Blommande bönorHuvuddragen hos sparrisbönen är avsaknaden av ett grovt pergamentlager på insidan av broschyrerna. Sådant naturligt skydd bildas i bönor som fröna mognar och tillåter inte böterna själva, så älskade av gourmer runt om i världen, att konsumeras för deras juiciness, delikat smak, användbara egenskaper och universalitet.

Aspargesbönor: två arter med samma namn

Bönor Phaseolus vulgarisRätter från vegetabiliska bönor, som första gången försökts av européer i XVIII-talet, gjordes av bönens arter Phaseolus vulgaris, som kom från den amerikanska kusten av spanjorerna och portugiserna. Under de senaste århundradena har många fruktsorter av vanliga bönor, inklusive de som inte bildar ett pergamentlager inne i schapeln, skördats. Sådana växter ger en långsträckt bönscylindrisk form, mycket lång hållbarhet för ventilernas juiciness.

Dessutom till dagens trädgårdsmästare och anhängarna av en hälsosam livsstil försöka erbjuda många och mycket intressanta sorter av gröna bönor från Asien. Det här är böna vigna eller koärter, flera sorter som kombineras under namnet Vigna unguiculata.

Egenheten hos denna typ av bönor är långa, runda bössor i tvärsnitt. Om böterna, sparrisbönorna med inhemskt, europeiskt eller amerikanskt val inte överstiger 40 cm i längd, så ökar bönsträngen med god omsorg enkelt till en meterlängd. På grund av det ovanliga utseendet i Kina och väst, kallas bönor ibland orm.

Bönor eller koarterNärmaste familj, på bilden gröna bönor detta slag, som anses fjäril bönor från Indien, gröna bönor och ett antal arter, utbredd i Afrika, Asien och Mellanöstern. I det här fallet, båda typerna av gröna bönor – ettåriga växter, odlade som en buske eller en klättring formuläret och ger inte bara de saftiga skida, men också ätbara, näringsrika frön av olika storlekar och färger.

Till skillnad från amerikanska sorter av sparris bönor, nödvändigtvis utsätts för värmebehandling, kan bönor cowpea mjölk-vax mognad säkert kan ätas rå. De små frön av Vigna är användbara inte bara i traditionella rätter, men också sprouted. Den enda nackdelen med denna underbara gröna bönor – dess värmeälskande karaktär, så i centrala Ryssland en anläggning ofta kan ses i växthuset, där asiatiska Bean ger en stabil avkastning på skida och frön för sådd. För att approximera produktionen av bönor kan du:

  • välj bush sorter av sparris bönor, som som regel är snabbare mogna än klättra växter, men deras bönor är mycket kortare,
  • föredrar kinesiska eller inhemska sorter och hybrider, mindre nyckfulla än japanska sorter.

Nyligen har bönorna i det amerikanska urvalet blivit populära. Asparagus bönor sorteras inte mindre populär.

Beskrivningarna och bilderna av sortimentet av sparrisbönor av arten Phaseolus vulgaris

Moderna sorter och hybrider av denna sort präglas av ömhet och hög juiciness hos böterna, deras jämn cylindriska form och stabil fruktning i olika klimatförhållanden. Bland sorterna finns både buskiga och lockiga. Bönor kan ha en grön, gul, vit, lila och fläckig färg. Samma mängd olika färger skiljer sig och frukterna av sparrisbönor.

Related  Plantera morötter i uralerna

Aspargesböna

AspargesbönaStraight, med knappt märkbar på toppen av böjda bönorna mogna på 50-75 dagar, vilket relaterar denna typ av sparrisbönor av inhemskt urval till tidig modning.

Kultur utgör en kompakt busk, inte mer än 40 cm lång. För denna sparrisböna, som i bilden, är känsliga runda pods 13-16 cm långa, där det inte finns något pergamentlager. I en böta mognar upp till 6 glansiga vita frön vanligtvis.

Sorten är välkänd för ryska odlare, är känd för sitt motstånd mot sjukdomar, utbyte och mångsidighet i användningen.

Variety av sparrisbönor Blue Lake

Variety av sparrisbönor Blue LakeI motsats till den tidigare klassen är denna aspargesböna lång. Växter når en höjd av 1,5 meter och kräver organisering av starka stöd. Mognad börjar på 50-56 dagar, så sorten är väldigt tidig. Bönorna är långa, rik på grön nyans och upp till 16 cm lång.

