vacker skörd fotoMånga riskerar inte självodling av nya skörda sorter av jordgubbar, och tror att de inte kan göra det. För mycket talar om att detta är ett mycket arbetskrävande och riskabelt arbete – du kan ägna mycket tid och ansträngning, och som ett resultat kommer ingenting att komma av det. Så du måste vara nöjd med plantor som säljer på marknaden eller skriva ut från de tvivelaktiga sajterna färdiga plantor som inte alltid når köparen i integritet.

Så växer du plantor av plantor själv

Viktigt! Vid val av frön är det nödvändigt att ta hänsyn till fröets kvalitet, deras regionala tillhörighet och även jordens sammansättning, där både jordgubbarna av jordgubbar och den vuxna växten kommer att odlas. Frön bör endast köpas i specialaffärer eller butiker.

Kvaliteten på plantorna och bärens skörd beror på hur väl frön är beredda och jorden beror. Det finns inget komplicerat, det är viktigt att följa vissa regler.

Framställning av frön för sådd

Planteringstiden för plantor av plantor beror på möjligheten att markera växterna. Ljusdagens längd ska vara minst 15 timmar. Om det finns konstgjord belysning med lysrör, så sår de jordgubbar från januari. Om det är svårt eller omöjligt att skapa ljusförhållanden, då i mars.

Att vara säker på fröens kvalitet, sås de i den beredda jorden. För att bestämma deras spiring, är det nödvändigt att suga i smält eller regnvatten, ändra det 1-2 gånger om dagen. Lägg dem på bomullspuddar, toalettpapper eller pappersservetter. Skydda med en genomskinlig polyeten och placera den på en ljus plats med en temperatur på ca 20-23 C. Efter att fröerna har kommit planteras de i en förberedd behållare med hjälp av en tandpetare eller en skärpad matchning för detta.

Stratifieringsmetoden gör att du kan få snabbare och hälsosamma skott, och därmed ett högre utbyte av jordgubbar.

Related  Svart hallon – plantering och vård

Förberedelse av mark för odling av jordgubbsplanter

Vi förbereder nödvändiga proportioner blandning av jord. Det finns flera alternativ. Grovkornig sand, torv med PH över 6, biohumus. Blanda allt i proportionerna: 1: 3: 1. Eller sand, torv, jordens översta lager (gräs) – 1: 1: 2.

mnemplate för jordgubbeJordgubbar skott är mycket ömma, de kan dö av felaktig bevattning, ogräs eller mikroorganismer som bor i marken. Att undvika dessa problem hjälper till att desinficera jorden. Målet är att förstöra alla levande bakterier och organismer, deras ägg, frön och de minsta rötterna av ogräs. Det finns flera sätt att förbereda jord för plantor av jordgubbar:

  • Marken är tunnkokt över en kokpanna i 30-40 minuter, placerad i en steriliserad låda;
  • Stekt i ugnen – gas eller el vid en temperatur på ca 100 grader 20-30 minuter;
  • Använd en gammal gryta eller stekpanna, omrör, blanda jorden med öppen eld. Oftast är det gjort på gatan, att ha byggt en “ugn” av flera tegelstenar.

Var inte rädd att alla användbara ämnen kommer att dö. För först, för skotten kommer det att räcka för att helt enkelt vattna. Och först efter att busken är lite starkare, spendera all nödvändig gödning.

Så sår jordgubbar korrekt

Lägg jorden i en ren låda, efter att ha kylt den och lätt ramad, så att fröna inte kunde gå djupt. Fukt marken med rent vatten vid rumstemperatur från sprutpistolen. Fröna fröna en efter en. Använd även individuella krukor, beredda koppar, torvtabletter. Eller odla cassetteplanter av jordgubbar, plantera varje enskilt utsäde i en separat behållare eller kassett.

groning av jordgubbar i torvtabletterMatch eller en tandpetare gör smala spår och med hjälp av dem, har de fuktat spetsen, håll försiktigt fast vid ett frö, stapla dem 2-3 cm ifrån varandra. Det är inte nödvändigt att spruta med jorden, det finns en fara att groddar inte kommer att kunna bryta igenom marken. För att skapa ett gynnsamt mikroklimat för skott täcker du rutan med en film. Sätt i ett mörkt ställe vid en temperatur av 18 C. Vatten är nödvändigt vid behov, för att undvika övermätning och torkning av jordens övre jordskorpa. Överskottsfuktighet kommer att leda till svampsjukdomar och utseendet på ett svart ben, vilket innebär att plantan dör.

Related  Plantera potatis med en råtta med en hiller

Den sprutade vätskan borde vara mycket grund, utan starkt tryck, för att inte tvätta de avlagda frön och inte ytterligare skada de unga skotten. Vissa trädgårdsmästare använder en vanlig medicinsk spruta för bevattning och klämmer bokstavligen en till två droppar vatten per frö.

Efter spridning, och de är vanligtvis mycket tunna och ömma, vattnar dem också – en droppe från sprutan, i inga fall på spirorna. Annars faller de bara ner och kan inte stiga upp. Den största omsorg och tålamod är viktigt här. Seedlings av patched jordgubbar erhålls på samma sätt som vanlig trädgård eller “engång”. Dessutom är dess frön något större, vilket i sin tur underlättar processen att plantera en gröda.

Så jordgubbar i snön

Denna metod ersätter stratifiering, medan du lägger frön när snön smälter i sina naturliga förhållanden. De går inte djupare, men ligger på ytan. Dessutom är jorden mörkt fuktad med icke-migrerande vatten och upptinas, vilket endast positivt påverkar spiring och växande plantor av jordgubbar från fröna.

På den beredda jorden låg snö, ett lager inte mer än 1,5-2 cm. På toppen av det lägger du fräscha fräscha ut. När snön kommer ner, passar frön naturligt på jorden. De borde inte korrigeras längre. Vidare täcker även med en film och, om nödvändigt, luft och återfuktas.

Vi planterar plantor av jordgubbar i marken

Efter utseendet på 4-6 löv och uppnåendet av en stam, 5 cm i storlek, planteras jordgubbar av jordgubbar från frön i marken.

Men före det är det tempererat, preliminärt att ta sig ut på gatan och installera lådor i skuggan. Lämna inte uppplattade plantor i solen. Oanpassade broschyrer kommer lätt att få brännskador, och växten kommer att drabbas av en allvarlig transplantation. Detta kommer nödvändigtvis att påverka skördens tid och volym.

Related  Uppmärksamhet på trädgårdsmästare beskrivning och bilder av vintern äpple sorter

cassetteplanter av jordgubbarFör att utveckla ett kraftfullare rotsystem under transplantationen måste du rota rotrotten. Då börjar lateral att utvecklas, vilket ökar tillströmningen av fukt och mineralämnen till växten. Lägg till gödning under transplantationen är inte nödvändigt. Detta kommer bara att minska överlevnadstiden för jordgubbar av plantor. Foder bör utföras efter att plantorna “vant sig”. Oftast händer detta inom några veckor.

Under transplantationen bör plantorna vattnas rikligt och täckas med mulch ovanpå för att förhindra torkning av det övre jordskiktet. Under de närmaste 2 veckorna kommer växtvården att bestå av snabb vattning och korrekt jordlösning. Då kan du lägga aska till sängar och humus.

Rådet. Spraya inte plantorna med sprutmetod under blomman. Vattning utförs endast under växterna, inte suddar rötterna.

Om efter blommande skära de minsta och gröna äggstockarna, kommer de återstående bären att bildas större och välsmakande. Följaktligen kommer presentationen att bli mycket mer attraktiv.

Växande jordgubbar från frön – video