pruners tamanDi antara banyak model peralatan luar bandar, adalah mungkin untuk mencari sekretariat taman, kualiti yang baik dan pada harga yang berpatutan, bersenjata dengan pengetahuan. Jenis instrumen, profesional atau amatur, harus tegas dalam pilihan. Kaedah pengendalian gunting taman boleh menjadi tuil atau musim bunga. Alat ini mesti mempunyai bilah yang diperbuat daripada keluli berkualiti tinggi dan dengan mengasah yang baik. Dalam menjaga pengguna, pemegang dibuat dengan cengkaman yang selesa. Artikel menarik mengenai cawangan pencincang untuk taman.

Fiskars One-Handed Cutter

pemotong fiscardAlat pemotong berbeza dengan tujuan. Sekiranya anda ingin memangkas pucuk muda, gunakan pisang pelan Fiskars. Alat ini berfungsi sebagai gunting tajam tajam. Untuk memotong lebih tegar tetapi tidak lebih tebal daripada 3 cm, pemotong kenalan digunakan di bahagian cawangan. Ia mempunyai pisau yang lebih tipis, dan hanya bilah atas diperbuat daripada keluli tahan karat. Bilah keras yang diperbuat daripada plastik tahan lama membolehkan pemotong melakukan potongan yang tepat dan bebas.

Tema taman hiburan dan ia dihargai bahawa kerosakan minima mencetuskan kemungkinan penyembuhan luka pesat.

Alat ini digunakan:

 • untuk memotong kelapa sawit hijau;
 • memotong keratan, chibouks daripada anggur;
 • pemangkasan dan semakan akar semasa pemindahan tumbuhan.

Securities Fiskars dianggap sebagai alat yang boleh dipercayai dan mudah untuk tukang kebun, kerana mereka mempunyai cengkaman yang mudah, pemotongan yang lancar dan tidak memerlukan usaha yang besar di tempat kerja. Kos alat berkualiti ialah 600-700 rubel.

Gunting profesional Stanley untuk kegunaan profesional

prunerSekiranya kebun itu hancur, pokok-pokok tidak dipotong untuk masa yang lama, alat khas diperlukan. Ini adalah stenley garden profesional profesional. Pemegang peranti terdiri daripada dua komponen dan tidak tergelincir di tangan. Pewarna perang alat penyengat, mengingatkan kepada os. Kontur sarung tangan kanvas dengan pemegang yang terbuat dari bahan elastik dua komponen dan pemotong pemangsa berkesan dalam kerja. Terdapat sejenis alat dengan anvil. Pruner taman seperti itu meluruskan dengan cawangan kering tebal. Pemotong diperbuat daripada keluli khas, mereka tetap tajam untuk masa yang lama. Di samping itu, bilah tidak melihat pelepasan dan kotoran resin, dan jus mengalir alur khas, meninggalkan bilah kering.

Bypass profiler profesional direka untuk memberi bentuk yang diingini kepada pokok dan pokok renek.

Panjang instrumen adalah 20 cm, berat 230 gram. Harga pruner adalah 629 rubel.

Mengenali pemotong taman Black Decker

penyahkod hitam seksiSeksi GK-1000 yang digambarkan menggunakan tenaga luar dan boleh berfungsi sebagai pemotong atau pemotong, bergantung kepada tetapan. Handheld Black Decker garden secateur Deluxe kelihatan lebih sederhana. Contoh-contoh yang datang dari Amerika, melalui perintah individu melalui Negara Baltik dianggarkan kira-kira 2 ribu rubel, mereka mempunyai pemegang hitam, dan pemotong yang diperbuat daripada keluli digilap. Alat yang mudah dipakai dalam genggaman getah oren. Terdapat dua jenis:

 • bilah diperbuat daripada keluli tahan karat, bekerja dengan knot sehingga 10 mm;
 • Bahagian pemotongan diperbuat daripada keluli tahan karat dengan salutan Teflon, mengatasi knot sehingga 20 mm.

Peranti ini menyediakan selak, menghalang pembukaan instrumen secara spontan. Pemegangnya selesa dan membolehkan anda bekerja untuk masa yang lama.

Kos pruners anggaran adalah kira-kira 1000 Rubles. Pemotong elektrik dianggarkan pada 7.5 ribu rubel.

Related  Pembina Neva – tukang kebun pembantu

Kami berkenalan dengan sekutu Logo Encik dari Taiwan

logo misteri sekateterIa jarang mencari alat tangan untuk menjaga taman yang dimaksudkan untuk tangan wanita yang lemah. Rahsia Logo MR direka untuk semua majlis. Mereka adalah ergonomik, mereka diperbuat daripada keluli khas Jepun yang berkualiti tinggi dan menggunakan roda khas, yang mengurangkan beban di tangan. Kos Sekuriti dari 450 hingga satu ribu Rubles, dibentangkan untuk tujuan itu:

 • profesional untuk berkhatan cawangan yang hidup;
 • inokulasi;
 • tahan kepada cawangan kering;
 • wanita ‘;
 • bayi;
 • dengan ratchet.

Terdapat sekuat tenaga dengan pisau lurus, yang boleh memotong walaupun kadbod. Salutan Teflon membolehkan pemotong tajam untuk terus tajam untuk masa yang lama.