Fröer är inte stora, vita. Bladen är helt fria från grova fibrer, vilket bestämmer det höga kostvärdet på bilden av sparrisbönen som visas på bilden. Växter ger resistenta mot vanliga sjukdomar. För en stabil tillväxt och fruktkultur krävs regelbunden vattning, mat och gott om ljus.

Olika gul asparges bönor Söt mod

Olika gul asparges bönor Söt modEn kluster av tidig mognande mängd ger utbyte efter 41-56 dagar efter spiring och bildar kompakta 40-centimeter växter. Kännetecknande för denna gröna bönor – cylindrisk, med liten böj saftiga bönor ljust gul färg. Längden på en sådan böna är 12-16 cm.

Beskrivning och foto av Neringa aspargus bönor variation

Olika Neringa sparrisSkörd från buskarna av den presenterade sortimenten av sparrisbönor kan skördas efter 50-60 dagar. Som du kan se på bilden ger sparrisbönor smala gröna böter från 14 till 16 cm. Bladen är saftiga, tjocka, utan pergamentskiktet, vilket förstör smaken av produkten. Växter är fruktbärande, bönor är lämpliga för alla typer av bearbetning. Idag erbjuds ryska uppfödare ett stort antal olika sorter av sparrisbönor. Fördelen med sådana sorter och hybrider är anpassningsförmåga till lokala förhållanden och tillgänglighet.

Inte mindre intressanta och värdiga uppmärksamhet lastbilsbönder är växter som erhållits i andra länder. Ledare för att utföra avelsarbeten i denna riktning är USA, Frankrike, Holland och Italien.

Sortiment av sparrisbönor Pencil Pod Svartvax

Sortiment av sparrisbönor Pencil Pod SvartvaxFör mogning av bönor av den italienska sorten tar det från 60 till 65 dagar. Vegetabiliska buskar har en höjd av ca 40 cm, är hårda och utbyte. Mjuka gula pods av cylindrisk form är välsmakande, de har goda kommersiella egenskaper. Lång kvarhållen juiciness och en tät krispig konsistens. Inuti bönan av denna mängd sparrisbönor är upp till 6 svarta avlånga frön, når längden på bägaren 15 cm.

Related  Vad betyder de gula och vita venerna i vattenmelonsmassan?

Beskrivningen och fotoet av Mascotte sparrisbönor

Aspargesbönor MascotteSamlingen av bönor från mycket små växter av Mascotte-sorten sker inom 50-55 dagar efter uppkomsten. Utan fibrösa ingrepp är täta, krispiga pods mycket älskade av fransmännen. Buskarna är så kompakta att de kan odlas på ett fönster i en stadslägenhet.

Därför är denna aspargesbönan en av favoriterna i landet. Utmärkt utbyte och anständig kvalitet på frukt på 15 centimeter längd.

Asparges bönor av lila drottning

Asparges bönor av lila drottningDenna typ av gröna bönor, att döma av bilderna, rättmätigt namnet “purple drottning” Ljusa bönor är väl markerade, och på grund av de höga avkastningen från buskarna upp till 60 cm är möjligt att skriva en hel massa användbara saftiga pods. I matlagningsprocessen ändras bladets färg till tät, grön. Vegetationperioden varar upp till 55 dagar. Bönor kan växa upp till 20 cm.

Amerikanska Aspargesbönor Kentucky Blue Pole

En favorit av amerikanska bönder – en mängd olika Kentucky Blue Pole gröna bönor ger höga utbyten av hög kvalitet söta bönor. Vegetationsperioden varar upp till 65 dagar, under vilken bildade stora klätterväxt höjd av ca 2,5 meter.

Amerikanska Aspargesbönor Kentucky Blue PoleDen presenterade sortimenten av sparrisbönor har mycket gemensamt med den inhemska Blue Lake. Kultur är så lång och rikligt fruktbar, vilket ger bönor med en tjocklek på 20 centimeter.

Yellow Asparagus Beans Gold Mine

Yellow Asparagus Beans Gold MineUltra-söt bas-typen sparris bönor. Växterna är vertikala, starka, bössorna är formade av penslar, vilket kraftigt ökar avkastningen. Från en buske är det möjligt att ta bort upp till 600-800 gram bönor, växtligheten går upp till 55 dagar. Ovanlig smak av frukt är trevlig både för vuxna och barn.

