Plioclycate ampel pelargonium i landskapsdesignBriljant blomsterstand av pelargonium på vinduer av få personer er overrasket. Oppreist busker eller geranium Pelargonium sone er godt kjent og elsket av dyrkere, men de hang-Downing varianter ikke så godt kjent, og bare øker i popularitet. Men det er bare nødvendig å sette en plante i hengende potter eller bruke til å dekorere vinduskarmene og balkonger, er det klart at den beskjeden, men utrolig vakker pelargonium er uunnværlig i hagearbeid og kan forvandle ethvert område.

I tillegg, Pelargonium peltatum, hang-Downing plyuschelistnaya Pelargonium kan brukes på loddrette flater, danner et tett teppe blomstrende hvis ønskelig, om å plante den i hagen på et flatt parti. Hvordan vokse, formere seg og ta vare på pelargonium, slik at plantene så lenge som mulig blomstrer, var attraktive og sunne?

Dyrking av ivy pelargonium

Hovedforskjellen er formen på arketPlyuschelistnaya heter Pelargonium vist på bildet, forpliktet til å blad form, det samme som for eføy, med fem lapper, læraktig og glatt. I naturen, tynn, men ganske sterke skudd av denne arten av Pelargonium er i stand til å klatre de steinete bakkene, noe som gjør anlegget såing. Men som i hjemmet Pelargonium hang-Downing vokst som kultur, stammer lengde på 70-100 cm og danner vakre kaskader, sveshivayas planter eller blomsterpotte å formidle vindu, balkong eller terrasse ekstra dekorativ effekt.

I en blomsterstand fra 6 til 15 blomsterParaplyblomstrer, som kombinerer fra 6 til 15 blomster, dannes i bihulene av grønt eller, avhengig av variasjonen, varierte, blader. I dag finner du Ivy-leaved pelargonium og med enkle, og med effektive terryblomster av alle toner og nyanser. Ikke uvanlig utvalg med kontrasterende flekker på kronbladene, stripene og den skarpe grensen, som i det fremlagte bildet av klimopelargoniet.

Rikelig blomstring av splattery pelargoniumSom andre relaterte arter, elsker Pelargonium den lyse solen, den utvikler seg godt og blomstrer med en lang lys dag. Planten tolererer lett tørre perioder, og om sommeren blomstrer det vakkert utenfor huset, for eksempel utenfor et vindu i en balkongboks eller i en blomsterpotte på en privat tomt. Samtidig er den optimale temperaturen på innholdet 20-25 ° C, men i varme dager med god vanning, mister buskene ikke dekorativitet, ikke visner og slutter ikke å blomstre.

Hvis ivelistnaya ampelnaya pelargonium er temperert, skriker det ikke det kalde snapet, men minustemperaturene for planter er dødelige.

Velger jordblandingen for planting, prøv å gjøre jorda vannløselig, sprø og næringsrik. Stagnasjonen av fuktighet i jorda er imidlertid farlig ved rotens rotasjon, så omsorg er planlagt slik at jordoverflaten fra vannet tørker. Aktiv vekst av busker begynner i mars og slutter med begynnelsen av høsten. I løpet av denne perioden blomstrer granulatene rikelig, og planter, spesielt de i potter, blir nødvendigvis matet.

Det er best å støtte buskene en gang i uken, alternerende organiske og mineralsk kosttilskudd, men ikke bli borte ved å introdusere nitrogenholdige stoffer.

Hvis jorden er overmettet med nitrogen, Pelargonium reagere hurtig vekst av skudd og blader, men blomstring markert svekkede knopper som dannes mindre, og hvis man ikke endrer dressinger ordningen helt fullført. For å danne blomsterstander plyuschelistnoy Pelargonium frodig med fjær inntil sent på sommeren krever regelmessig innføring av kalium- og fosforforbindelser.

Potash og fosforgjødsel garanterer en fantastisk blomstringEgnede og komplekse tilsetningsstoffer med overvekt av disse elementene. Magnesiumsulfat blir et utmerket hjelpemiddel for produsenten. Som en topp dressing gir denne forbindelsen planter med magnesium og svovel og fremkaller lang knoppdannelse.

Related  Planting og omsorg for anlegget Honeysuckle

Når man tar vare på pelargonium og forplantning av busker, er det viktig å vurdere at ikke bare nitrogen gir grønn vekst og stopper blomstringen. Den samme effekten produserer en for stor pot for planter. Derfor, når planting er det bedre å gi preferanse til beholdere bare for tykkelsen av fingeren av en stor eksisterende diameter på rotsystemet. Du kan også plante flere busker i en pott eller en balkongboks, noe som forhindrer planter i å “glemme” dannelsen av knopper, og vil gi sammensetningen en originalitet og prakt.

På slutten av vinteren eller i mars, trim de bared stilkene og klem kuttene, noe som gjør den ampelic ivy-leaved pelargonium grenen.