Model Rusia sekretaris

bogatyr secateurFoto ini menunjukkan sektor titanium dengan mekanisme ratchet 0233, produk “Centrinstrument.” Alat mudah dan murah mudah menerima maklum balas bersyukur daripada pengguna, yang dipanggil “Bogatyr”. Ia mudah terletak di tangan, ratchet meningkatkan daya impak. Satu kebaharuan adalah pelaksanaan sebuah pelantar. Ia mempunyai pemotong bergerigi dua kali dengan alur di tengah. Pisau itu masuk jauh ke dalam buaian. Peranti ini diluruskan dengan sempurna dengan ranting kering dan langsung sehingga 30 mm dengan seksyen salib. Tetapi pruner tidak sesuai untuk memotong chibouks dari anggur – potongan di pinggir adalah cacat. Terdapat taman 530 rubel sekretariat taman.

Bagi para profesional, syarikat itu membangunkan model CI-1141, sekeping pembersih diri semua logam mempunyai alur khas untuk memotong wayar. Harga instrumen ialah 1570 rubel.

Michurinsky Secateurs TsI-0449 diperbuat daripada keluli tahan karat dengan salutan Teflon. Bekerja dengannya adalah mudah, terima kasih kepada pemegang getah dan pembinaan. Keratan rentas rod mestilah kurang dari 25 mm. Ia sesuai untuk menghasilkan kepingan. Instrumen ini menelan kos sebanyak 910 rubel.

Related  Stesen pam Gileks akan membantu peniaga swasta

Pruner Fokine adalah alat untuk memotong rumput dengan memotong. Tetapi planar memotong tumbuhan, yang bermaksud ia boleh dipanggil sekejap. Sharp tajam dari tiga sisi jalur keluli alat bentuk khas boleh memangkas rootlets rumput berhampiran penanaman budaya. Pemegang rata yang selesa membezakan alat ini.

Sekejap kimia

turbocharger kimiaKonsep yang diperluaskan untuk memotong kehijauan yang tidak perlu dari tumbuhan yang ditanam digunakan oleh pemaju herbisida. Mereka mencipta racun herba “Secateur Turbo”. Kompaun ini digunakan untuk membunuh rumput di ladang di mana ia tumbuh:

 • gandum;
 • barli;
 • jagung;
 • flax.

Memusnahkan rumpai lama, bahan yang disembur tidak menjejaskan budaya yang disenaraikan. Tetapi ia digunakan dengan berhati-hati, jika dalam giliran untuk tahun depan bidang itu diberikan kepada tanaman lain.

Adalah sangat sukar untuk membiak rumpai dengan menggunakan sistem akar kuat dari bidang yang tidak berkesudahan. Mereka bukan sahaja mengambil makanan dari tumbuh-tumbuhan yang ditanam, tetapi menindas mereka dan melipatgandakan dengan cepat. Turbo sekuat tenaga adalah berkesan di semua peringkat pembangunan rumpai dan mempunyai kelebihan terhadap ubat lain:

 • boleh disembur dengan udara dan tanah;
 • memusnahkan rumput pada sebarang umur;
 • tidak merosakkan tumbuhan kebudayaan;
 • digunakan dalam semua keadaan suhu.

Ia membasmi 35 jenis rumpai, seperti sow, dandelion, ragweed. Sebanyak 100 mililiter cecair berminyak cukup untuk menyemburkan satu hektar tanaman, dengan pencairan yang sesuai dengan air. Satu rawatan setiap musim pada masa apabila semua rumpai telah meningkat, bahagian itu sudah tua, memusnahkannya. Tetapi benih dapat memberi pucuk baru. Kos dadah ialah 11570 rubel seliter.

Alat Jepun untuk penjagaan pokok dan pokok renek

prunerPelukis Jepun dan tukang amun Samurai tahu sebagai alat yang murah, sepadan dengan kualiti harganya. Oleh itu, kita akan menyesuaikan diri dengan sesuatu yang perlu memenuhi profesional dan amatur. Model “Samurai” adalah alat yang dipergiatkan, tanpa kekurangan model murah. Pruner yang ringan dan selesa membolehkan anda melakukan sehingga 2 ribu keping setiap hari tanpa banyak keletihan. Bilah instrumen lebih tajam daripada cukur dan tidak tumpul. Kelebihan model KS 8T berbanding yang lain:

 • bilah atas pengasah khas menjamin cawangan licin cawangan nipis dan sederhana;
 • pisau bawah, tukul tukul, mempunyai pangkalan yang luas dengan mengasah tajam, tidak mencederakan cawangan dari bawah;
 • memotong tidak hanya kayu, tetapi plastik, getah;
 • pemegang reka bentuk khas mengurangkan beban pada berus;
 • Nut penyesuaian memfasilitasi pelarasan pada pemotongan, dan penahan mencegah obor dari membuka secara sewenang-wenangnya;
 • bilah pada alat, bahan ganti – keluli bersalut Teflon

Related  Viking Cultivator – ulasan model

Kos instrumen yang diisytiharkan oleh pengilang adalah 1,912 Rubles.

Model klasik seorang penggemar

penjagaDalam ulasan alat yang dicadangkan, apabila membandingkan, tukang kebun Gardener sering dirujuk sebagai alat yang paling sesuai. Musim bunga yang digunakan menguatkan tekanan tangan, memberikan lancar walaupun tekanan lemah. Pemegang alat tersebut berada pada sudut. Spring ribbon yang digunakan dalam pruner yang diperbuat daripada keluli berkekuatan tinggi adalah pembangunan pengeluar.

Bilah alat keluli dilindungi dengan filem Teflon licin, alur memisahkan jus berkayu yang mengganggu pemotongan. Terdapat mekanisme khas untuk melaraskan lebar pembukaan pisau untuk penjajaran pemangkasan, dan kemudian tidak perlu berusaha keras untuk sia-sia. Rahsia siri Taman Keselesaan – yang terbaik dalam sektor mereka. Kos alat adalah sehingga 2 ribu rubel.

Video pruner taman ulasan