penanam elektrikSeorang penanam elektrik untuk dacha melakukan beberapa operasi, membebaskan tukang kebun dari penggalian berat. Pemprosesan musim bunga di bumi terdiri daripada bangun bumi selepas rehat musim sejuk, melonggarkan dan mengisi dengan oksigen. Penggali berat dan panjang padang akan dikendalikan oleh penanam elektrik.

Pelbagai kriteria pemilihan tanaman

model elektrikPilihan penanam bergantung kepada jenis kerja – rawatan katil di rumah hijau dan pembajaan yang teratur, atau meningkatkan medan dengan melonggarkan, sebagai persediaan untuk penanaman berterusan. Pada musim panas, penanam boleh bekerja sebagai tunggul atau rumput jarak baris.

Bergantung pada jenis kerja yang dilakukan, anda perlu mempunyai lampiran yang berbeza – pemotong dan asterisk, gundul dan penggilap. Kuasa enjin yang digunakan bergantung kepada ketumpatan tanah.

Penanam elektrik untuk kediaman musim panas boleh bekerja hanya dari rangkaian, oleh itu extender diperlukan.

Penggembur elektrik untuk kotej adalah cahaya dan murah, mereka melakukan pelbagai kerja yang terhad.

Model-model penggembur yang paling ringan untuk rumah hijau

Wakil alat ultra ringan adalah penanam Zemlyak, pengeluar Kalibr di China. Kelebihan utama adalah kekompakan dan ringan. Peranti berfungsi dengan bunyi yang rendah, menggunakan pelbagai berat untuk penjagaan tanah.

Sebelum bekerja adalah perlu untuk memeriksa pengetatan semua bolt. Tiada pelinciran dalam kotak gear, anda perlu menambahnya. Jalankan beban ringan.

Kultivator Countryman CE 1300Sekiranya pilihan telah jatuh pada bumi bumi penanam elektrik CE 1300, ia merujuk kepada model ultra-cahaya. Ini adalah model yang popular untuk memproses rumah hijau, katil bunga dan katil taman. Perumahan plastik yang cerah melindungi enjin dari gumpalan kotoran dan debu. Mills bekerja pada kedalaman 23 cm, untuk pengangkutan ada roda pelepasan cepat.

Spesifikasi:

 • enjin elektrik, kuasa 1,3 kW;
 • Kelajuan berputar pemotong penggilingan adalah 110 rpm;
 • diameter pemotong – 230 mm;
 • kelajuan – 1 kelajuan, tiada sebaliknya;
 • berat – 13.4 kg.

Lajur pemandu boleh laras dan pemegang lipat adalah kemudahan tambahan apabila mengangkut seorang penanam elektrik untuk kediaman musim panas.

Penanam EinheilPengeluar peralatan taman terkenal, syarikat Einheil, menawarkan bayi seberat 7.6 kg untuk rawatan tanah ringan di taman negara dan di rumah hijau. Penanam yang cerah dengan lebar kerja 30 cm dilengkapi dengan dua pemotong dan mampu melonggarkan tanah ke kedalaman 20 cm. Ia mempunyai satu kelajuan, tanpa sebaliknya. Syarikat ini menyediakan jaminan 750W elektrik 750W untuk jaminan 24 bulan.

Related  Gambaran keseluruhan model Garden Nectar

Sedikit lebih dalam akan diproses oleh tanah ringan anak dari DDE syarikat. Ia direka untuk memproses tanah yang ditanam sehingga 8 hektar. Penanam dilengkapi dengan pengurang cacing minyak, pemegang laras ergonomik dan perumahan debu-bukti. Dengan penjagaan yang betul, penanam elektrik 750W DDE akan bertahan lama.

Syarikat yang diasaskan oleh pencipta Daniel Davis sejak tahun 1990 adalah sebahagian daripada kumpulan DDE. Teknologi taman dan taman syarikat Amerika ini dicirikan sebagai dipercayai dan cekap dalam kerjanya.

Membeli pemborong dengan pemacu elektrik, anda perlu menjaga kord sambungan berkualiti.

Kelas model cahaya penanaman elektrik

penanam DDE ET 1200-40Penanam elektrik DDE ET 1200-40 mempunyai cengkaman 40 cm dan beroperasi dengan enam pisau. Kuasa enjin 1.2 kW membolehkan anda mengerjakan tanah dengan kedalaman 22 cm. Alat ini berfungsi walaupun dengan platform yang dipijak. Pemotong yang diperbuat daripada keluli aloi dengan mengasah khas melonggarkan ketulan secara kualitatif. Kebisingan yang rendah dan kekurangan ekzos gas membolehkan anda bekerja awal pagi tanpa mengganggu pelancong. Mekanisme berada di bawah tudung yang boleh dipercayai, yang melindungi dari kotoran. Dengan peranti ini akan menghadapi tangan wanita.

Parameter teknikal penanam:

 • kuasa motor elektrik – 1,2 kW;
 • voltan ialah 230 V;
 • reducer – cacing;
 • roda – tersedia;
 • pemotong – 6 keping;
 • jaminan – 2 tahun.

Pemegang boleh laras membolehkan anda dengan mudah menguruskan alat tersebut kepada orang yang mempunyai ketinggian. Berat penggiat adalah 12 kg.

penanam DAEWOO DAT 1700EPengilang Korea terkenal peralatan yang boleh dipercayai menawarkan penanam elektrik DAEWOO DAT 1700E, dilengkapi dengan jenis induksi motor elektrik sendiri. Motor tujuan khas telah meningkatkan tork dan meningkatkan kehidupan enjin. Syarikat itu memberikan jaminan khas kepada enjin, seluruh unit kuasa ditutup dengan habuk dan perumahan kalis air yang mempunyai pemegang untuk membawa alat itu.

