Skörd av det vinterhåriga äppelträdet OrlikEn av de vanligaste frukterna i Europa och Asien sedan äldstiden är äpplet. Mytiskt foster är verkligen ett förråd av användbara ämnen. Men i förhållandena med kalla vintrar, hög tillväxt och igen skarpa frost i zonerna av riskabelt jordbruk överlever bara anpassade vintervarianter av äppelträd.

Utmärkande egenskaper hos äppelträd för norra regioner

Rymlig blomning av äppleAlla typer av äppelträd kan delas upp i enlighet med sortens egenskaper för graden av fruktmognad och deras motståndskraft mot väderförhållanden. Det finns andra tecken: att smaka, fostrets form, färg, resistens mot sjukdomar. Men för överlevnad av sorten och skörden är dess vinterhårdhet och vegetationstid viktigt.

Tidiga sorter av äpplen lagras inte för länge, de behövs för att få de första frukterna så tidigt som möjligt. Medium sorter skörda på hösten, och de kan hållas i två månader. Källan av vitaminer under vintermånaderna och före den nya skörden kommer att vara frukterna av vinterns skörd, när morgonfrosten sätter sig på frukterna. Detta är den mest utsökta frukten med en tät hud, avsedd för långvarig lagring. Läs om plantering av kolonnade äppelträd!

Yablonya VeniaminovskoeVinterhårdhet, detta är en faktor för stabiliteten av trädet till kalla vinterförhållanden, uppvärmning och omvänd frost. Deras förmåga att inte börja saprörelser under långvarig uppvärmning mitt på vintern. Möjligheten att återhämta sig snabbt efter frysning ingår också i begreppet vinterhårdhet.

Motstånd mot förkylningar upptas inte, men överförs från föräldrarna på en genetisk nivå när de odlar en ny sort. Därför är det nödvändigt att plantera en trädgård från regionaliserade sorter av fruktträd. De har skydd mot naturkatastrofer, men under förutsättning att trädet är hälsosamt och får rätt näring. I denna artikel presenterar vi bilder av vinterapplevarianter och en kort beskrivning av funktionerna.

Även vinterhåriga sorter med felaktig agrotechnics kan förlora sina egenskaper. Överbelastning genom skörd, hösten riklig vattning, höstenpåverkan av kvävegödsel minskar vinterhårdheten hos äpplesorter.

När som helst bör fruiting, som används i regioner med ett kontinentalt klimat av äpplesorter, vara vinterhårdt.

Krav på vinterhårdhet

Vinter äppelträdVinterhårdhet i kvantitativa termer som indikator kännetecknas av:

  • förmåga att motstå frost upp till 43 0;
  • Efter tina för att motstå frost till 25 0;
  • snabb återhämtning vid frysning.

Dessutom är det viktigt att kunna tolerera vårkylning och för att skydda blomstänger från sterilisering. Det är också viktigt att ta hänsyn till det faktum att stjälken som är gravd i vinterhårstammen fryser utan dessa egenskaper.

Related  Hur man odlar potatis på Mitlajderu på en liten sommarboende

För närvarande finns det ingen variation som kombinerar alla högsta kvaliteter av vinterhårdhet. Därför används sorter med medelvärde som de mest resistenta mot olika väderfenomen. Dessutom, med hjälp av rätt agrotechnics, träd introduceras i vintern kryddat. På våren, på samma sätt, blossar försenad för att skydda grödan från kylning.

Vinter sorter av äppelträd är alla mycket resistenta mot väderkatastrofer. Frukt rensar upp till frost. Smaken av stora frukter är harmonisk, arom av dessa äpplen är förvånansvärt beständig. Därför dominerar vintervarianter inom området för trädgårdar i industriproduktionen.

Vägen att plantera och ta hand om fruktträd från någon grupp äppelträd är densamma. Detta är valet av en plats utan övre grundvatten, bra belysning, en rymlig fruktkälla fylld med näringsämnen.

Varianter av vinter äppelträd

Av de tusentals sorter av äppelträd finns hundratals fruktträd som ger sin skörd när trädgården förlorat sitt höstlövverk. Tänk på flera av dem i mer detalj. Bilder från äppel- och fruktsorter visar trädgårdsdiversitet och skönhet, som du kan skapa med egna händer.

Apple Tree Bogatyr

Rikligt utbyte av Bogatyr-sortenEn av vinterns sorter av snygga män är äpplet Bogatyr. Sorten skapades 1925 i Ukraina av uppfödaren Chernenko på basis av Antonovka och Ranet Landsbergsky. Äpplet väger upp till 400 g, med en genomsnittlig vikt av 160. Mognad kommer i september, men frukterna är tätt fastsatta och hänger och får juicer till frost. Ett äppel väger tungt, sten och smak egenskaper vid det nya året.

Äpplen av Bogatyr sortFrukten börjar efter inkubationen för sjätte året efter landning på permanent plats på fjärde, det vill säga det snabbväxande trädet. Träet är högt med en sprudlande krona. Höjden på äpplet Bogatyr når sex meter. Mer än en centner av frukter kan erhållas årligen från Bogatyr med god omsorg. Frukterande äppelträd varje år är ett favoritvariant i alla regioner där det är möjligt att odla ett äppelträd.

Apple äppelträd

Apple äppelträdDetta träd är en mycket gammal sort. Dess ursprung är okänt. Även i XII-talet var sorten känd i Polen och Ukraina. I staden Alma-Ata för första gången introducerades sorten 1865, och senare blev det ett visitkort av staden.

