karbamidUrea (karbamid) är ett mycket effektivt, universellt granulärt kvävegödsel som används ofta bland trädgårdsmästare och trädgårdsmästare. När det är korrekt och doserat, svarar växter för en viss kultur med urea som gödsel, med god tillväxt och utveckling, samt rikligt bärande frukt. Förutom universalitet finns det två viktiga faktorer, för vilka karbamid är mycket populär bland bönderna – urea, gödselmedel är billigt och mycket överkomligt.

Utseende, kemiska egenskaper och fysikaliska egenskaper hos urea

urea pärlor

 • Utseende – rund, mycket lätt (till vitt) eller genomskinliga granuler. Granulering av karbamid i produktion hindrar i hög grad gödsel från kakning under lagring och transport.
 • Kemisk karakterisering – (NH2)2CO, där nästan hälften (46%) av den totala volymen kväve.
 • Fysiska egenskaper – urea befruktning löses upp i många polära lösningsmedel, inklusive i vanligt vatten, vilket gör det möjligt att använda det både i ren form (granulat) och i form av en vattenhaltig lösning av den nödvändiga koncentrationen.

Tecken på brist på kväve i trädgårds- och trädgårdsgrödor

 1. Onaturlig långsam, deprimerad tillväxt av växter.
 2. Tunna, svaga och korta skott nära buskar och träd.
 3. Löv: Smal och liten, ljusgrön (blek) eller med uttalad yellowness. Växter som lider av brist på kväve är predisponerade för tidig levern.
 4. Blomsterknoppar: svaga och underutvecklade, deras bildning sker i en mycket mindre mängd än den borde vara. Och som en konsekvens har växter knapp fruktansättning.

Tecken på brist på karbamid

Anvisningar för användning av urea

urea befruktningI tillämpningen av urea som gödselmedel i trädgården eller en trädgårdslandet bör komma ihåg att bara några dagar det omvandlas och modifieras under inflytande i jordbakterier under denna process producerar kol ammonium, som är relativt snabbt sönderdelas i det fria, så att ytan användningen av urea Naturligtvis är det möjligt, men ineffektivt.

Related  Nära bekantskap med tranbär – där växer och hur man monterar det

Optimal och de bästa resultaten uppnås genom att göra detta gödsel inte bara i växthus, till exempel i växthus eller växthus, men även i konventionella trädgårds gårdar. Den enda förutsättningen för maximal effektivitet urea – dess omedelbara inkorporering i jorden, på grund av det faktum att medan förlusten av ammoniumkarbonat (ammoniakgas) reduceras till ett minimum, vilket avsevärt ökar den penetration av näringsämnen, i synnerhet kväve, in i växter.

Oavsett var och av vem tillverkade urea, alla tillverkare enhälligt deras rekommendationer och punkt i bruksanvisningen för urea att det kan användas för alla jord som bas gödningsmedel eller som gödningsmedel för frukt och / eller grönsaksodlingar.
Trots denna universalitet bör det noteras att olika grödor behöver olika mängder gödselmedel, i samband med vilka agrotekniker rekommenderas att göra näringstillskott i vissa doser, beroende på växternas verkliga behov.

Viktigt! Carbamid surgörar väsentligen jorden – det är ett faktum. Om jorden är så sur, används kalksten (krita) för att neutralisera dessa processer. Det införs tillsammans med kvävegödselmedel med en hastighet av 0,5 kg karbamid, 0,4 kg kalksten.

Användning av urea som gödselmedel i trädgården och i trädgården

Vegetativ period

 • Kål, rödbetor, lök, peppar, tomat, vitlök och potatis – 19-23 g / m².
 • När du använder urea för gurkor eller ärter, gör ca 6-9 g / m².
 • Patissons, aubergine och zucchini – 10-12 g / m². Top dressing görs 2 gånger under hela perioden av tillväxt, den första under transplantationen och den andra – i början av fruktens bildning.
 • Jordgubbar och trädgårds jordgubbar – Gödselmedel i oförändrad form införs i marken förberedd för att plantera bär. Under bildandet av knoppar och äggstocksbär appliceras sprutning, 10 gr. för 2 liter vatten. För att öka avkastningen i början av september eller i slutet av augusti befruktas växterna med en koncentrerad lösning av 60 g. för 20 liter vatten.
 • Spannmål – 300 gr. per hundra delar i granulär form.
 • Bladbladning av vegetabiliska grödor samt skydd mot sjukdomar och skadedjur (sprutningsanläggningar) – 9-15 g. För varje 10 liter. vatten.

Related  Vid det ryska landet måste växa pepparrot

Innan plantering av bär och grönsaksgrödor

För att befrukta marken för bär och grönsaksgrödor under presowingperioden, är det tillräckligt att tillsätta granuler av karbamid (ej upplösande) med en hastighet av 5-11 g / m². Typiskt införs 60% av den totala, den erforderliga volymen karbamid på hösten innan graven läggs, resten av gödningsmedlet läggs till på våren.

Hur man odlar urea för gödning av fruktträd och bärbuskar

Viktigt! Överskottet av kvävegödselmedel i jorden är inte bra för växter, de kan börja intensiv tillväxt med bildandet av riklig grön massa till nackdel för fruktbärande. Det är möjligt att bilda underutvecklade äggstockar och / eller frukter.

Om du använder pellets är klart – han mätte nödvändig tyngd och allt kan göras i marken, hur man föder urea och göra den nödvändiga koncentrationen av lösningen, många, speciellt början bönder kan stubbe. Denna fråga är särskilt relevant för trädgårdsmästare. Anledningen är att de träd och buskar av befruktade, företrädesvis, utspätt i vatten och urea, granulär karbamid sällan – strax före plantering plantor, det läggs direkt in i det förberedda hålet.

Till träd och buskar är väl utvecklade och rikligt frukter från urea, såsom redan nämnts, är den koncentrerade lösningen beredd som bringas direkt till root fördelning (trädstammar), och trädstammar remsor. Om det inte är möjligt av någon anledning att bereda en lösning, är det möjligt att göra och pellets, men det är inte det bästa alternativet, men det är obligatoriskt, efterföljande riklig vattning. Samtidigt som viktigt att hålla proportionerna urea utspädning.

 • Äppelträd – för varje vuxenträd ca 200 g karbamid (granulat) eller lösning – den angivna mängden urea späds ut i 10 liter vatten.
 • Plommon, chokeberry, sorghum och körsbär – 120 g / 10 l.

Tips! Förtvivlan inte om du inte vet hur man applicerar urea i landet och hur man mäter det korrekt när du inte har vikter till hands.

I det här fallet kan du använda de improviserade verktygen:

 • 1 msk. l. kan hålla 10 gr. urea;
 • i en vanlig matchbox (utan bild) placeras 13 gr. urea;
 • 200 g glas – ca 130 g. detta gödselmedel.

Related  Hur man snabbt och enkelt permanent blir av med maskros på en trädgårdspot

Egenskaper och tillämpningar av urea – video