Ampel Pelargonium: Summer Outdoor

Unge planter trenger akklimatisering for planting i hagenHvis Pelargonium dekorerer rommet, gjorde hun ikke å tilpasse seg endringer i luftfuktighet, temperatur og lysforhold, det blomstrer hele sommeren i de mest komfortable forhold som ikke kan sies om planter, satt opp i hagen eller ut av vinduet. For gradvis akklimatisering plyuschelistnyh ampelnyh Pelargonium plantet i utvalgte beholdere busker med ankomsten av varmen begynner å stå utenfor, og pass på at plantene ikke faller inn under de temperaturer under null, og lenge var på direkte stråler fra solen.

Utmerket utseende plantet nær Pelargonium busker med kontrastfargerI mai eller litt senere, når det er på tide å gå fra frost, Pelargonium kan sendes til en fast plass der de skal tilbringe hele sommeren til høsten, når temperaturen begynner å falle til 10-15 ° C. Plyuschelistnye Pelargonium raskt kommer i blomst tid og svært attraktive, hvis de neste blomstrende busker med kontrastfarge på blomstene.

Vinterforhold for ampelisk spyttbærende pelargonium

Kutting av pelargonium utføres etter blomstringMed høsten begynte høstens pelargonium tilbake til rommet, men ikke i varme rom, men skape forhold for dem nær vinteren i hjemlandet av planter – i Sør-Afrika.

  • Til dette formål velges et lett, kjølig og tørt sted for pelargonium.
  • Oppgi en innholdstemperatur i området 7-15 ° C.
  • Reduser vanning, fukt bare jorda for å unngå røttens død.
  • Blad og stilker fuktes ikke, topp dressing er ferdig en måned før begynnelsen av vinteren.

Related  Pleie og gjengivelse av hagehibiskus

I lavsesongen trenger planter praktisk talt ikke spesiell forsiktighet, men det er ikke verdt å multiplisere pelargonium på dette tidspunktet. Stiklinger får ikke rot, og buskene er svake og langstrakte. Hvis hjemme er det vanskelig å skape en sydafrikansk vinter i august, fra de store plantene, kutte av toppklippene og rot dem. Unge planter kan vinter på de kule vinduene i huset, og om våren kan de plantes på balkongen eller i hagen.

Reproduksjon av ivy pelargonium

Forplantning av de likte varianter av ampelisk spittoon pelargonium kan være stiklinger og frøsåing.

Plantering av stiklinger i små potterDen første metoden brukes oftest, selv om frøene til denne arten stiger perfekt og gir mange kraftige unge busker for avstigning. Frø kan såddes fra november til april, da spirene om vinteren nødvendigvis trenger ekstra belysning, og gir en 12-timers lysdag. For å få frøplanter til å danne et kraftig rotsystem, lage løs og lett jord, bland i like deler torv, sand og søt, pre-desinfisert jord:

  • Du kan plante frø i store torvpiller eller potter, uten å grave inokulumet mer enn 5 mm.
  • Da er avlingen dekket med en film eller satt i et drivhus.
  • Vanning er veldig nøyaktig. Og ikke å sløre jorden, det er bedre å bruke en sprøytepistol.

Etter 7-10 dager i det lyse, varme rommet, vil de første skuddene vises, og en måned senere kan den unge ivy pelagonen plantes i potter og begynne å mate.

Reproduksjon og pleie av pelargonium i tilfelle av stekeprodusering er heller ikke vanskelig. Stiklinger er oppnådd, i august eller mars, avskjæring av de apikale delene av de vertikale skuddene. For bedre utvikling er det bedre å velge skudd på minst 7-10 cm i lengde med to par sunne sterke blad. Rote stiklinger utføres i løst underlag, hvor det behandlede kullpulver og tørkede 12-15 timer begrave skudd 3-4 cm. Care under oppdrett av Pelargonium denne fremgangsmåte er lik den busker vokser fra frø.

For beskyttelse av stegg er pelargonium bedre å bruke ikke en film, og ikke-vevet materiale som overfører fuktighet og forhindrer dannelsen av kondens.

En ung plante blomstrer etter vinteringI løpet av en måned blir plantens rotsystem sterkere, og floppy ampel pelargonium kan transplanteres i potter i størrelse. Blomstring fra unge busker kan forventes etter første vintering.

Related  Hva tiltrekker oss til Tuja Western Yellowow Ribbon?

Sykdommer av Pelargonium Split

Siden pelargonier ofte plantes i hagen eller dekorert av balkonger om sommeren, er det vanskelig å unngå svingninger i fuktighet og temperatur. Derfor, når du ser på bladene rustne eller tørre flekker, lyse områder eller et gult mosaikkmønster, må blomsterhandleren være våken og tenke på helsen til planten.

Ofte lider den sphaleristiske pelargonium av angrepet av skadelige sopp, virusmosaikk og klorose.

Skadede blader av pelargoniumAvhengig av sykdommens art, må buskene behandles med spesielt verneutstyr, de justerer fôring og vurderer vanningsplanen. Tross alt er høy luftfuktighet, mangel på lys og svakhet av planter de viktigste årsakene til pelargonium sykdommer. Som et forebyggende tiltak før planting Pelargonium nødvendigvis desinfisert jord, ikke tillater overdreven tettheten av busker som hindrer lufting og provoserer utvikling av sopp og skadedyr.

Når løsne jord under plantene, fjerne gulnet og løv, kuttet falmet blomstene og hindre jordplatetypen.

Video om beskjæring og rotting av pelargonium i høst