Gulrøtter dyrket på senger

Gulrøtter er et lagerhus av vitaminer og mikronæringsstoffer. Hver gartner prøver å plante den. Å få en god høst er ikke så vanskelig. Det viktigste er å observere tidspunktet for såing og å kjenne noen nyanser. Om dem snakker vi nå.

Datoer for planting gulrøtter

Gulrøtter på stedetTil å begynne med må det sies at gulrøtter avviker fra hverandre når det gjelder modning. Det er tidlig, mellom og sen varianter. Avhengig av dette, vil perioden endres når det er mulig å så gulrøtter i det åpne bakken.

  • Tidlige varianter av gulrøtter kan såddes etter at utetemperaturene er relativt positive (ca. +3 grader). Vanligvis faller denne perioden på slutten av april i begynnelsen av mai. Plantet gulrøtter på denne måten modner om sommeren.
  • Mellom og sent sorter av gulrøtter plantes omtrent i samme periode – fra 1. til 20. mai. Noen ganger blir denne perioden utvidet til begynnelsen av juni. Denne gulrot er egnet for langtidslagring.

Noen erfarne gartnere pleier å plante gulrøtter i sen høst. Dette lar deg høste mye tidligere – omtrent to uker. Den optimale tiden for planting i dette tilfellet er slutten av oktober begynnelsen av november. Det viktigste er at det ikke er noen positive temperaturer. Ellers kan frøene spire. La oss legge til, denne metoden har en stor ulempe. Hvis vinteren er svært alvorlig, er det stor sannsynlighet for at frøene vil bli frosset og ikke vil stige om våren.

Prosessen med å forberede for såing av gulrøtter

Jordforberedelse

Jordforberedelse

Før du begynner å plante gulrøtter, må du ta vare på jordens forberedelse. Denne avlingen vokser dårlig på tung, lammende jord. Derfor er det bedre å ta gulrøtter til en seng med en lett jord (det er bra hvis jorda er blandet med en liten mengde sand).

Du kan ikke ta med frisk gjødsel under hagen med gulrøtter. Dette vil påvirke utviklingen av denne avlingen negativt – roten vil sannsynligvis bli svak og vil bli svært dårlig lagret.

Frøpreparasjon

Tilberedelse av gulrotfrøBegynner gartnere vanligvis ikke legge mye vekt på dette elementet, men forgjeves. På grunn av korrekt bearbeiding av frø utvikler anlegget mye bedre og gir en rikelig høsting. Det er mange måter å behandle frøet på. Kanskje den mest effektive av dem er soaking av frø i mangan (en svak løsning). Denne metoden lar deg beskytte fremtidige røtter fra skadedyr og alle slags sykdommer.

Noen lastebrukere for tidlig høsting suger frø i ulike vekststimulerende midler. I dette tilfellet forsvinner spørsmålet om hvordan man skal sive gulrøtter for å raskt utbryte.

Forberedelse av senger

Forberedelse av sengerOptimal størrelse på sengen: bredde 1 meter og lengde 5. Selvfølgelig er disse bare omtrentlige parametere. Den endelige versjonen avhenger av gartnerens preferanser. Før du planter gulrøtter på våren, for eksempel ved hjelp av en spadehals, må du lage furer. Det er i dem at de så frø.

Bredden på denne sporet er ca. 6 cm. Avstanden mellom dem er 20 cm. Før du begynner å plante gulrøtter, spres sporene forsiktig med en løsning av kaliumpermanganat. Dette gjøres for å redusere rotkulturen.

Planting gulrøtter

Såing gulrøtterFrø av gulrøtter blir sådd i prefabrikkerte furmer i en avstand på 1-1,5 cm. Avlinger er toppet med torv (du kan legge til sand). Det virker, hvorfor? Svaret er ganske enkelt: Hvis jorda er tett, frøene spirer veldig dårlig, og hvis tvert imot kan man stole på minnesfulle skudd. Etter at frøene er plantet, forblir det bare å kaste godt (bruk kaldt vann) senger.

Accelerasjon av spiring av frø

Vi akselererer spiring av frøSikkert, vil noen gartner alltid ha spirer til å vises så snart som mulig. Det er mange måter å øke hastigheten på denne prosessen. Vi vil snakke om en metode som er basert på bruk av konvensjonell polyetylen. Det er veldig enkelt. Det er nødvendig å ta filmen og dekke den med en seng slik at det er et luftlag på ca 12 cm mellom polyetylenbelegget og bakken. Etter dette er det nødvendig å gi tid til frøene å spire. Når du bruker denne metoden, er det vanligvis en uke nok. Når skuddene ser ut, fjernes polyetylen. Hvis dette ikke er gjort, kan spirene som ennå ikke har fått styrke, dø.

Valget av “naboer” for gulrøtter

Løk og gulrøtter på ett plasterSom vi allerede har sagt, for å få en god avling av gulrøtter, må du vite om noen nyanser. En av dem er det riktige valget av “naboer” (de plantene som denne jordbruksavlingen vokser godt på). Faktisk kan gulrøtter ganske enkelt komme sammen med mange planter. Listen over de mest vellykkede “naboene” inkluderer: løk, hvitløk, tomater, reddik, salat og erter.

Og et annet lite knep: For å unngå å plante en gulrotfly anbefaler erfarne gartnere å omgir dem med tobakk, rosmarin eller salvie. Til planter som negativt påvirker utviklingen av gulrøtter, inkluderer dill og anis.

Gulrot blomst sengI denne artikkelen besvarte vi mange spørsmål. Etter å ha lest det, blir det klart når du planter gulrøtter i det åpne bakken, hvordan du skal så denne kulturen, og hvordan du akselererer graden av spiring av frø. Ved hjelp av de ovennevnte anbefalingene, kan du enkelt vokse på hagen din, til misunnelse naboer og for å nyte deg selv, en rik avling av gulrøtter. Det viktigste er å ha tålmodighet og alt vil vise seg.

Så gulrøtter og ikke tynn ut, veldig enkelt – video