pam jenama AquariusMenaikkan air dari telaga atau dengan menggunakan pam. Pam Aquarius dicirikan oleh pengguna sebagai alat yang boleh dipercayai dan mudah digunakan. Diperbuat oleh kilang “Promelectro” di bawah jenama “Aquarius”, pam disahkan “kualiti Eropah”, murah. Peralatan dilengkapi dengan bahagian dalam negeri, kecuali relay termal. Unit ini berasal dari Jerman dari Thermik.

Bacalah juga mengenai pam lubang submersible untuk dachas!

Jenis pam

jenis pam airBergantung kepada keadaan operasi, pam Aquarius boleh menjadi permukaan, tenggelam dan mendalam. Semua pam mempunyai dua petak – pam dan motor. Prinsip operasi badan kerja bergetar atau emparan. Keperluan umum ialah pam hanya berfungsi dalam persekitaran akuatik.

Pam permukaan Aquarius dipasang di dekat telaga. Hos pengambilan, yang merupakan muncung sedutan, boleh meningkatkan cecair ke tahap sehingga 9 meter. Kondisi operasi – sebelum memulakan paip sedutan mestilah berada di bawah teluk, jadi pemasangan injap tidak dikembalikan diperlukan pada garisan. Pam itu boleh mengepam air bersih dari takungan terbuka dan telaga, ia mudah untuk bergerak, ia adalah murah. Dalam garisan terdapat 3 model siri BC, untuk mengepam air sehingga 350 C. Unit tidak berjalan dengan kuat, kerana motor fasa tunggal mempunyai kuasa yang rendah, pelaksanaan adalah mudah, bukan kalis air.

Aquarius tenggelamPam tenggelam Aquarius diaktifkan selepas 10 minit selepas diturunkan ke dalam ruang. Alat yang belum diisi tidak boleh dihidupkan – pecahan tidak dapat dielakkan. Pam itu terdiri daripada motor, elemen kerja, kabel, apungan dan paip pelepasan. Pam tenggelam dipasang di dalam sumur dengan cara penggantungan atau berputar pegun. Dalam kes ini, kit perlu dilindungi daripada sedutan kering dan geganti haba. Peralatan NVP siri digunakan. Peralatan ini mempunyai prestasi kurang, tetapi ia tidak menyumbat ketika bekerja pada air bermasalah. Produk siri BCPEU juga digunakan. Pam tenggelam dipasang pada kedalaman sehingga 7 m dengan kapasiti sehingga 3.8 m3/ jam. Bahagian silang sarung mestilah lebih besar daripada 110 mm.

Pam bergetar NVP dapat mengepam cairan keruh, dipasang di selongsong dengan keratan kecil, tetapi mereka memiliki kehidupan kerja yang kurang. Oleh itu, pengguna lebih suka peranti sentrifugal

Sekiranya telaga berada dalam, perlu menggunakan pam baik Aquarius. Sebuah sumur dipanggil telaga yang mempunyai kuasa tinggi, dan dapat membekalkan air dari sumur ke pasir dengan kepala yang diperlukan. Ini adalah pemasangan skru sentrifugal dengan ruang kerja yang diperluaskan. Model siri BCPE dipasang pada telaga dengan seksyen 120 mm.

air mendalamPam air dalam Aquarius dipasang di dalam sumur artesian kedalaman yang besar. Telah digunakan:

 • sentrifugal;
 • tumbuhan membran bergetar.

Related  Beli penggali elektrik untuk kediaman musim panas – mempercepatkan penanaman tanah

Pam getar boleh dipasang walaupun dalam tiub sempit, kerana badan dibuat dengan seksyen luaran 86 mm. siri peranti BTSPE dan DWN adalah elektrik voltan AC memandu dengan rangkaian 220 dan chastotoy50Gts. Peranti boleh memohon ejen untuk kedalaman 200 m pada ketinggian 150 m. Bergantung kepada keupayaan, telaga pam berat Aquarius BTSPE boleh sehingga 17.8 kg dan mempunyai saiz yang linear 2.5 m. Mekanisme Sandaran dilengkapi dengan automasi perlu, kotak kondensat bertahan di luar sumur ini. Apabila pemasangan pam pada tahap 1.0 – 0.4 m dari bahagian bawah telaga untuk mengangkat air supernatan.

Pam emparan untuk telaga Aquarius boleh didapati dalam pelbagai modifikasi. Mereka berbeza:

 • kuasa;
 • tekanan;
 • penggunaan nominal dan maksimum;
 • saiz dan bilangan langkah.

Kerja pam emparan disediakan oleh motor, dari putaran porosnya dihantar ke bilah pendesak melalui partition yang dimeterai. Bergantung kepada tujuan, beberapa peringkat pengangkat digunakan, menyediakan parameter teknikal yang diperlukan.

Perhimpunan Pam AquariusAlat membran tidak mempunyai pendesak. Kompartmen motor dan kerja memisahkan membran. Oleh sebab gerakan berayun dari rod, daya angkat yang diperlukan dibuat.

Semua pam untuk mengepam air bersih dihasilkan oleh pengeluar dari bahan neutral yang diberi kuasa oleh piawaian. Keluli tahan karat, tembaga, polimer khas tidak berinteraksi dengan ejen itu.

