne grede. Unutar, oko 20-25 cm, uklanja se gornji sloj tla. Pažljivo je iskopan, čist od korijena, korova i drugih nepoželjnih elemenata – kamenje, staklo itd.

Ovisno o stanju tla, dodajte potrebne tvari – pijesak, treset, humus i, prema uputama, mineralna gnojiva. Zatim se izravnati i lagano utisnuti.

Lijepo ukrašene granice pomoći će da cvjetnjak postavi pojedinca, otkrivajući karakter i način razmišljanja vlasnika. Materijal može biti potpuno drugačiji. – ukrasne granica koje su dostupne u trgovinama, kamenu, plastičnim bocama, ukinuo dna prema gore, cigla, ručno pletenim vrba ograda, itd Zatim, označiti mjesta za sadnju cvijeća.

Sadnja biljaka na krevetu

Ovisno o biljnoj vrsti, neke su posađene u cvjetnjaku u obliku sadnica, a druge su sjeme. Udaljenost između sjemena treba odgovarati uzorku sadnje.

Savjet! Da bi se izbjegla dodatna izravan negativan utjecaj na biljke, potrebno je postaviti lonce sadnica na zakazanom mjestu i osigurati da se sve uklapa namjeravani mjesto slijetanja cvijeća i grmlja.

Sadnice treba saditi na sljedeći način:

 • 15-20 minuta prije slijetanja, vodite je dugo;
 • U lijevoj ruci uzmite čašu, a desnim dlanom ga pričvrstite odozgo, tako da je stablo cvijeta između prsta;
 • Nježno s lijevom rukom okrenite staklo naopako, držeći zemlju biljkom s desne strane;
 • Nešto lagano pritisnemo na staklo, iz nje izvadimo sadnice, a mi ne ispružujemo stabljike – to samo leži na dlanu;
 • Stavimo kvržicu s korijenskim sustavom u pripremljenu zalivenu rupu;
 • Šupljine se obilno ispijte vodom.

Related  Njega i uzgoj u vrtu kamelije

Daljnja briga za sadnju biljaka sastoji se od korova, opuštanja, pravovremenog navodnjavanja i liječenja bolesti. Osim toga, uzimajući u obzir osobitosti ukrasnih grmova i cvijeća, potrebno je provesti pravodobno oblikovanje – obrezivanje, štipanje,

Obratite pažnju! Prije sadnje rizoma zrelog grma, ako je njegovo svojstvo dopušteno, treba podijeliti na nekoliko dijelova. To će mu omogućiti bolje navikavanje. Stare biljke ne podnose transplantaciju.

Da biste napravili cvjetni vrt vlastitim rukama, korak-po-korak je proces. To će vam pomoći savjetima danim u ovom članku.

Video: cvjetni pokreti izrađeni vlastitim rukama