päron till minne av YakovlevI många år har uppfödare arbetat outtröttligt för att få fram nya sorter av fruktträd anpassade till livet under förutsättningarna för vårt svåra klimat. När man passerade sorterna “Tema” och “Olivier de Serre”, mottogs en päron till minne av Yakovlev, vars beskrivning och foto kommer att presenteras i den här artikeln.

Beskrivning och egenskaper

blomställning av päronAtt vara ett snabbt växande självbefruktande träd, finns denna variation ofta på de personliga tomterna i olika regioner i Ryssland. Huvudgrenarna sträcker sig från stammen i rätt vinkel, vilket är en särskiljande egenskap av päronvaran av Yakovlevs minne.

Trots att själva trädet är relativt litet, kan det regelbundet medföra 25 kg skörd redan 3 år efter plantering, vilket det värderas av trädgårdsmästare. Enligt vissa recensioner kan detta belopp vara mycket högre om du tar hand om trädet ordentligt.

Fördelar och nackdelar

Sorten har ett antal fördelar som skiljer det bland andra typer av päronträd:

  • gott motstånd mot sjukdomar;
  • hög vinterhårdhet
  • samoplodnye;
  • kommer till verklighet vid 3 års ålder
  • en bra skörd vid låg trädhöjd.

Bland bristerna kan man konstatera närvaron av steniga celler i päronets kött. Också det finns olika i vikt och volym frukter med högt utbyte eller med själva ålderens ålder.

frukt

Päronfrukt Minne av YakovlevFrukt av en päron Yakovlevs minne om gul färg med röd rodnad. De smakar saftiga och söta, men inte tårta. Grenarna hålls tätt, så det är inte svårt att samla dem för hand. Under transporten smälter de inte och i allmänhet tolererar de lätt långa resor.

landning

plantering av päronplanterEnligt trädgårdsmästarnas beskrivningar är pärlan i Yakovlevs minne opretentiös i vården av en växt. Men när man planerar en tomt, bör ett träd väljas för en plats som är upplyst av solljus. Undvik låglandet, för i våren kan rötterna tvättas upp genom ackumulering av smältvatten, vilket har en katastrofal effekt på päron. Av samma skäl, plantera den inte i ett område där grundvattnet rinner nära ytan.

Se till att det inte finns några höga träd i närheten som kommer att kasta en skugga på päron.

Före planteringen måste jorden vara förbefruktad. En blandning av humus, kalk och kaliumklorid är lämplig för detta ändamål. Lime behövs för att bilda ett svagt surt medium i jorden om jorden är starkt försurad.

Related  Vi känner till intressanta sorter av mirakel-pumpa lagenarii

Att plantera ett päron Yakovlevs minne bör produceras enbart på våren. Idealisk är en liten kulle, inte blåst av direkta strömmar av vind.

På grund av kronans genomsnittliga täthet och den lilla storleken på trädet kan du göra en snygg passform.

När du väljer plantor, var uppmärksam på rötterna och barkens färg. Svarta märken och tecken på ruttning bör inte vara. För att vara säker på framtida trädets goda kvalitet, skaffa endast plantor i plantskolor, där de odlas. Undvik att köpa med händer eller på marknaden.

en pinne behöver en pinnePärrens rötter växer i denna sort, så gropen ska göras åtminstone en meter djup och bred. Jorden runt stammen av plantorna är kompakt och häller i flera tillvägagångssätt. Glöm inte att dölja jorden för att förhindra tillväxt av ogräs.

Köp ett plantor omedelbart före plantering, men inte förr.

Eftersom detta är ett självbefruktande träd är plantering av pollinatorgrödor inte obligatoriskt. Av denna anledning väljer ägarna av små tomter den här sorten. Tyvärr kan frånvaron av pollinatorer negativt påverka utbytet av päron till minne av Yakovlev. Bilden och beskrivningen av kvaliteten på frukten av träd som växer på en plats med pollinatorplantor visar att denna metod för plantering är effektivare.

Vård av päron

tillsats humusDen korrekta tre-timmars toppdressningen på våren, sommaren och hösten kommer att bli ett löftet för ditt fruktträds långa livstid:

  • På våren använder du mineralgödselmedel som har en positiv effekt på pärmens blomning.
  • På sommaren kommer det att finnas tillräckligt med organiska gödningsmedel;
  • På hösten, för att återställa styrkan av växten efter frukten, tillsätt blandningen med fosfor och kaliuminnehåll.

Related  Normer för konsumtion, kalorivärde, fördelar och skador på jordnötter

Träd i åldern 1-2 år måste skyddas om svåra frost förutsägs. Du kan hälla en päronavverkning med vatten för att bilda en isskorpa. Det kommer att skydda den ömma pärmens Yakovlevs minne från hypotermi. Ett foto som beskriver frostskyddet visas nedan.skydd av bagageutrymmet med en värmare

Ett utmärkt medel för uppvärmning av bagaget kommer att vara vanliga strömpläder. Vika dem i flera lager runt stammen. Ovan kan du sätta ett speciellt nät mot kaniner och möss.

Om du noggrant övervakar ditt fruktträds tillstånd, sanerar i rätt tid och föryngrar skrot och ger riklig vattning under de torra månaderna, blir den frisk och stark. Päron Yakovlevs minne anses vara en av de bästa sorterna för plantering i våra lands regioner, så du kommer definitivt inte att förlora genom att välja den för din sommarstuga.

Video om Pear of Memory Yakovlev