Äppelträd frukter AportEtt långa, lövande träd av medelhög vinterhårdhet med en enastående smak av frukt var bevarad i amatörträdgårdarna i de södra regionerna och Rysslands centrala band. Harvest efter september samlas smaken efter en månad av förvaring. Genomsnittlig vikt av frukt 195 g. Vackra, utsökta, doftande äpplen transporteras väl. De används för torkning, eftersom köttet inte mörknar i luften.

Related  Bilder och beskrivningar av vanliga och unika sorter av vattenmeloner

Variety Antonovka gemensamt

Monument till äpple AntonovkaMonument till kursk apple Antonovka ordinarie levererades 2008. Äpplet Antonovka beskrivs som en frukt med en vikt på 150 kg, ett två meter stort monument på en och en halv meter i diameter. Monumentet till författaren Vyacheslav Klykov, en berömd monumentalist, hylder fröarnas älskade fruktträd.

Äppelträd vanlig AntonovkaTrädet av folkval av Kursk och Tula regionerna är fortfarande älskad av trädgårdsmästare. Träet är högt, med ålder globulärt, stort. Frukt från tre eller fyra år. Äpplen har höga smakegenskaper, doftande och sura. Gröna frukter avlägsnas, när de lagras, blir gult-gula. De tar äpplen i september, lagra en månad. Från Antonovki härstammar andra sorter med de bästa konsumentegenskaperna, inklusive Bogatyr.

Grade Immus

Äppel av typen ImrusFrån Antonovka fanns det ett vinter äppelträd Imrus. Sorten, som ingår i Statens sortregister, 1996 skapades på grundval av Antonovka gemensamma. Tillträde till avel i de centrala regionerna i Ryssland. Särskildheten hos sorten är att den inte påverkas av skabb, snabb takt. Ett medeltillväxtträd ger en årlig skörd av vacker medelstor frukt med långvarigt utbyte. En delikat rodnad och en tunn hud gör frukten en prydnad till bordet.

Sortera av Northern Sinap

Frukt av norra SinapÄppelträd av senzirkoniumvarianter. Träet är stort, men exceptionellt frostbeständigt och överlever även i östra Sibirien. Sanningen i denna region sorten utförs som en krypande form. Frukten är inte så stor, genomsnittet av ett äpple är 120 gram.

Det nordliga äppelträdet är senmognat, så skörden är klar för skörden i oktober. Häng äpplen tills de mognar i trädgården efter hösten lämnar. Avlägsnad tidigare, förlorar de sin smak och håller kvalitet. Med tiden kommer de uppsamlade frukterna ligga i lagret till maj. Om kulturen utförs på en dwarfishstockstam, börjar frukten i det andra året, de vanliga stjälkarna ger en avkastning i 5-8 år. Denna variation kan ge äggstockar även utan korsbestämning. Men om det finns andra sorter i närheten, kommer det att finnas fler äggstockar. Sorten värderas för dess genomsnittliga motståndskraft mot scab och bakteriella sjukdomar. God smak och konservering av frukter gör det till ett välkommet träd i trädgården.

Related  Höjdpunkten i det orientaliska köket är Shiitake-svamp

Sortera Orlik

Apple Tree OrlikBeskrivning av äppelträdet Orlik, vars foto först ses i den här artikeln är inte så vältalande som själva trädet. Mångfalden av vintermognad hänger länge i den övergivna trädgården. Korsade sorter av Mackintosh och Bessemyanka Michurinsky, gick in i registret 1986. Äppelträd av medelhög, snabbväxande. Frukten är vacker, inriktad, något konisk i form. Täckfärg i form av en tät rodnad. Cream krämig, söt och sur smak.

De tar äpplen i Orel-regionen i slutet av september. Frukt efter borttagning botas inte, smaken av dem förvärvas på trädet. Fruktiverar med vila om några år. En vuxen träd ger mer än en centner av vackra äpplen. Om du försenar med rengöring, börjar delvis avverkning av frukter.

Apple Tree Bolotovskoe

Äpplen av sort BolotovskoeVintervarianter är resistenta mot scab, tillsammans med Imrus. En ny sort, som registrerades endast 2002. Frukten är stor, uppradad i 150 gram vardera. Äpplen har inte vaxbeläggning och frodighet gulaktig med rodnad. De skjuter Bolotovskoe i september. Frukt lagras väl vid låg temperatur. Den största fördelen av sorten utöver det årliga avkastningen är att det är genetiskt oförmöget att bli sjuk med scab. Träet är högt, med sällsynta stamgrenar. Vid en fördröjning med skörden börjar frukter att smula.

Sortera Bratchwood

Applewood AppleApplewood Bratchwood är ett naturligt dwarfträd. Denna hybrid av Ural-vintern med Vydubetskaya gråtande. Om spridningen på plantan kommer så kommer äppelträdets höjd att vara upp till 2,7 meter, och på klonen kommer endast två meter att nå. Sorten är snabbväxande, fruiting i 3-4 år efter inokulering. Frukt är medelstora, avlånga, mycket höga smakkvaliteter. Den årliga skörden av ett vuxent träd är upp till 120 kg från ett träd. I år då scab-sjukdomen utvecklas, präglas sortens motstånd som måttlig. De frukter som avlägsnades i september bevaras utan förlust av smak i 140 dagar i en cool valv. Frukt används fräscha och bearbetas. En sort odlas i South Urals regionen.

Yablonya Veniaminovskoe

Apple VenyaminovskySortering Venyaminovskoe registrerades och ingick i registret över fruktträd 2001 i den centrala regionen. Fruktmognadperioden är vinter. Huvudfärgen är gul med en tät blush av crimson färg. Fruktvikt 130 gram. Frukten är utsökt, lagrad till februari. Träet är genetiskt resistent mot scab.

Vinter äppel sorter – video