Översikt över hemligheterna att plantera svart vinbärSvarta vinbär är en av de flesta kända och favoritbären. Med utmärkt smakegenskaper är den också extremt användbar för kroppen. Nivån av vitamin C i bär är en av de högsta av alla kända produkter som innehåller detta vitamin. Dessa bär används under förkylningar, tarmsjukdomar, för allmän profylax av kroppen. Dessutom är sylt, kompott, gelé och vinbär sylt de favoriträtterna för så många människor. Alla vet om dess användbara egenskaper, men inte alla vet när och hur det kan planteras.

Plantering av svart vinbär

Optimala förhållanden för att plantera alla typer av vinbär – hösten.
Växter buskar på hösten, vanligtvis i slutet av oktober. Det viktigaste är att plantera busken före frosten. Om du planterar en buske på hösten, så innan våren kommer, är jorden runt busken harvad, och trädplanten blir bra, och med början av den första värmen börjar intensivet växa.

Valet av en landningsplats bör också kontaktas ansvarsfullt. Denna växt är hygrofil, så den kommer att vara lämplig för våta områden, men väl skyddade från drag. Plantering av vinbär på hösten får inte utföras på våtmarker.

Det mest optimala alternativet är medelstora och tunga grödor. Vinbär är rädda för stillastående vatten, så det bör etableras bra avrinning av jord.

Hur man planterar en svart vinbär på hösten

Plantering svarta vinbärsplanter FotoMånga planterar en buske med svart vinbär, glöm det omedelbart och kom bara ihåg under skörden. Och förgäves. För att få en bra full grödor måste du följa enkla regler.

Området som anslås för plantering av vinbär, jämställs, alla fördjupningar fylls upp. Vidare grävas en stor grop – 40 cm djup och 60 cm i diameter. Hålets botten är täckt med en hink humus och gödningsmedel i potatis tillsätts minst 100 g i form av kol.

För plantering ta tvååriga plantor, med rötter 15-20 centimeter. Skott bör vara minst 30-40 centimeter. Du kan använda plantor och ettåringar, men roten måste vara tillräckligt utvecklad.

Related  Hur odlar man en bra plantor av gurkor hemma?

Det finns ett trick som används av trädgårdsmästare och vilket är huvudregeln när man planterar svarta vinbär.

Plantera en buske i en sluttning på 45om till jordens nivå, så att stammarna var arrangerade fläktformade och de nedre knopparna på dem var täckta med jord. Minst 2 njurar ska förbli på ytan.

Detta bör göras för att bilda en kraftfull hälsosam svart currant bush.

Hemligheter om hur man planterar en svart vinbär på höstenSedan följer göra runt planterade bush urtagningar pour dem en hink vatten, en väl packad och sätta kompost runt bussn i form av torv, kompost, halm, lämnar ett skikt av upp till 10 cm., Beroende på storleken och mångfalden vinbär, avståndet mellan buskarna observerade från en en halv meter och .

Currant älskar upplysta, öppna ytor, men delvis skuggning gör inte ont, men det kommer att påverka avkastningen i framtiden.

Vinbär har en hög frostbeständighet, men det bör ändå skyddas från sena vårfrost, som tom på tillväxt frukt knoppar kan frysa, vilket kommer att påverka minskning av avkastningen.

Teser kommer att beskriva de regler som bör observeras vid plantering av svarta vinbär:

  • att landa i oktober-november
  • gräva ett hål 40×60 cm;
  • somna med en hink humus;
  • tillsätt kol
  • förkorta rötterna, lämna 30 cm;
  • fördjupa busken i en sluttning på 45om och begrava;
  • göra en fördjupning runt busken;
  • vattnades rikligt
  • att trimma stammarna, lämna 30-40 cm långa;
  • att täcka upp.

Ta hand om svarta vinbärsbussar

Efter att ha planterat en busk av en vinbär, skulle det vara önskvärt att resultaten av arbeten gledde många år. Därför behöver det i god vård fortfarande ett tidigt utvecklingsstadium.

Related  Nya och gamla druvsorter (del 1)

Blackcurrant mulching reglerMedan Bush inte bära frukt, är det tillräckligt för att vatten, ogräs och spud. Det år fruktbildningen redan krävs för att implementera en dressing gödselmedel (100 g superfosfat, 20 g kaliumsulfat och 30 g urea) och organiska gödselmedel som kyckling strö och gödsel.
1 kg gödsel insisteras i tre dagar i en hink med vatten, utspätt med en hink vatten och hälls i roten. Samma sak görs med kycklingkull, bara vattenavloppet ökas 2 gånger.

För att inte förlora en gröda under våren frost, under blommande och spirande bör buskarna vara väl spillda och täckta. Om du inte är för lat och gör allt i tid – skördet är säkert.

Obligatorisk vinbär hälls under bildandet av äggstockar och häller frukt, för att undvika slipning, speciellt om det sammanfaller med en torka. Samlar skörden, fortsätter vattningen. Och i den torra hösten, före froststart, görs podzimni vattning på 3 hinkar per buske.

Behöver svarta vinbär beskära? Beskärning syftar till att bilda en buske som förhindrar förtjockning och förbättring av kvaliteten på nästa gröda.

Beskärning av svarta vinbärsbuskar

Svart vinbär på en plats växer i 15 år. En högkvalitativ och korrekt beskärning främjar förlängningen av fruktlagret i några år. Sådan beskärning är att på tre år lämnas endast 6-8 skott på busken, från vilken ännu starkare stammar och ännu större bär kommer att växa.

Behövs under beskärning under alla grenar, vilket ger en liten ökning och som är äldre än tre år. Gamla skott är lätta att skilja – de är mörkare i färg.

Skär ut sjuka skott och växande stjälkar i marken.

Sanitär beskärning görs under blommande, de grenar som är sjuka med en svala.
Om en svart fläck ses på skäret, är de skadedjurar. En sådan gren är brått skuren till en hälsosam del. Alla grenar som påverkas av larverna bränns.

Skörda växten i huvudsak på hösten. Gamla skott tas bort från marken och lämnar 3 centimeter hampa för att stimulera tillväxten av de mest friska underjordiska njurarna.

Hur man skär svart vinbär för en större grödaDet rekommenderas inte att beskära på våren, under växtsäsongen, eftersom genom nedskärningarna förlorar växten en stor mängd juice och tillsammans med det näringsämnen.

Related  Hur man organiserar korrekt övervintring av begonia

Alla skivor rekommenderas att behandlas med trädgaser, eftersom vinbär inte själva kan skära skivor.

Black currant plantera video