Related  Pam Aquarius, peranti, julat model

Kotak gear cacing mempunyai perumahan aluminium. Peranti berfungsi dengan kecekapan tinggi, memindahkan 90% tork kepada pemotong penggilingan. Penggali ini dilengkapi dengan 16 pemotong profil khas. Mereka sendiri membawa tubuh membajak, tanpa menggunakan roda. Terdapat coulter dan roda untuk memudahkan pengangkutan unit. Berat penanam ialah 13.5 kg.

Pemegang menyediakan panel kawalan dan butang kunci dari permulaan yang tidak disengajakan. Teknik ini boleh berfungsi di rumah hijau dan di tapak dengan tanah yang ditanam. Mengikut maklum balas pengguna, penanam juga berfungsi pada tanah yang padat, berjalan di sepanjang tapak yang diabaikan, tetapi perlu untuk memotong luka rizom pada paksi kilang.

Di tanah keras, peralatan ringan melompat keluar, tetapi selepas mengambil sudut kecenderungan, ia mungkin memproses tanah sedemikian.

Penyelenggaraan peralatan syarikat itu hanya mempercayai pusat-pusatnya yang terletak di seluruh negara.

penanamJurucakap elektrik Gardin dipasarkan di pasaran dengan model ekonomi dengan motor 600 watt. Memproses peranti kecil ringan satu jalur dari 20 hingga 36 cm dengan kuasa yang sama. Berat mereka adalah dari 6.5 hingga 8 kg. Kedalaman pemprosesan adalah 18 cm, tetapi bentuk khas dan pengasah pemotong membolehkan melonggarkan tanah yang berat dan dipijak hingga kedalaman 18 cm. Penanam dilengkapi dengan 4 bilah yang berfungsi dengan cekap.

Peranti dikawal oleh satu tangan, ia sendiri menggigit ke dalam tanah dan bergerak. Pemacu dengan pelincir engkol memastikan operasi bebas masalah.

Dengan menggunakan satu mekanisme satu tangan, ada kemungkinan untuk menggunakan baja untuk digali. Untuk pergerakan kabel yang selamat, alat ini dilengkapi dengan sistem pelega terikan yang menyusun kabel.

Pemotong beroperasi pada kelajuan 260 rpm, yang menyumbang kepada pengisaran yang baik dari benjolan. Pemegang aluminium lipat tidak mengganggu pengangkutan instrumen di batang. Menghasilkan model di Jerman.

penanam Hyundai t2000eJurutera elektrik Hyundai T2000E menonjol antara model lain bukan sahaja dengan kuasa, penggabungan. Pemacu tali pinggang sedia ada menyumbang kepada redaman beban. Pemotong digerakkan oleh pemacu rantai. Akibatnya, reka bentuk membolehkan pemprosesan dalam satu pas 50 cm. Wings ke atas roda melindungi bahagian kuasa dari kotoran. Pemandu akan dimiringkan ke kedudukan yang selesa. Roda depan diperlukan semasa pengangkutan, dalam kedudukan kerja ia dinaikkan.

Related  Stesen pam Gileks akan membantu peniaga swasta

Ciri-ciri teknikal instrumen:

 • kuasa motor elektrik – 2,0 kW;
 • diameter pemotong 280 mm;
 • kedalaman pemprosesan – 25 cm:
 • lebar kerja adalah 55 cm;
 • berat 29.6 kg.

Berbanding dengan model yang dipersoalkan, ini adalah penanam yang paling berkuasa. Di tepi mekanisme kerja terdapat cakera yang membentuk pemotongan bahkan. Untuk memulakan, anda mesti menggunakan kuasa dan memerah klac. Peranti diperkenalkan ke dalam tanah secara beransur-ansur dengan sedikit membina. Pembuka jatuh ke kedalaman kerja. Pada beban penuh, dengan rendaman 25 cm, mesin perlahan, tetapi ia merawat lapisan bumi dengan teliti.

Penanam ini mempunyai satu set kilang-kilang palsu dan motor asynchronous.

Patriot kultivatorKultivator elektrik Patriot jenama jenama – Amerika, pengeluaran ditubuhkan di China. Alat ringkas kecil mampu memproses 26 cm tanah yang ditanam. Kuasa enjin 1390 W, berat 16 kg. Penanam dilengkapi dengan alat cacing, pemacu tali pinggang. Kilang dengan seksyen 230 mm merawat tanah dengan kedalaman 20 mm. Alat ini menunjukkan dengan baik pada pemotongan katil dan semasa bekerja di rumah hijau.

Semua model yang ditawarkan mempunyai kos yang berbeza. Tetapi dengan kemahiran yang mencukupi dalam paip, pengetahuan tentang kejuruteraan elektrik praktikal, anda boleh memasang penanam elektrik dengan tangan anda sendiri.

pengusaha sendiriDi hadapan anda model penggiling daging elektrik. Untuk membuat peranti yang anda perlukan:

 • enjin dari penggiling daging, lebih baik dari industri;
 • paip logam dan sudut;
 • roda pada gandar, boleh dimasukkan;
 • skru, sekerap;
 • mesin kimpalan dan alatan.

Ke kawah pengurang melalui lubang-lubang pengikat logam yang dilampirkan, mengikatnya, untuk kemudahan. Untuk sudut yang sama, kami memasang gandar roda. Kami memilih sepasang roda saiz sederhana. Dari sekerap, anda perlu memotong batang untuk pemotong. Dalam sesendal dari mesin elektrik letakkan aci, dan di atasnya dari plat bengkok mengumpul pemotong.

Video mengenai penanam elektrik