Pam tenggelam digunakan lebih kerap. Mereka beroperasi dengan penyejukan berterusan enjin di bawah keadaan yang stabil, yang meningkatkan sumber motor. Rata-rata, alat tenggelam berfungsi selama 3 tahun lebih lama daripada permukaan.

Peranti, prinsip operasi dan penggunaan pam Aquarius-3

vodoley-3Peralatan ini beroperasi dari rangkaian fasa tunggal, mengepam air bersih dengan suhu tidak lebih daripada 35 C, digunakan dengan kedalaman rendaman 1-40 meter. Pam boleh berjalan selama 2 jam dengan rehat 15 minit. Peranti dengan perlindungan terhadap kejutan elektrik kelas I, II dihasilkan.

Related  Pembina Neva – tukang kebun pembantu

Pam Aquarius-3 tergolong dalam kelas getar. Ruang hidraulik – ruang tiub tertutup dengan injap sedutan. Oleh kerana getaran yang dihasilkan oleh unit khas, ruang itu diisi satu demi satu dan discharges air ke saluran paip pelepasan.

Pam di dalam selongsong mesti dijamin. Ia tidak dibenarkan untuk menggantungnya pada kabel bekalan atau hos pengekstrakan. Kadangkala, perlu menyemak semula struktur untuk memakai cincin pelindung.

gambar rajah pemasanganCiri-ciri teknikal pam Aquarius (Lepse):

 • jenis – sentrifugal, tenggelam;
 • produktiviti – 400 l / jam;
 • kuasa 265 V;
 • kedalaman rendaman – 1-3 m;
 • berat – 4 kg.

Alat yang sama Aquarius-3, digunakan untuk mengepam air bersih. Pam dilengkapi dengan unit Thermik automatik. Peranti permulaan disambungkan ke automasi. Sambungan output mempunyai injap kawalan – kadar aliran dan aliran kepala berbeza-beza.

Penerangan mengenai pam BCPE Aquarius untuk paip 110 mm

aquarius 40Aquarius mengepam 40 dipasang pada bahagian selongsong 110 mm, yang menandakan terpancar dengan kehadiran surat pam W. rumah adalah sebuah kon yang terpotong. Alat tenggelam digunakan untuk mengepam air dari tangki dan telaga. Motor adalah fasa tunggal, pendesak bekerja adalah pelbagai. Dalam petak enjin terletak dalam minyak, tetapi minyak daripada memasuki struktur maze air dikecualikan.

Kadar aliran air dikawal oleh injap pelepasan pada pelepasan, tetapi pelepasan sepenuhnya aliran ketika pam berjalan tidak dapat diterima. Pemanasan melampau dari pam boleh mengakibatkan hos bekalan air tersumbat di dalam bekas. Apabila motor diputuskan oleh relay pelindung, selepas perumahan telah disejukkan, pemasangan akan bermula secara automatik.

Parameter teknikal Aquarius 0,5-40U:

 • kepala sehingga 50 m;
 • produktiviti – 1,8 m3/ jam;
 • kuasa enjin – 1 kW;
 • bahagian luar perumahan – 104 mm

Perubahan turun voltan dalam rangkaian, yang dihancurkan atau diletakkan pada hos yang patah boleh meletakkan pam keluar dari tindakan. Ia perlu untuk menjalankan penyelenggaraan pam setiap 2 tahun, memeriksa keadaan kotak pemadat, membersihkan selongsong, dan memeriksa bahagian kerja.

Satu siri pam dengan pengurangan penggunaan air.

pam dengan penumpukAquarius Pump 32 direka untuk pengguna yang tidak memerlukan prestasi pemasangan yang besar. Ini boleh disebabkan oleh sedikit air yang memasuki bilik penerima telaga. Sebaliknya, penggunaan yang tinggi untuk keperluan isi rumah tidak diperlukan. Pelbagai siri pam 32 adalah luas. Oleh kerana variasi tekanan dan penggunaan peralatan dalam telaga dalam, beberapa model telah dibuat. Nisbah harga / kualiti tradisional yang baik telah diperluaskan oleh satu bundelan tambahan. Panjang kabel dalam konfigurasi standard sama dengan kepala dalam meter. Dilengkapi dengan kabel nilon – unit suspensi dan kondenser, disambungkan ke kabel. Dalam kes ini, pam Aquarius 0.32-140U boleh membekalkan air dari kedalaman 150 m.

Related  Cayman Cultivator untuk tuan rumah yang kuat

Kelebihan siri 32 ialah:

 • keupayaan untuk mengendalikan peralatan dengan kadar aliran rendah dalam mod nominal;
 • Alat-alat yang dihasilkan dibuat dengan mengambil kira norma-norma kebersihan untuk menghubungi instrumen dengan bahan makanan;
 • terdapat geganti terma;
 • panjang kabel yang mencukupi;
 • kos rendah produk.

Pengguna boleh dengan mudah mengambil jenama “Aquarius” untuk mengepam air dari mana-mana takungan dan telaga dengan suhu di bawah 35 C. Peralatan jenama ini telah menubuhkan sendiri sebagai tahan lama, tahan terhadap voltan. Ia dibenarkan untuk menggunakan beberapa model pada air yang jelas berlumpur. Di Rusia, pam Aquarius adalah pemimpin dalam jualan.

Peralatan ini sesuai untuk pembaikan, alat ganti murah, anda boleh membongkar dan memasang peralatan itu sendiri.

Kebaikan dan Kekurangan Pump Aquarius – Video