Bönor Vigna: bilder och beskrivningar av sorter

Asiatisk mängd aspargesbönor, Vigna, blir allt populärare i världen. Ryska uppfödare stod inte heller. Ledande företag erbjuder redan sina sorter av denna mängd vegetabiliska bönor. Laga inte sig bakom fröföretag från andra länder.

Bönor Vigna Fakir

Bönor Vigna FakirDen medelstora mängden bönor från Zedek lockar lastbilsbönder med gröna bönor 30-50 cm lång. Bladets bredd överstiger inte 1 cm, och köttet är ömt och har inte ett grovt inre skal. Höga höga buskar curl perfekt och kan klättra till en 3 meter höjd.

En mängd olika aspargesbönor av inhemskt urval har hög resistens mot sjukdomar, den är beskuren och känns perfekt på de ryska köksträdgårdarna. I de södra regionerna är det möjligt att växa utomhus och i mittenbandet – bara i ett växthus.

Bönor Vigna Spaghetti

Bönor Vigna SpaghettiFördelen med denna sort är hög avkastning och kvalitet på långa, utan pergamentskikt av pods. Bönans längd i framgångsrika år når 55 cm, bredd 1 cm. Broschyrens färg är grön, konsistensen är saftig, utan bönens smak och eftersmak. Från en slingrande kraftig busk på 60 dagar får du upp till 5 kg användbara produkter.

Related  Välj tidiga sorter av äpplen på Bildbeskrivning

Olika sparrisbönor Vigna Macaretti

Olika sparrisbönor Vigna MacarettiHöstbönor, växer i 60-65 dagar och bildar tät, krispig frukt upp till 35 cm lång. Växter av denna typ av bönvigna är långa, snabbt växande. Höjden på busken innebär användning av stöd, annars kommer växten att få svårt att bibehålla bönans överflöd.

Sortimentet av ryskt urval har höga råvaror och smakkvaliteter och är av intresse för lastbilsbönder i olika regioner.

Bönor Vigna grevinnan

Sort av grevinnan från Gavrish kan tillskrivas den japanska sorten av Vigna. Hög upp till 5 meter ger växter mycket långa tunna böjor, ibland en meter långa. Bredden på bönans löv är bara 1,5 cm. Fröerna är små, ovala, svarta i färg.

Bönor Vigna grevinnanDetta är en av de mest nyck sorter sparris bönor för ryska bönder, men under växthusbetingelser även mitt körfält cowpeas tid att mogna och producera frön.

Fortes populära franska sparrisbönor

Fortes populära franska sparrisbönorLäckra gröna bönor från de franska uppfödare har inga grova skiktflikarna bönor, olika vacker mjuk konsistens och rik smak.

Frukterna i den populära franska bönenDenna mångfald av bönor Vigna är mycket populär i Frankrike, där inte bara uppskatta smaken av 20-30 centimeter skida, men också näringsrika frön tät choklad nyans. Vegetation sträcker sig från 75 till 80 dagar, för vilken klimplantan växer med 2,5-3 meter.

Asparges Röd Podded Asparges

Asparges Röd Podded AspargesLånga bönor, upp till 80 cm, präglas inte bara av deras storlek utan också av en ljus lila färg. Curly, starka växter bär enkelt ett stort antal pods, blir inte bara en delikatesskälla utan också en dekoration av webbplatsen. För kulinariska ändamål är det bättre att använda bönor upp till en halv meter lång. De är de mest saftiga och krispiga.

Klassisk bönvinta sortiment Asparges Yardlong

Klassisk bönvinta sortiment Asparges YardlongDenna typ av sparrisbönor, på bilden, kan kallas en riktig klassiker! Curly, kraftfulla växter som når höjder på 3-4 meter, glädjer konsekvent truckbönderna med tunna långa bönor. I vissa fall är längden på saftiga bössor 70-80 cm. Växter är opretentiösa, resistenta mot sjukdomar. Vegetation sträcker sig ca 80 dagar.

Båda bönor och mogna frön har god smak. Rätter erhålles aromatiska och användbara, bönor har en lätt nutty smak. Vi rekommenderar att du försöker växa den här fantastiska bönan på din webbplats för att kunna verifiera dess kvalitet.

Tips för odling av bönor i landet – video