Sau med lamInnfødte sauer er en av de raskest voksende, ikke-smittsomme og produktive dyrene på gården. Det var ikke overraskende at den første rasen av sau til oppdrett oppsto mange tusen år siden. Utvalgsprosessen stopper ikke i dag. Mens tidligere universelle dyr hadde størst verdi, og gav eierne ull og kjøtt, skinn, melk og verdifullt fett, blir preferansen for en variasjon med klar orientering i økende grad prioritert.

Avhengig av klima, behov og etterspørsel, spesialiserer store og små gårder i å vokse:

  • kjøtt av sauer;
  • kjøtt og kjøtt-og-kjøtt-varianter;
  • dyr som produserer høykvalitets hud og ull av høy kvalitet.

Fårbesetning på beiteDet er raser av får, avl som er gunstig for produsenter av diettprodukter, inkludert cottage cheese, surmelkedrikker og ost. I sørlige regioner er sauer høyt verdsatt.

Egenskaper av sauerras, deres bilder og beskrivelser vil hjelpe nybegynnere fåroppdrettere kjenne seg til disse dyrene og danner kompetent sin egen flokk.

Romanovskaya saueravl

Romanovskaya saueravlOpprinnelig en russisk sau, som dukket opp i gårdene i Yaroslavl-provinsen så langt tilbake som det 18. århundre. Til tross for respekt for arten av husdyr er rasen fortsatt ekstremt populær og utbredt.

Et karakteristisk trekk ved den romerske sauenavlen er høy fruktbarhet.

Takket være dronningens evne til å bringe flere lam på en gang og å skli, til tross for sesongen, viser dyrene utmerket produktivitet i kjøtt, selv om vekten av rammer og voksne kvinner er langt fra representantene til ekte saudekjøttraser.

Flokken av Romanovs sauerLamm av Romanov-sauen vokser raskt. Sju måneder gammel aksje veier ca. 30-35 kg. Vekten av sauen nådde modenhet når 80-100 kg, kvinnen er halv lettere. I dag støttes denne rasen for hjemmeinnhold av høy interesse fra eierne av private gårder og gårder. I tillegg til god kjøttkvalitet får dyrene sunn melk med et fettinnhold på rundt 7%.

Under laktidsperioden kan en sau produsere opptil hundre liter et verdifullt produkt.

Eldibaevskaya saueravl

Eldibaevskaya saueravlForfedrene til Edilbaevskaya-sauen, som ble oppnådd tilbake i århundret før sist, er kazakiske khyudyrdyr og store grovullede sauer fra Astrakhan-provinsen. Etterkommerne til disse hardharde arter arvet de beste egenskapene til foreldrene sine og kunne overleve selv i de mest alvorlige steppeforholdene, i et tørt klima med en liten mengde mager fôr.

Edilbaevskie sauer – en rase som tåler varme, kald, piercing vind.

På jakt etter nye beitemarker, overvinne dyrene betydelige avstander og klarer samtidig å arbeide opptil 120 kg i ramper og 75 kg i sauer. I dag kan denne sauen oppdages ikke bare i de kasakhiske steppene, men også i de sørlige regionene i Russland, hvor utholdenhet og høy kjøttproduktivitet av dyr også verdsettes.

Hissar av sauer

Hissar av sauerFår av sauer er verdifullt, spesielt i områder av tradisjonell saueravl, et produkt som bestemte utseendet til et stort utvalg av dyreaser. Kjøtt eller sau får er fortsatt den mest anerkjente i Asia, Midtøsten, og Kaukasus. Fett i kroppen av sauer av sauer oppdretter ikke jevnt, men bare i haleområdet, danner mange kiloreserver.

Hissar av sau er en levende representant for kjøtt og kjøttvariasjon. Store dyr vokser opp til 190 vekter, og de har nesten en tredjedel av vekten av sauenes kalv.

Hissar av sauer - en lys representant for kjøtt-kjøttetHardy får, perfekt tilpasset fjellmarker og overganger, likte stor popularitet selv i Sovjetunionen, og er fortsatt aktivt dyrket på private gårder. Disse dyrene har god immunitet, og vokser raskt, men fruktbarheten er ikke forskjellig. Vekten av en voksen sau når 90, og noen ganger 150 kg, fårene er enda større. Vekten av kjøttkroppen overstiger 140, og fåreskinnene – 180 kg. Får for et par måneder med laktasjon gir opptil 120 liter melk.

Sau Merino sauer

Sau Merino sauerMerino anses å være en spesifikk standard for sau ull. Denne sauen ble først oppnådd på den iberiske halvøy. Og spanjolene er fremdeles rettferdig stolte av dette faktum, med tanke på sauene til Merinos å være en nasjonal skatt. Nå er Australia anerkjent som verdens avl sentrum for disse dyrene. Finsmalt får har en tykk, myk ull, som etter skjæring og bearbeiding brukes til å lage klær, strikkevarer og stoffer av høyeste kvalitet.

FårskjæringSammenlignet med sauekjøtt, kan Merinos ikke bli kalt stort, men mengden hvit, fin ull fra en person kan nå 18 kg. I dag til disposisjon for sauer oppdrettere er flere dusin raser og stamtavler oppnådd på grunnlag av Merinos eller like i kvalitet og kvantitet av fin ull.

Innenlandske merinoiderI første halvdel av det 20. århundre mottok Sovjetunionen selv sitt eget utvalg av Merinos-sauer. Forfedrene til sovjetiske Merino, ikke dårligere enn de berømte spanjolene og australierne, var tamfår fra Altai, Stavropol og Tsjetsjenia, samt representanter for Rambouillets fårrasen. I motsetning til utenlandske Merinos er husdyr større. Får veier ca 110 kg, og sauen er omtrent halv lettere. Denne interessante sauen er fortsatt av interesse for saueravlere i Russland, og brukes i utvalgsarbeid.

Ras av Prekos fårDen franske gren av Merinos er representert av en rase Prekos får med fin finull og ikke mindre enn høy kjøttkapasitet. Historien om rasen begynte i XIX århundre. I forrige århundre ble det innført et tidlig modningsområde. Dyr viste seg å være hardt, lett tilpasningsdyktig selv til alvorlige nordlige forhold. Samtidig trenger Prekios, i sammenligning med ull-endelige raser, omfattende beite.

Voksenfår vokser opp til 120 kg vekt, får fårmassen oftere 70 kg. Prekos får er mer produktive enn andre Merinodyr, de er gode mødre, som er berettiget på grunn av risikoen for utseendet til et svekket, trengende omsorgsfullt avkom.

Kuibyshev saueravl

Kuibyshev saueravlEn annen innenlands rase får for husholdningsvedlikehold har kjøttretning, utmerket tidlig modenhet og utholdenhet. Samtidig viser Kuibyshev-sauen gode forbrukskarakteristikker av tett, ikke-typisk lukt av diettkjøtt.

Flokken av Kuibyshev fårKuibyshev får er lett å gjenkjenne ved sin robuste konstruksjon, muskulære ben, bred rygg og bryst, tett kort nakke og skallet hode. Mest av alt, disse fårkjøttene ligner de berømte dyrene Romney-marsj.

Vekten på rammen når 190 kg, kvinner veier ca. 100 kg. Lamb av Kuibyshev-rasen er veldig tidlig i vekt og kommer opp med sine mødre selv når de når et halvt år.

Sau Dorper

Sau DorperSørafrikanske får av Dorper-rasen ble oppnådd av lokale oppdrettere for å avle i de ganske alvorlige forholdene på kontinentet, produktive besetninger av sauer med høy utholdenhet og utmerket hastighet. Som grunnlag for arbeidet ble det tatt dyr Dorset Horn og Blackheaded persiske sauer med retningsretning og andre varianter.

Sau Dorper om vinterenDorper lurte ikke forventningene til forskere og fåroppdrettere. I nesten et århundre har denne sauen bekreftet sin evne til å overleve i ørkenen, dispensere med saftige fôr og perfekt vektvekt i lange reiser langs stenede bakker.

Vekten på rammen når 140 kg, voksne kvinner er halv så små. Den samme vekten, omtrent 50-60 kg, nås med halvårlige lam.

Texel saueravlen

Texel saueravlenTexel saueravlen anses å være en av de eldste i Europa. Det er til og med meningen at dyr med lignende tegn var kjent, selv i løpet av Stor-Roma. Men særlig oppmerksomhet ble betalt til tidlig modnet bearded får i århundret før sist. Det var på denne tiden at individer med nederlandsk opprinnelse mottok en infusjon av nytt britisk blod, og en ny standard for verdig dyrking ble etablert på private gårder og store raserier.

Sau på utstillingenSom et resultat av utvelgelsesarbeidet klarte saueroppdrettere og forskere å oppnå en ideell kombinasjon av kjøttproduksjon og tilgjengeligheten av myk kvalitet i store dyr.

Får vokser opp til 70 kg, vekten av voksne får kan overstige 160 kg.

Dyr er tidlige, upretensiøse og har god immunitet, noe som er viktig når man holder sauer hjemme. Derfor er det i dag valgt av Texel-sauer av tusenvis av eiere av gårdshus over hele verden og spesielt i Russland.

Russiske sauerraser – video